skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic

Moderatie van het forum

Pieter vertelde op 16 maart 2012 om 11:35 uur
Aan de medewerkers van het BHIC

Het zou juist zijn als u bij het forum vermeldt dat u dit modereert en wellicht om duidelijker regels te formuleren -zichtbaar op de site- zodat eenieder weet waaraan hij zich moet houden bij gebruik van het forum en wat de consequensties zijn als dit niet gebeurt.
Dit in verband met de inderdaad onredelijke discussie die vannacht heeft plaatsgevonden en die u vanmorgen vroeg geruisloos van de site heeft gehaald.

Reacties (8)

Anneke zei op 16 maart 2012 om 12:13
Vanmorgen pas weer op deze site gekeken. Bovenstaande discussie(die ik gemist heb) heeft toch niets met mijn vraag te maken?
Met vr.gr.
Twan zei op 16 maart 2012 om 12:56
Zo'n moderatie is niet nodig. Iedereen weet toch wel aan welke fatsoensregels men zich dient te houden.
Guus zei op 16 maart 2012 om 13:22
Volledig met Twan eens!!!!

Bert zei op 16 maart 2012 om 16:43
Ik vind het onbegrijpelijk dat 'n zeer inhoudelijke en goed onderbouwde bijdrage zomaar wordt weggehaald.
Een bijdrage welke voor een ieder van belang kan zijn en dus waarvoor dit forum is bedoeld.
Deze bijdrage was vooral om een ieder te wijzen op het feit dat "eigen interpretaties" bij transcripties je op het verkeerde been kunnen zetten.

Voor mij was dit een zeer duidelijke onjuistheid. Maar ik heb er meer gevonden in die transcripties.

MvG


Pieter zei op 16 maart 2012 om 16:57
Bert toont zich in ieder geval een vent door zich te melden. Maar de discussie was niet alleen inhoudelijk, het ingrijpen van het BHIC zegt genoeg. Het is jammer dat het Brabants Historisch Informatie Centrum geen standpunt inneemt.
Christian van der Ven, BHIC zei op 16 maart 2012 om 18:11
Dag allemaal,

Goed punt van Pieter. En er wordt inderdaad nagedacht over het duidelijk vermelden van de 'huisregels' van dit forum en van de modererende rol van het BHIC. Voorheen is dit nooit nodig geweest, maar naarmate de forums groeien (op dit moment honderden gebruikers, in 2011 bijna 9.000 berichten) steeds meer.

Van die huisregels is de belangrijkste trouwens: reageer altijd met respect voor elkaar. En als je iets leest wat je ongepast vindt, stuur dan een email naar het BHIC (forumbeheer@bhic.nl) en reageer niet zelf. Dat laatste zorgt namelijk nooit voor een oplossing, maar meestal voor meer problemen.

Al sinds de start van dit forum wordt er gemodereerd. Dat wil zeggen: medewerkers van het BHIC houden in de gaten wat er gebeurt. We reageren op vragen, verwijderen spam, beantwoorden emails als forumgebruikers ons direct benaderen, brengen mensen met elkaar in contact en bewaken de sfeer.

Hoe prettig die laatste op dit forum meestal ook is, soms vliegt een discussie uit de bocht. Dat kan allerlei redenen hebben. Mensen begrijpen elkaar soms verkeerd, lezen iets niet goed, reageren te snel of te emotioneel of wat dan ook. Ondanks alle goede bedoelingen van iedereen.

Het komt gelukkig vrijwel nooit voor, maar inderdaad heb ik vanmorgen een volledige discussiedraad weggehaald. Ik vond de discussie daarin ongepast en te persoonlijk geworden. De twee personen die het betrof heb ik daarvan via een email uitleg gegeven.

Over de inhoud van die discussie:

Wat Bert zegt, klopt: eigen interpretaties bij transcripties kunnen iemand op het verkeerde been zetten. Die opmerking is waardevol en pleit weer eens voor het altijd raadplegen/controleren van de originele aktes. Het is trouwens nauwelijks mogelijk om archieven toegankelijk te maken zonder een bepaald niveau van eigen interpretaties. Als archivarissen lopen we hier dagelijks tegenaan. Als je vindt dat een akte (de samenvatting daarvan) fouten bevat, dan kun je gebruikmaken van de reactiemogelijkheid bij iedere akte.

Ondanks dat dit een goed punt was in de bijdrage, liep de discussie uit de hand. Er werd een concreet voorbeeld gebruikt van iemands vrijwilligerswerk, de reacties waren te persoonlijk, er was aan beide kanten sprake van 'oud zeer'. Een en ander hoeft hier niet meer uitgebreid uit de doeken te worden gedaan.

Daarom heb ik de volledige draad verwijderd. Dit forum is immers bedoeld om elkaar te helpen, kennis uit te wisselen en elkaar digitaal te ontmoeten.

Het is jammer dat het af en toe misloopt. Dit zie je op alle forums wel eens gebeuren, bij ons gelukkig slechts zeer zelfden.

Veel mensen beleven plezier aan dit forum en regelmatig zie ik complimenten voor de prettige sfeer. Dat bewijst maar weer eens dat die niet vanzelfsprekend is. Laten we dat vooral samen zo houden!

Bedankt voor ieders medewerking en inzet.
jan toirkens zei op 16 maart 2012 om 20:31
Voor de draad ermee dan Bert. ALS JE ONJUISTHEDEN IN MIJN REGESTEN ONTDEKT. NIET doorgaan hier op dit forum alsmaar de suggestie blijven wekken dat er maar van mijn regesten onjuist zijn, maar gewoon aan het BHIC rapporteren, zoals het betaamt. Overigens werden mij nog NOOIT, ik herhaal NOOIT enige onjuistheden aangetoond door anderen. Neemt niet weg dat alles kan, ik konstateer alleen dat ik op ca. 75000 regesten nog nooit op enige onjuistheid werd geattendeerd. Maar nu begrijp ik dat er meer van dergelijke onjuistheden zijn gevonden door Bert. Voor de draad ermee dan.
jan van der biezen zei op 17 maart 2012 om 13:01
Prima aktie om wel in te grijpen door BHIC.
Mail is een lastig medium, waarbij zaken anders geinterpreteerd worden dan bedoeld werd.
Dus wel ingrijpen! Sfeer wordt anders verziekt en bederft de lol ( in ieder geval de mijne).

met vriendelijke groet

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.