skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic

Franciscus Goort Slegers (alias: Sleegers; Goorts) x Francisca Henricus (Francisca Henrixs van Moorsel (alias: van Morsel);Hendricks; Hendrix; Marcellus)

Thea Berendsen vertelde op 18 maart 2014 om 21:14 uur
Wie kan mij iets meer vertellen over bovengenoemd echtpaar, dat op 18-10-1687 in ondertrouw gaat in Lierop en dat -voor zover ik het heb nagegaan- zes kinderen laat dopen in Asten?
Van Franciscus veronderstel ik dat zijn ouders zijn Goort Gevarts Slegers en Jenneken Jansen. Zeker weten doe ik dit niet. Maar van zijn echtgenote weet ik niet wie haar ouders zijn en waar zij is geboren.

Kan iemand mij mogelijk op het spoor hiervan zetten? Bij voorbaat dank.
Thea

Reacties (18)

Dorethé zei op 18 maart 2014 om 22:44
Thea, zou je ook de gegevens van de kinderen kunnen vermelden? Namen en doopgetuigen zijn het belangrijkste. Dit geeft vaak belangrijke aanknopingspunten.
Helena zei op 19 maart 2014 om 07:04
Lettende op patroniemen en toevoegingen bij Francisca [Henrixs, Marcellus, 'van Moorsel'] >> Zeer wrsl. dit de doop van Francisca:
Dopeling Francisca Marcellus
Vader Henricus Marcellus
Moeder Maria
Getuige Johannes Gerardus
Heylwigis Johannes
Plaats Mierlo
Datum doop 21-10-1661
DTB Mierlo inv.nr. 65.1 , folio 100

Haar vader genoteerd als *Henricus Celis van Moorsel * bij doop van zijn kleinzoon in Mierlo:
Dopeling Arnoldus Aerts
Vader Nicolaus Aerts
Moeder Adriana Hendrickx
Getuige Henricus Celis van Moorsel
Henrica Willems
Petronella Willems
Plaats Mierlo
Datum doop 22-08-1695
DTB Mierlo inv.nr. 65.2 , folio 3

Bij doop Catharina in 1689 in Asten was deze grootvader wrsl. ook getuige > Henricus Zeelen ( Zeelen = Ceelen=Marcellis etc)

Nicolaus Aerts(=aangehuwde oom) was getuige bij doop Joannes in 1694 Asten. Nicolaus was wrsl. gehuwd met zus van Francisca:
Bruidegom Nicolaus Arnoldi Gorts ,
Bruid Adriana Henrici van Morsel ,
Plaats Mierlo
Datum ondertrouw 14-11-1693
Datum trouwen 29-11-1693
Opmerkingen getuigen ondertrouw: dito
DTB Mierlo inv.nr. 65.3 , folio 25
-- Arnolda Henrickx overleed al in 1695 Mierlo. Nicolaus Aerts hertrouwde in 1696 in Mierlo >> een Antonius Hendickx van Moorsel was mede getuige...

Denk wel dat je in deze familie eens verder moet zoeken. Dat Francisca wel in deze familie thuis hoort.

Of Goort Gevarts Slegers en Jenneken Jansen de ouders zullen zijn van Franciscus Goort Slegers? Daarin heb ik me nu nog niet verdiept.
Norah zei op 19 maart 2014 om 12:10
Hallo Thea,

Jan Slegers * 31-10-1666 Asten.
Ouders Goort Slegers en Jenneken Goorts.
Getuigen zijn Goort Thonis en Margriet Gevers.
Dit kan wel een jongere? broer van Franciscus geweest zijn.
Groeten, Norah
wjhberendsen@hetnet.nl zei op 19 maart 2014 om 12:20
Dank allemaal voor jullie reacties en voor het mee zoeken/denken. Ik ga eerst eens even verder zoeken op de sporen die jullie me gegeven hebben. Was zelf ook al bezig met de getuige bij de doop van het eerste kind met het patroniem 'Celen'. (Had inmiddels gekeken, Dotohee, naar mogelijke aanwijzingen bij de getuigen van de dopen van de kinderen).Ga dus inderdaad kijken wat Henricus Celis van Moorsel.
Ook de doop van Francisca had ik als eventueel genoteerd, want er is nog een Francisca die in 1668 wordt gedoopt, maar dat is niet "de mijne" .

Nogmaals: hartelijk dank Dorothe, Helena en Norah (voor een mogelijke broer van Franciscus), en ik ga achter Henricus Celis (Marcellus) van Moorsel en de ouders van Jan en waarschijnlijk ook Frans Slegers aan.
Fijne dag,
Thea
Thea Berendsen zei op 19 maart 2014 om 21:31
Dag Norah,

Je hebt gelijk met Jan Slegers. Klopt dat hij een broer is. Vond het terug in schepenakten.
Dank nog voor het meedenken!
Fijne avond, Thea
Norah zei op 20 maart 2014 om 10:52
Hallo Thea,

Inmiddels is het de volgende dag(en een prachtige), graag gedaan, en geniet van deze dag!
Groeten, Norah
Helena zei op 20 maart 2014 om 22:22
@Thea, - Met de 6 kinderen, gedoopt te Asten, bedoel je wrsl de volgende kinderen?
1. Catharina *1689; doopget.: Henricus Zeelen en Elisabetha Joannis van Dyck
2. Elisabetha *1691; get.: Johannes Antonii van Dyck en Elisabetha Francisci [opm.: 2de get. ex Mierlo]
3. Joannes *1694; get.: Nicolaus Aerts en Petronilla Jansen
4. Godefridus *1699; get.: Gevert Gorts en Maria Hendrix
5. Arnoldus *1702; get.: Johannes Goorts en Helena Hermans
6. Maria *1707; get.: Johannes Jansen en Henrica Hendricks
Maria van 1707 >jongste kind gezien leeftijd moeder (*1661?).

Maar naar wie zouden zij (neem bijv. Catharina?) vernoemd kunnen zijn en hoe waren de getuigen gerelateerd.

- Dochter Elisabeth 1691 kan vernoemd zijn naar eerder datzelfde jaar overleden Elisabeth Janse van Dyck > zij was nl. getuige bij doop Catharina in 1689..., maar in welke (familie?)relatie was zij getuige? >> Vermoedelijk als tante van de dopelinge/ zus van de vader?
- Getuigen Gevert Gorts (broer van Franciscus) en Maria Hendrix > dit kunnen Gevardus Gordts (ook Slegers; ook Van Asten) en Maria (Hendrickx) zijn geweest, gehuwd in 1679 Vlierden. Bij een van de kinderen van dit laatste echtpaar was eenzelfde doopgetuige als bij dat gezin in Asten: Joannes Antony van Dyck. Deze laatste was niet alleen getuige bij doop Elisabeth in 1691 Asten, maar ook bij doop kind in dat gezin in Vlierden in 1686.
- Jan Anthony van Dyck in 1685 te Vlierden gehuwd met Lysken Gort Geuns; gezien haar patroniem mogelijk een zus van Fransciscus Goorts en van Gevert Goorts? Maar is toch erg gokken nog...meer bewijzen zien te vinden, mogelijk via schepenakten.
[waar vond je Jan Slegers als broer in schepenakte, welk jaar? Lierop of Asten? Denk wel dat Frans idd. een broer had die Jan heette en welke ook getuige was bij doop van Arnoldus in 1702 Asten.., maar heb ze niet samen gezien in schepenakten. Mogelijk ben ik te snel door de transcipties gegaan].

[de toevoeging 'van Moorsel' aan Francisc'a kant verwijst wrsl. naar plaats van herkomst > het buurtschap Moorsel onder Lierop].
Thea Berendsen zei op 20 maart 2014 om 22:32
Dag Helena,

Wilde juist de computer afsluiten toen ik je bericht zag. Dankjewel allereerst voor je reactie.
Mag ik eerst jouw gegevens en vraagtekens verder bestuderen, dan kan ik daarna met je meedenken en waar mogelijk antwoorden. Morgen gaat me dat niet lukken, maar zondag wel. Ik kom er nog op terug.

Welterusten, Thea
Helena zei op 20 maart 2014 om 23:08
Zelf zoeken en vinden is natuurlijk veel leuker. Laat het verder zoeken dan ook aan jou over. Hoor wel wanneer je soms meer vragen en/of antwoorden hebt. Geniet van het weekend!
Thea Berendsen zei op 23 maart 2014 om 12:42
Dag Helena,

Tjeetje, ik schrok zojuist toen ik de forumberichten aanzette op dit onderdeel. Wat hebben we nu aan onze fiets, om het zomaar eens te zeggen. Hoe kan zo'n vreemd bericht binnensluipen op het forum???

Even op een deel van je vragen in gaan. Elisabeth Janse van Dyck (getuige). Kan het zo zijn dat de echtgenote van Goort Gevart (Geef) Slegers, de opa van Catharina, gehuwd was met Jenneken Jansen van Dyck? Zij heet nl. Jenneke Jansen. Verder ben ik nog niet gekomen.
Wat de schepenakten betreft, excuus, het was in het Oud RA van Asten en niet samen, maar wel met dezelfde vader als ik bij Franciscus veronderstelde. Verder ben ik nog niet gekomen (ben mantelzorger en ben net weer oma geworden en moet mijn tijd nogal verdelen, maar het is heerlijk ontspannend om hiermee bezig te zijn, alleen: de tijd...). Ik ga verder zoeken. Dat is inderdaad wel leul, maar ik ben toch heel blij met iedere hulp. Dus dankjewel nogmaals, ook voor de opgeworpen vragen.

Zou je overigens graag mijn rechtstreeks e-mail-adres geven, maar ben nu toch wat huiverig als ik die rare berichten zie staan.

Thea

Christine zei op 23 maart 2014 om 18:44
Hallo allemaal,
dit nare bericht van deze Melissa Annan staat ook al laatste "antwoord" bij mijn vraag over Johannes Heesakkers te Veghel.
Ik schrok, toen ik het nu zag.

Kunnen onze vragen en antwoorden niet beter beveiligd worden, zodat zulke indringers er geen gebruik van de Forumsite meer kunnen maken ??????
Helena zei op 26 maart 2014 om 01:39
@Thea, - Bij huwelijk in 1687 Lierop werd vermeld dat de bruidegom van Asten was ['Astensis' staat achter zijn naam]. Mocht dit idd. verwijzen naar waar hij geboren/gedoopt was en indien geen hiaten in de doopboeken rond die jaren.. >> Er zijn dan slechts twee 'Frans-en' - als zonen van een Goort- te vinden in de doopboeken van Asten:
- Frans, ~ 09-12-1659 zoon van Goort Goorts en Anneke Goorts.
- Frans, ~20-03-1664 zoon van Goort Thonis en Ceyken Goorts. Goort Thonis ook als Goort Thonis Vrenghsen

Maar nogmaals: er moeten dan geen hiaten zijn. Hij kan ook elders geboren zijn en misschien moeten we dat 'van Asten' lezen als dat hij daar al lange tijd woonde en daar parochiaan was? Ben er nog lang niet uit waar hij thuis zou kunnen horen.

Gezien Franciscus Goort Slegers en Francisca een dochter "Catharina" laten dopen ben ik wel geneigd om te zoeken bij de families [wederzijds] waarin een Catharina voorkwam, ofwel als zus, schoonzus of (over)grootmoeder enz. Met vernoemingen hield men zich aan strikte regels.
Dat laatste echtpaar - Goort Thonis (Vrenghsen) en Ceyke laten in 1660 een dochter 'Lyn' dopen. Kan afgeleid zijn van Cathelyn, mogelijk ook van Catherina?
- In 1665 werd een Lyneken Goort Slegers begraven. Mogelijk bovenstaande dochter Lyn? Maar dze overledene kan evengoed aan een andere Goort (Slegers) gerelateerd zijn gweest? En dan als dochter of als echtgenoot? Kom er niet goed uit.
- Het is anders wel zo dat in 1667 het echtpaar Goort Thonis en Ceyke wederom een dochter Catelyn laten dopen waaruit je voorzichtig zou kunnen concluderen dat de eerdere Lyn (Catelyn) overleden was en mogelijk dus dezelfde zou kunnen zijn als die Lyneken Goort Slegers die in 1665 werd begraven? Zeer dun ijs...dat geef ik toe...[en ik zou dat zelf nooit noteren als 'zeker', absoluut niet..], maar mogelijk geeft het een klein houvast om eens verder op te zoeken?

Hou wel in gedachten dat de lang niet alle personen in de schepenakten te vinden zullen zijn en dat je spoor dood kan lopen bij de oudste die je kunt vinden in de DTB's.
Thea Berendsen zei op 27 maart 2014 om 20:10
Dag Helena,

Even geduurd voordat ik antwoordde. Reden: ik moet de uitvaart doen van een jonge vrouw die ik goed gekend heb en dat vergt veel voorbereiding en tijd + dat mijn hoofd niet zo stond naar genealogie. Ben zojuist weer een beetje "geland" en zie je bericht. Inderdaad heb ik ook deze Lyneken Goort Slegers, begraven 15-01-1665 Asten. Ben -als ik zo jouw gegevens lees- mogelijk voorbarig geweest om haar te scharen onder het echtpaar Goort Gevarts (Geef) Sle(e)gers (Gevers) en Jenneken Jansen.
Intrigerende kwestie. Wat Frans betreft: bij hem had ik nog geen doopdatum, maar dat komt omdat ik gezocht heb naar het echtpaar waaronder ik hem geschaard heb.
Overigens is er dan inderdaad iets geks met de data, want Goort Geef Slegers had kennelijk 30-09-1639 al kinderen en dat zou eigenlijk terug gerekend, als vader van Frans, bijna zijn eigen geboortedatum kunnen zijn.
Maar hij komt ook nog veel later voor.
Oud Rechterlijk Archief Asten:
R 9 fol. 68ev. 05-12-1685
- Jan Wreynssen, aanlegger - contra - Lijske - weduwe Steven
Lamberts en haar kinderen,
gedaagden.
Betreft: Aflossing van 7 gl./jr - d.d. 1-5-1673 - 8 jaar
achterstand.
- Antony Peeter Canters en Hendrick Peeter Bollen - g.m. Hendrixke
Peeter
33
Canters, aanleggers - contra - de kinderen Goort Geef Slegers,
gebruikers, en
Thomas Everts, gedaagden.
Aflossing van een rentebrief 6 gl./jr - d.d. 13-3-1629 -
achterstand 6 jaar.

Antonis Lomans,
gedaagd
e.
Gedaagde heeft vanaf 11-4-1682 gedurende twee jaar de goederen
van aanlegger
in huur, bewoning en gebruik gehad.
Aanlegger verzoekt de huurcedulle executabel te stellen.
- Jenneke - weduwe Jan Andriessen van Rut, aanlegger - contra -
Lijske - weduwe Peeter Geerits - en Aert Martens, haar momboir,
gedaagde.
Aflossing van een rentebrief - d.d. 15-11-1669 - ¦ 150,- a 8 gl.
10 st./jr -
Achterstand 3 jaar.
- Jenneke - weduwe Jan Andriessen van Ruth, aanlegger - contra -
de kinderen
Goort Geef Slegers, als gebruikers - en Thomas Everts, gedaagden.
Aflossing van een rentebrief - d.d. 29-8-1685 - ¦ 100,- a
5╝%/jr.
Achterstand 4 jaar.
Aanlegster verzoekt om executie.

RECHTERLIJK ARCHIEF ASTEN 1685-1695.
R 108 fol. 7vo 13-04-1685
- Jan Peeter Canters,
- Jan Jan Laurensen - g.m. Elisabet, dr Peeter Jan Canters,
- Hendrick Peeter Bollen - g.m. Handerske, dr Peeter Canters,
- Antony Peeter Jan Canters,
- Hendrick Jan Canters en Johan Peeter Wilbordts - als momboiren
over Joostie
Peeter Jan Canters.
Kinderen en erven van wijlen Peeter Jan Canters - en Geertruyt
Hendrick van
Rest.
Zij verdelen de nagelaten goederen.

3e lot: Hendrick Peeter Bollen
- Antony Peeter Jan Canters
- ¦ 150,- t.l.v. Marten Jan Antonis Hermens - volgens drie
brieven.
- ¦ 75,- t.l.v. de kinderen Freyns Meeussen - d.d. 22-4-1619.
- ¦ 100,- t.l.v. Jan Frans Coolen - d.d. 7-1-1650.
- ¦ 140,- t.l.v. de erven Jan Michiels - d.d. 17-2-1645.
- ¦ 150,- t.l.v. Flips Geerits - d.d. 9-4-1648.
- ¦ 100,- t.l.v. de kinderen Goort Geef Slegers - d.d. 30-9-1639.
- ¦ 100,- t.l.v. de erven Joost Vreynssen - d.d. 7-1-1650.
- ¦ 500,- t.l.v. Jan Fransen Verrijt - d.d. 16-11-1651 - in twee
brieven.
- ¦ 100,- t.l.v. de kinderen Jan Vreynsen - d.d. 31-3-1656.

R 108 fol. 56vo 27-05-1686
Jan Goort Slegers, fugitive, heeft alhier in eigendom:
- land te Ostappen 7 cops.
1. Mr. Antony Canters
2. Marcelis Jansen
59
- groes teynde aengelegen 5 cops.
1. Mr. Antony Canters
2. Marcelis Jansen
Van welke voors. goederen Hendrick Thomas - g.m. Jenneke - weduwe Goort Gevers
[het wederdeel] heeft verkocht aan Philips Geerits - d.d. 21-2-1686 - voor
¦ 75,-.
Verder heeft Jenneke, moeder van Jan, fugitive, verklaart, op 17-5-1686, dat
Jan alnog in eigendom had - ¦ 100,-, van zijn broeders en zusters, onder conditie
dat "hij deselve soude mogen genieten als soo wanneer den selven tot
staet quamen".
Jan heeft hier enige penningen van gehad "tot het leeren van sijn ambacht".

Ik bewaar je aantekeningen en probeer nog maar weer eens of er op de een of andere manier een opening is te vinden.
Kennelijk komen de Slegers-en ook voor in jouw voorouders?

Dank voor je reactie en hartelijke groet,
Thea
Thea Berendsen zei op 27 maart 2014 om 20:27
Dag Helena,

Zag aan de kant van de van Mo(o)rsels een Catharina getuige zijn bij de doop van een kind van de broer van Francisca. Zie onderstaand:
Kind Thomas van Morsel
Geslacht m
Vader Anthonius Henderik van Morsel
Moeder Leonarda Thomas
Getuige 1 Marcellus Henderickx van Morsel
Getuige 2 Catharina Thomas
Soort registratie doopakte
Religie RK
Plaats Mierlo
Plaats doop Mierlo
Datum doop 04-08-1701
Periode 1656-1661, 1694-1744
Deel Rooms-Katholiek doopboek 1656-1661, 1694-1744
Pagina 11v
Toegangsnr. 8078
Inv.nr. 16

Hartelijke groet, Thea
Helena zei op 28 maart 2014 om 00:14
Dag Thea, - Nee, deze Slegers komen niet in mijn familie voor. Jouw vraag idd. intrigerend. Blijf deze zoektocht moeilijk vinden. Het ORA van Asten al eens doorgenomen en naar mogelijke hints gezocht. Dan lees ik bijv. de gegevens uit 1685 als dat Goort Geef Slegers toch al overleden of wrsl. erg oud was > men spreekt immers over de 'de kinderen Goort Geef Slegers' als gebruikers. Je weet niet hoeveel generaties terug je hier moet denken. De vader - Goort Geef Slegers- kan overleden zijn; misschien zelfs al wel langer geleden? Weten zo ook niet wie die 'kinderen' allemaal waren. Misschien was hij meerdere keren gehuwd geweest? De 'kinderen Goort Geef Slegers' mogelijk in 1685 zelf al 'bejaard'? Maar wie werd bedoeld met Goort Geef Slegers? Of lopen toevoegingen aan de naam soms soor elkaar, de ene keer Slegers, de andere keer niets..

Verder vind je in het ORA in 1697 een verwijzing naar een Goort Slegers die in zijn regerend jaar als borgemneester overleden was. Gaat verder over kwesite van Jan Goort Slegers, een zoon. De enige Goort Slegers in het Begraafboek > in 24-07-1668. Hij kan dezelfde zijn geweest die in 1665 met Jenneke Marcelis huwde? Waarom dan pas in 1674 momboirs over het onmondige kind werden aangesteld? Verdeling, hertrouwen vraag ik me dan verder af.
27-12-1665 Goort Geverst x Jenneken Marcelis. Get.: Joost Jansen den Coopman en Mr. J. v.d. Cruys.
Zij kregen een zoon Jan, ~ 31-10-1666
- R 6 fol. 371 11-07-1674 > Jan Geven en Antonis Ceelen worden be-edigd als momboiren over Jan, het onm. kind van wijlen Goort Geven - en Jenneke Zeelen.

We weten niet met zekerheid of de vader van Franciscus Goort Slegers als tweede patroniem ook 'Geef' had...Heb dat nog niet zien staan. Indien wel zo dan behoort hij wrsl. wel tot die 'kinderen Goort Geven Slegers' zoals in het ORA in 1685 vermeld werd. En dan mogen we de 'kandidaat-vaders'(?) - Goort Goorts in 1659 en Goort Thonis in 1664- wel vergeten. Hun patroniem stemt niet overeen. Geef komt van Gevaert of Geverardus en niet van Godefridus. Ofwel men moet zich in het doopboek vergist hebben in 1659 en met Goort Goorts soms Goort Geef bedoeld hebben? [Opm.: Een Goort Goorts van Bussel was - wrsl al voor 1637- gehuwd met een Anna..., maar zijn zoon Franciscus kan niet de door jou gezochte Franciscus gweest zijn. Die Franciscus laat nl. rond dezelfde jaren kinderen dopen als Franciscus Goort Slegers...voor zover ik meen te zien]

Weet wel dat men met patroniemen in de DTB wel eens meer inconsequent noteerde. Some een extra patroniem van de grootvader er nog bij, soms geen patroniem, maar een andere toevoeging.

Mogelijk was de doopgetuige in 1699 - Gevert Gorts- wel een broer van Franciscus. Indien het zou verwijzen naar de vader van Franciscus dan was hij anders toch al wel eerder doopgetuige geweest, bijv. bij het oudste of tweede kind in 1689 of 1691... Denk eerder dat de doopgetuige ofwel een broer ofwel een verder familielid was.
Kom er jammergenoeg nog niet echt uit Thea. Zoek nog wel even verder, maar vandaag niet meer. Alhoewel mijn dag pas half om is (tijdsverschil). Maar ook hier 'opa/oma' taakjes met o.a. ophalen kleinkinderen van school enz.

Voor wat betreft je volgende reactie: Deze Catharina Thomas in 1701 kan gerelateerd zijn geweest via de echtgenote in dat huwelijk, via Leonarda Thomas? Er was al een doopgetuige via Van Moorsel's kant.
Thea Berendsen zei op 28 maart 2014 om 09:38
Tjeetje, wat was jij nog laat bezig! En wat een gegevens en veronderstellingen. Het duizelt me met al die vraagtekens en al die namen. Ik puzzel maar weer rustig verder, sla jouw gegevens erbij op en kijk of er toch ergens iets aan vast te knopen is en de legstukjes mogelijkerwijs in elkaar passen.

Heel genereus van je om zo mee te gaan in dit denkproces terwijl deze mensen niet een in jouw voorouderlijn thuis horen. Ik begrijp het wel, want ik heb dat ook wel als ik vragen zie staan die helemaal niets van doen hebben met mijn eigen genealogie.

Helena, nogmaals dank! en... mocht je ergens een lichtpuntje zien, dan hoor ik het graag (en natuurlijk laat ik je ook horen als ik een goed aanknopingspunt vind(.
Hartelijke groet en geniet van het zonnige weekeinde,
Thea
Adrie Slegers zei op 26 augustus 2023 om 13:55
Heel interessant allemaal,
Ik ben zelf ook in de geschiedenis gedoken en kwam tot 1600
Met dezelfde vragen..

Kleinzoon v. Peter Jan Slegers van den Boomen
Hans Vogels zei op 28 augustus 2023 om 07:56
In Nuenen ca. zitten ook Slegers in de 17e eeuw.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.