skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Beugenseweg in Oeffelt

In welk jaargetijde zou deze foto zijn gemaakt? De nazomer wellicht, gezien de klimop die volop bloeit? Veel houvast hebben we niet. Wat we wél weten, is dat we hier de Beugenseweg in Oeffelt in kijken.

Een straat waar van alles te doen is. Links zien we café De Korenbeurs waar ze - dat is alleen zichtbaar als we de foto flink inzoomen - Heineken en Coca-Cola schenken. Aan de andere kant staat een Essopomp.

Het is niet duidelijk in welk jaar deze foto is genomen maar waarschijnlijk hadden ze benzineprijs van tegenwoordig niet geloofd.

Wie kent deze weg goed? Wie heeft er gewoond of is er talloze malen overheen gereden? In welk jaar is deze foto gemaakt en wat deed jij destijds? Wat zijn jouw eerste herinneringen bij het zien van deze foto? Blaas het stof van deze foto en vertel jouw verhaal.

Reacties (11)

Geert Barten zei op 27 mei 2012 om 19:54
Deze foto is gemaakt begin jaren 60. De foto werd als ansichtkaart verkocht in de winkels van Oeffelt. In het huisje waar nog net een hoekje van te zien is, was een wachtplaats van de spoorwegen, woonde vrouw Titselaar. In het café de "Korenbeurs" woonde Wim en Toos van Wolferen. Het café is in 1970 overgenomen door de familie Schoolmeesters overgenomen. In 1971 is het café tijdens Oeffeltse kermis afgebrand. De fanfare verzorgde het café op dat moment. Piet Ermers heeft toen nog kinderen van de familie Schoolmeesters uit het brandende café gered. De Essopomp stond bij garage Evers.
Het "Hoog huis" zoals het genoemd werd bestaat uit twee woningen en was in bezit van de familie Geurts
Mariët Bruggeman, namens BHIC bhic zei op 29 mei 2012 om 12:14
Beste Geert,
heel erg bedankt voor je reactie en je verhalen over de Beugenseweg. Zeker het redden van de kinderen van de familie Schoolmeesters uit het brandende café moet toen toch vast wel erg veel indruk hebben gemaakt.

Nogmaals bedankt en met vriendelijke groeten,
Wiel Vloet zei op 29 mei 2012 om 12:44
Ja, ik herken dit want wij hebben verschillende jaren aan de Beugenseweg gewoond nl. in het Spinnenwiel. In die tijd, ik meen rond 1988-89, is de weg vernieuwd met fietspaden erlangs en zoals je ziet konden wij toen een terras maken want de auto’s kwamen niet meer vlak langs het café. Wel moest het huis van de familie Verschuren er voor wijken. Wij denken nog vaak terug aan een geweldige en plezierige tijd, enorm veel meegemaakt en veel gelachen in het café. De oude ansichtkaarten zijn vermoedelijk van dezelfde tijd en er staat achter op Uitg. Fa. J. Broeren Kerkstraat 24. Oeffelt ik denk 1950 - 1960.

<img src="http://www.bhic.nl/data/upload/oeffelt/oeffelt,%20beugensewegreactie.jpg" alt="tekst voor tooltip" width="389" height="251" border="0" />

<img src="http://www.bhic.nl/data/upload/oeffelt/oeffelt,%20beugensewegreactie2.jpg" alt="tekst voor tooltip" width="400" height="251" border="0" />

<img src="http://www.bhic.nl/data/upload/oeffelt/oeffelt,%20beugensewegreactie3.jpg" alt="tekst voor tooltip" width="400" height="247" border="0" />

<img src="http://www.bhic.nl/data/upload/oeffelt/oeffelt,%20beugensewegreactie4.jpg" alt="tekst voor tooltip" width="400" height="271" border="0" />

<img src="http://www.bhic.nl/data/upload/oeffelt/oeffelt,%20beugensewegreactie5.jpg" alt="tekst voor tooltip" width="400" height="232" border="0" />
Toon Gerrits zei op 1 juni 2012 om 20:57
Ik herinner me deze plek nog levendig. In de begin jaren 60 kocht onze familie een Volkswagen kever om van Groeningen naar Heumen te reizen.(Een wereldreis) Daar woonde een broer van mijn vader. De reis ging dan ook door Oeffelt. Voor café de Korenbeurs stond, als reclameuiting een levensgrote, uitgezaagde kelnerin met een dienblad in haar handen. (te zien op de foto). Wij als jonge kinderen van rond de tien jaar noemden haar altijd: &quot;De stieve moet&quot;. Steevast kregen we dan de wiend van veuren van ons moe. &quot;Zoiets zedde toch nie.&quot;
Op dat moment wisten we dan onze plaats weer, maar een volgend keer ging het weer precies zo.
Mariët Bruggeman, namens BHIC bhic zei op 2 juni 2012 om 12:21
Beste Wiel en Toon,
wat leuk dat jullie ons verhaal zo op weten te fleuren met jullie foto's en anekdotes. En ik lees al wel dat er bij de jeugd in al die jaren niets veranderd is.

Met vriendelijke groeten,
Johan Siebers zei op 14 augustus 2012 om 13:11
Ik ken deze foto ook en heb hem in mijn jeugd vaak gezien. Hij is inderdaad gemaakt begin jaren 60, en wel in de zomer van 61 of 62, net voor de Nijmeegse Vierdaagse. Mijn moeder, Ria Weerepas, woonde op dat moment bij haar ouders, Beugenseweg 32, twee huizen naast het grote herenhuis (het 'Hoog Huys') rechtsvoor. Het huis is niet te zien, maar de jeep die op de foto wel te zien is, stond er voor de deur. Die werd bestuurd door mijn vader die van eind '60 tot eind '62 in militaire dienst was, en toen deze foto gemaakt werd in Cuijk de vierdaagsebrug aan het bouwen was. Hij had van een onbewaakt moment gebruik gemaakt om even te spijbelen en mijn moeder, zijn verloofde, met een bezoek te verrassen. Daarom staat die jeep daar. Ik heb dit verhaal vaak gehoord in mijn famiilie. Ongeveer tien jaar later hebben zij enige tijd het voorhuis van het Hoog Huys gehuurd en enkele van mijn vroegste herinneringen (ik ben in '67 geboren) zijn van die plek, het prachtige gebouw met de met klimop bedekte gevel.
Deze foto heeft een mooi moment in mijn familiegeschiedenis vastgelegd, en het feit dat hij als ansichtkaart verspreid is, maakt het nog mooier: een openbaar geheim, zoals alle alledaagse momenten.
Hanneke van der Eerden, namens BHIC bhic zei op 14 augustus 2012 om 15:32
@ Johan Siebers. Deze heinneringen zijn om van te smullen! Bedankt dat je deze leuke 'familiegeheimen' met ons wil delen.
Paul Verberkt zei op 6 juni 2013 om 23:01
Op de foto staan rood witte baken. Hier liep de trein van het Duits lijntje over richting gennep. Deze lijn is echter omstreeks 1950 gesloten, dus deze foto is nog eerder gemaakt denk ik.
Marilou Nillesen, namens BHIC bhic zei op 7 juni 2013 om 12:13
@Paul: Ha, scherp opgemerkt! Dat brengt ons weer iets dichter bij het jaartal. Dank voor deze goede tip!
M.Jansen zei op 10 juni 2013 om 10:49
Ik denk dat de laatste personentrein hier in 1950 heeft gereden. Goederentreinen hebben nog veel later gereden. Dus deze foto zou best wel eens van begin jaren zestig kunnen zijn. Zelf heb ik bij Kruispunt Beugen aan deze spoorlijn gewoond en weet nog goed dat de goederentrein langs ons huis heen kwam.
Marilou Nillesen, namens BHIC bhic zei op 11 juni 2013 om 21:35
@M. Jansen: Aha, dat brengt weer enige twijfel rond het jaartal, heel goed ;-) We puzzelen nog steeds verder...

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen