skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic

Bart van de Ven (1928-2015)

Een gedreven persoon is van ons heen gegaan.Waarom was Bart van de Ven zo’n markant persoon in Boekel? Hij bûûhrte tegen nagenoeg iedereen. Had ’n gulle lach, was bij diversen verenigingen, had lange tijd ’n assurantiekantoor en kwam mede daardoor bij veel mensen over de vloer.

Hij kon zijn zware stem goed gebruiken, zowel voor z’n bedrijf als voor ’t presenteren van evenementen of inspreken van documentaires of het verslaan van wedstrijden en optochten, dan wel voor ’t zingen van bijvoorbeeld ’n oud Brabantslied en Gregoriaans gezang in ’t Kerkkoor. Ook kon hij heel goed op komische wijzen verhalen vertellen over vroeger en (her)kende hij heel veel mensen, niet alleen op straat maar ook op oude foto’s & films. Hij is zelf ook op menige foto & film te zien bijvoorbeeld als jongen in ’n vooroorlogs filmfragment bij ’n tabaksfabriekske en in menig programma van de plaatselijke TV-omroep BLOK in Boekel, tot in deze 21ste eeuw aan toe.

Verenigingen waarvan ik weet dat hij lid was of is geweest zijn: het mannenkoor Sint Achten; Toneelvereniging “De Ghesellen van Sint Genesius”; Culturele Kring Boekel-Venhorst; Heemkundekring Sint Achten op Boeckel; De Boekelse Lokale Omroep Kring; Carnavalsvereniging De Knöllekes; Petanquevereniging “Jeu de Bouckles”; De Hofzangers.

Ook is hij ’n jaar of 10 tonproâter geweest, heeft hij meegewerkt aan diverse boekuitgaven, CD’s ingezongen en ging hij regelmatig naar het BHIC-archief in Veghel, Grave & Den Bosch en nog diversen andere initiatieven.

Tijdens de “Boekel Ronduit”- markt op Hemelvaartsdag 25 mei 1995. Bart v. d. Ven (met pet) zingt het hoogste lied samen met o.a. Burgemeester J.A.A.G. Pompen voor de Heemkamer midden op de [Kerk]straat. Tijdens de “Boekel Ronduit”- markt op Hemelvaartsdag 16 mei 1996. Laatste liederen rond 17.00 uur. Voor de deur van Anna & Doortje v.d. Elzen op Kerkstraat 13. Op de foto zie je Bart v.d. Ven (met pet) achter hem Sia van Maren & Ton Vogels en een gedeelte van de Heemkamer die toen nog voor enkele maanden op Kerkstraat 11A zou zijn.
Op vrijdag-voormiddag 31 mei 1996 op het kerkplein van Boekel. Ik kreeg toestemming om vanuit de hangbak van ’n superhoge hijskraan vanaf ’n hoogte van +/- 8 mtr. foto’s, van de 4 wijzerplaten die op de grond lagen, te maken. Hier zie je Bart v.d. Ven (in blauwe blouse) bûûrte met andere Boekelnaren.  

Op deze foto’s is Bart 67 & 68 jr. oud. Weet jij nog leuke verhalen of anekdotes over of van Bart, laat dan meerdere mensen er van genieten onder dit stukje.

 

 

 

Reacties (3)

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 23 september 2015 om 12:58
Goh Gerard, wat fijn dat je dit mooie verhaal over Bart hebt geschreven. Een boegbeeld in Boekel; dat komt in jouw bijdrage ook heel duidelijk naar voren.

Samen met mijn collega's Piet en Lisette mis ik "meneer Van de Ven" ook echt bij zijn wekelijkse bezoek aan het archief in Grave. Voor mensen in zijn directe omgeving zal dat gemis nog vele malen groter zijn. Fijn dat je deze mooie foto's met ons hebt willen delen.
Ton van Riet, Gemert zei op 28 december 2018 om 14:53
De wereld is klein. Ik heb Bart goed gekend uit de tijd dat ik nog in Boekel
woonde. Zijn vrouw, Heleen Poos, was familie van mij. Haar grootmoeder heette
Theodora (Doortje) van Riet, zuster van Antoon van Riet uit Beers, mijn grootvader. zie: https://www.bhic.nl/ontdekken/verhalen/een-schoenmakersrekening.
Inderdaad een gemis!
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 2 januari 2019 om 20:19
Wat een mooie reactie Ton, een kleine wereld inderdaad!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.