Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Omdat we een bakkerij hadden, vroren we daar allerlei broodsoorten in, die we soms overhielden zoals (worsten-)broodjes en/of krentenbollen. Maar ook vlees van 'n pas geslacht varken, afkomstig van 'n boer waar we als bakker 'rondkwamen'.
De meeste mensen hadden toen wel al 'n klein diepvriesvak, maar voor 'n grotere hoeveelheid of als de vriezer thuis regelmatig vol zat, was 'n vak in het vrieshuis 'n uitkomst.
Binnen in 't vrieshuis stond eigenlijk 'n grote, ingemetselde stalen koker waar je tapstoelopende, genummerde bakken, die van boven niet afgesloten waren, om 'n as rond kon laten draaien. Dat maakte'n hels kabaal, door de zware elektrische motor.
Had je bijvoorbeeld bak 9, dan moest je de benedendeur hebben. Vervolgens op 'n knop langs die deur drukken, tot je bak 9 in de tweede laag aan zag komen. Je moest op 't juiste moment de knop loslaten, anders ging de bak 'n paar centimeters te ver en kon je hem niet meer naar je toe trekken. Dan moest je 'm nog 'n keer helemaal rond laten draaien. Vervolgens maakte je met je sleutel 't hangslot los en trok je de ijskoude stalen bak naar je toe. En kon je erbij.
Andere bakhouders konden wel door 'n smalle bovenkier in jouw bak kijken, maar er niets uithalen. Langs de onderdeur van de vriezer kon je met 'n houten trap 'n anderhalf meter hoger plateau bereiken, waar je de bovenlades achter 'n zijdeur kon bereiken.