skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Notaris-, schepen- en andere akten

Notaris-, schepen- en andere akten

Met "Notaris-, schepen- en andere akten" zoek je in een groeiend aantal samenvattingen van akten van notarissen en schepenbanken in het noordoosten van Brabant. En bovendien in de akten van diverse andere instellingen met betrekking tot Brabant (Raad en Rentmeester Generaal der Domeinen, Leen- en Tolkamer, Raad van State en Staten-Generaal). Alle akten betreffen de periode van de 15e t/m de 19e eeuw.

Van veel akten zijn scans beschikbaar. Als een akte nog niet is gescand, kun je meestal gebruik maken van onze gratis service scannen-op-verzoek. Meer info >

Wil je weten welke bronnen al beschikbaar zijn, nieuw of in bewerking? Bekijk dan het complete overzicht. Wat zit er in? >

Veel samenvattingen zijn gemaakt door onderzoekers en vrijwilligers, die hun bestanden ook aan ons hebben gegeven. Zo zijn deze voor veel mensen makkelijk te vinden. Heb je ook bestanden die je via onze website wilt delen? Leuk! Neem dan contact met ons op: info@bhic.nl

> Meer info over notariële archieven

> Algemene hulp en zoektips

Filter: Aanbestedingx
beacon
626  notaris-, schepen- en andere akten
sorteren op:
 
 
 
 
Schepenakte
117 Aanbesteding
Voor de Roomsche Gemeente van Liempde, der arbeidslonen van herbouwing der Pastorie huizinge en vergroting der Kerk etcetera aldaar, aangenomen Metselwerk, Wilhelmus Johannes van Liempd, te Boxtel, voor f 480,00. Timmerwerk Peter Cornelis Vriens, te Moergestel, voor f 620,00. IJzerwerk Anthonij de Visser, te Boxtel, voor f 113,00. Glas en vaatwerk Cornelis van der Hagen, te Sint Oedenrode, voor f 34,00.
Repertorium:
Persoon in schepenakte:
Wilhelmus Johannes van Liempd  
Anthonij de Visser  
Cornelis van der Hagen  
Cornelis Vriens  
Datering:
30-01-1827
Soort akte:
Aanbesteding
Plaats:
Boxtel
Brevet of minuut:
minuut
Nota bene:
De beschrijving van deze akte is gebaseerd op de samenvatting in het repertorium van de notaris (toegangsnr. 1054, inv.nr. 566) en niet op de originele akte.
Toegangsnummer:
1054
Inventarisnummer:
554
Bron:
Notarissen
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Schepenakte
9 De burgemeesters van Huisseling organiseren een aanbesteding voor het verzwaren en repareren van de Kadijk te Huisseling. In 19 artikelen worden de voorwaarden beschreven. Perceel 1 begint op het middelpunt van de sloot van Andries Camp, schietende dwars door H. van Asten tot aan het erf van weduwe Olijmeulen bij het aldaar staande wilgeboompje met nummer 2. Gemijnd door Cornelis van den Bosch voor 76 gulden. Borgen zijn Hendrik van Stippent en Peter de Bruijn. Perceel 2 begint bij het einde van perceel 1 op het erf van Olijmeulen, tot op de Meersteeg bij de daar staande wilgeboom. De opweg in de straat moet 20 voet breed en tondrond worden gemaakt. Gemijnd door Hend. van den Bergh voor 98 gulden met als borgen Marcelis van Aar en Jan Kokken. Perceel 3 gaat verder over het erf van weduwe van Berchum tot het daar staande elzen staaltje. Gemijnd door Jan van den Bergh voor 77 gulden met als borgen Hend. van den Bergh en Marcelis van Aar. Perceel 4 gaat verder tot de eik staande op het land van F. van Duren. Gemijn door Theodorus Gerardus Kokken voor 88 gulden met als borgen Jan van den Bergh en Jan Kokken. Perceel 5 loopt verder tot aan de kamp van H.W. Elemans. Gemijnd door Marcelis Wouter Kokken voor 55 gulden met als borgen Jan Dorus van Aar en Herm. G. Elemans. Perceel 6 loopt van het erf van H.W. Elemans dwars door dezelfde kamp. Gemijnd door Hermanus Wouter Elemans voor 97 gulden met als borgen Hermanus G. Elemans en Herm. Wil. Elemans. Perceel 7 loopt verder over het land van juffrouw Cranenburg tot op de Burgmeer. Gemijnd door Marcelis Kokken voor 35 gulden en 16 stuivers met als borgen Peter Kokken en Herm. W. Elemans. Perceel 8 loopt verder tot aan de wilgeboom bij de sluis. Gemijnd door Jacobus van Huisseling voor 158 gulden met als borgen Jan van Haaf en Johannes Smits. Perceel 9 gaat verder tot aan het straatje van L. van Haaff.
Vervolg:
Voor de voetpad naar Herpen moet er een behoorlijke op- en afweg gemaakt worden. Gemijnd door Jan van Haaff voor 54 gulden met als borgen Johannes Smits en Jacobus van Huisseling. Perceel 10 begint bij het straatje van L. van Haaf tot over de Dorsteeg bij de daar staande wilgebomen. De afweg moet 15 voet breed worden. Gemijnd door Antonij W. Kokken voor 72 gulden met als borgen Herm. Geurt Elemans en Marc. Wout. Kokken. Perceel 11 gaat verder over het land van Philipus de Bruijn. Gemijnd door Willem van der Wielen voor 90 gulden met als borgen Herm. W. Elemans en Jan Dorus van Aar. Perceel 12 loopt verder tot de wilgeboom op de Brulsteeg. Gemijnd door Jan Dorus van Aar voor 93 gulden met als borgen Marc. Wout. Kokken en Herm. G. Elemans. Perceel 13 loopt verder tot aan het erf van weduwe Kokken. Gemijnd door Jan van den Bogaart voor 74 gulden met als borgen Willem en Lamert van den Bogaart. Perceel 14 loopt verder tot aan de Ganzelaarssteeg. Gemijnd door Marc. W. Kokken voor 35 gulden met als borgen Jan Dorus van Aar en Herm. Geurt Elemans. Totale aanneemsom bedraagt 1102 gulden en 16 stuivers.
Persoon in schepenakte:
Jan Dorus van Aar  
Theodorus Gerardus Kokken  
Marcelis Wouter Kokken  
Hermanus Wouter Elemans  
Cornelis van den Bosch  
Hendrik van Stippent  
Peter de Bruijn  
Marcelis van Aar  
Jan van den Bergh  
Jacobus van Huisseling  
Jan van Haaf  
Jan van Haaff  
Philipus de Bruijn  
Willem van der Wielen  
Jan van den Bogaart  
Lamert van den Bogaart  
Andries Camp  
Jan Kokken  
Marcelis Kokken  
Peter Kokken  
Johannes Smits  
Geurt Elemans  
H. van Asten  
F. van Duren  
H.W. Elemans  
G. Elemans  
W. Elemans  
L. van Haaff  
L. van Haaf  
W. Kokken  
Datering:
30-05-1805
Pagina:
43-57
Soort akte:
Aanbesteding
Plaats:
Huisseling
Toegangsnummer:
7618
Inventarisnummer:
264
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Schepenakte
8 De dijkgraaf en heemraden van de Land van Ravensteinse Dijkstoel organiseren een aanbesteding voor de levering van 30 vimmen elzenhout, geschikt voor het maken van kribben en pakwerk van de Maasdijk boven het oud Veerhuijs te Ravenstein. Iedere vim bestaat uit 156 bossen en bij iedere bos hoort een paal van 4 voet en van voldoende dikte. De bossen moeten 14 voet lang zijn en een greep hebben. Als de bossen onder de maat zijn moet de aannemer 12 goede bossen leveren voor iedere voet dat ze te kort zijn. Het hout moet geleverd worden voor 15-05-1802 tussen het veer te Ravenstein en de aanschouw te Loon. Er worden 15 porties van 2 vimmen aanbesteed voor prijzen van 66 tot 73 gulden. Het bestuur vindt de prijzen echter te hoog en zet de aanbesteding stop.
De aannemers die hebben geboden zijn de burgers F. van Venroij, G. Berben, Willem Thijssen en B. v. Claarenbeek. Zij verklaren akkoord te gaan met een bedrag van 66 gulden en dat wordt door het bestuur geaccepteerd.
Persoon in schepenakte:
Willem Thijssen  
F. van Venroij  
G. Berben  
Datering:
08-04-1802
Pagina:
35-41
Soort akte:
Aanbesteding
Plaats:
Ravenstein
Toegangsnummer:
7618
Inventarisnummer:
264
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Schepenakte
7 De leden van de criminele rechtbank te Ravenstein organiseren een openbare aanbesteding voor het maken van een kaak. Die bestaat uit een dikke paal van 20 voet, die 4 voet diep in de grond wordt gegraven. De aannemer moet ook een ladder leveren van 16 voet, die hij na de executie weer terug krijgt. Johannes Verstegen, wonende te Huisseling, wint de aanbesteding voor 56 gulden en 10 stuivers. Borgen zijn Johannes Smits en Jan Doris van Aar. Het metselwerk wordt aangenomen door Poulus Peters voor 15 gulden. Borgen zijn H. van Geffen en H. van Puijffelick.
Persoon in schepenakte:
Jan Doris van Aar  
Johannes Verstegen  
Johannes Smits  
Poulus Peters  
H. van Geffen  
H. van Puijffelick  
Datering:
20-08-1802
Pagina:
27-34
Soort akte:
Aanbesteding
Plaats:
Ravenstein
Toegangsnummer:
7618
Inventarisnummer:
264
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen: