skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marte Stoffers
Marte Stoffers Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marte Stoffers
Marte Stoffers Bhic

Van de Kerkhoff omgeving Helmond

Gerard Gasthuis vertelde op 30 juli 2023 om 16:26 uur
In het rechterlijk archief zit de volgende acte:

Schepenakte Helmond - GEERTRUYT, wed. van WILLEM van de KERCKHOFF, en haar zonen HENDRICK, ADRIAEN en PEETER, en LAMBERT ANTHONI WILLEMS als m/m van ALITGEN WILLEM vd KERCKHOFF, en de momboiren der onm. kinderen van JAN WILLEMS vd KERCKHOFF, verwekt bij CATHARINA dv w. MATHIJS HENRICX, en de momboir van het onm. kind van w. WILLEM WILLEM vd KERCKHOFF, verwekt bij ANNEKE dv w. PAUWELS GOIJAERTS de LOUW, hebben vercocht aan jonkheer ADAM BOCXEN hun helft der hoeven genoemd de grote en de kleine Beerdonck te Vlierden. Last: 6 st./2 oort Helmondse grondcijns, en 8 vaten rogge a/d H.G. van Helmond, 8 vaten rogge a/d pastorije van Lierop, 6 vaten rogge a/d H.G. aldaar, ruim 10 st. cijns aan Rixtel, 3 mud rogge a/h convent van Binderen, 8 vaten a/h OLV-altaar in de kerk van Deurne, 5 gl./15 st. jaarl. aan Cornelis van Hoeve, secretaris te Mierlo, 3 gl. aan Steven Diercx opt Bouwhuys. Get.: PH/PB 4 maart 1638 /1637/1639 Aktenr 110 A Helmond



Ik zoek naar de verdere voorouders van deze Willem van de Kerckhoff.



Ook heb ik de volgende schepenacten gevonden:

Schepenakte - GOYART VAN DER BEERSDONCK en GOYART en JASPER, zijn zonen, en WILLEM VAN DEN KERCKHOFF alsvoogd zijner vrouw GERTRUDE, en POUWELS POUWELS BATEN soen als voogd zijner vrouw CATHERINE, dochters van Goyarts voors., hebben overgegeven aan JOESTEN WILLEM SNOECX soen zijn recht op 2 zillen beemd in de heerlijkheid van Helmond ts geh. in Bennendonck, jaarl. te ruilen met 2 beemden die voors. Goyart bezeten heeft. Get.: FdP/J.T. 16 april 1529, 1525/1538

30-1-1535 RAHM 230 akte 1285.



WILLEM MATHIJS soen van den COLCK als voogd zijner vrouw GERTRUDE, dv GOYARTS VAN BEERSDONCK, heeft vercocht aan WILLEM soen w. THOMAS SWERTS een jaarl. rente van 3 Rijnsgl. uit zijn deel van een hoeve met toebehoren geheten die Beersdonck te Deurne-jurisdictie van Vlierden. Met voorw. Get.: FdP/J.T. 30 jan. (1535)



Is deze laatste Willem Mathijs van den Kerckhoff alias van den Colck mogelijk de grootvader van mijn genoemde Willem vd Kerckhoff? Wie is dan de vader. Er moet nog een generatie tussen zitten?



Is Hendrick van den Kerckhoff een optie?



Wie kan mij helpen met verdere gegevens omtrent de voorouders van Willem van den Kerckhoff?



Bij voorbaat mijn dank.

Reacties (1)

Maarten zei op 1 augustus 2023 om 11:46
Geen oplossing, maar een iets oudere akte biedt misschien weer nieuwe inzichten:
26-10-1602 Coll. SvW Helmond RA 244 akte 952. BLZ. 523.
Wij, GABRIEL van BERCHEM en JAN van LUYTELAER, schepenen, doen condt dat voor ons zijn verschenen HENRICK THOMAS als m/m van JENNEKE, WILLEM van de KERCKHOFF als m/m van TRUYCKEN JANS, JAN HENRICK en FRANS WEYNEN als momboiren van de onm. kn. van JAN HENRICX van BOXTEL, verwekt bij diens vrouw ERKEN, allen erfgenamen van JAN van der CAMP, hebben de nagelaten goederen van laatstgenoemde als volgt verdeeld:
Henrick Thomas.... het 4e part van het goed van Heyn van Auwen.
De voors. momboiren.... ook het 4e part van het goed van Heyn van Auwen. De andere twee parten behoren toe aan BELIJ voors. (zie no. 951). Willem van de Kerckhoff .... een rente van 6 gl. die WILLEM van BRUESSEL opgedragen heeft aan JAN CORSTIAEN zoen van der CAMP (schepenbrief Mierlo 18 mei 1575). Nog een rente van 30 st. (schepenbrief Deurne O.L.V.-avond 1537, door Jan van der Camp verkregen van JASPAR JAN MEUS (Helm. schepenbrief 24 juli 1599).
Get. + datum u.s.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.