skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic

Op vakantie met Wim Daniëls

Margot America
Margot America Bhic
20 juli 2022
In ‘Het geheugen van Brabant’, de podcast van het BHIC:  Wim Daniëls duikt in de geschiedenis van vakantie in Nederland, en haalt ook zijn eigen herinneringen op...

 

 Hier ga je naar www.bhic.nl/podcast

We vliegen tegenwoordig voor een habbekrats naar een tropische bestemming. Maar nog niet zo heel lang geleden was dat voor velen onbereikbaar. Hoe gingen we toen op reis? Op de fiets, te voet, met de trein of zelfs met de auto. Met een imperiaal op het dak, de spullen vastgezet onder een klapperend zeil? Gastspreker Wim Daniëls vertelt in Het geheugen van Brabant, de podcast van het BHIC in ’s-Hertogenbosch, over de geschiedenis van vakantie; de gezinnen die in de jaren vijftig en zestig voor het eerst op autovakantie gingen, over kronkelige wegen die de reizigers dwars door stille dorpjes leidden. Maar hij haalt ook herinneringen op aan zijn eerste vakantie, toen hij met zijn vrienden op vakantie ging met de brommer.

Verder in deze podcastaflevering duiken BHIC-collega’s Margot, Mathilde, Anton, Christian en Marilou in de archieven op zoek naar bijzondere Brabantse vakantieherinneringen en -anekdotes. Je zult vast benieuwd zijn hoe het verder gaat met de zoektocht naar de moord op Marietje Kessels. Wat vertellen de archieven ons nu nog over die moord, meer dan 120 jaar geleden, in Tilburg? Ook dat hoor je in aflevering 8 van deze magazine-aflevering van de podcast ‘Het is vakantie’!

Podcasts zijn geluidsbestanden die je via internet of met behulp van apps kunt beluisteren op het moment dat het jou uitkomt. Op je telefoon, computer of tablet. Via bhic.nl/podcast kom je uit bij Het geheugen van Brabant.

Twee podcastspecials
Over vakantie gesproken, in augustus en september verschijnen er ter gelegenheid van de zomervakantie twee bijzondere podcastspecials.

Zo duiken we in een Brabants initiatief waar je vast nog nooit van gehoord hebt, omdat het niet gerealiseerd kon worden: het Cosmo Science Center. Beoogde locatie? Eerst de Beekse Bergen bij Hilvarenbeek, later bij de Efteling in Kaatsheuvel. Wat rest zijn slechts papieren in een archiefdoos... Maar wat vinden we daar allemaal in terug?

Ken je het beeld nog van huisvrouwen met krulspelden in, melkmannen met paard en wagen en kinderen die haasje-over spelen op het plein? In de tweede podcastspecial die online komt in september praten beeldredacteuren Mathilde en Kaya van BrabantinBeelden.nl met podcast-host Marilou over nostalgische dorpsfilms uit de jaren vijftig en zestig in Brabant en de bijzondere manier waarop ze gemaakt werden.

In oktober gaan we weer verder met onze magazine-afleveringen van de podcast ‘Het geheugen van Brabant’. Benieuwd? Luister dan naar de nieuwe aflevering ‘Het is vakantie!’. Hoe je dat doet? Oortjes in, koptelefoon op, druk op play en dwaal mee! Je vindt onze podcast in je favoriete podcast-app. Of luister via www.bhic.nl/podcast.

Hier ga je naar www.bhic.nl/podcast 

Nooit ons laatste nieuws missen?   Meld je aan voor onze nieuwsbrief!