skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

Bruidjes en blommekes

Henk Buijks
Henk Buijks Bhic
vertelde op 31 januari 2008
bijgewerkt op 18 november 2013
Voor heel wat Brabanders is dit een vertrouwd beeld: bruidjes tijdens een processie. Deze foto is van bruidjes tijdens de Udense Sacramentsprocessie in 1959.

Het meisje in het midden kijkt een beetje argwanend om. En zo hebben ze allemaal hun eigen uitdrukking. Maar wie zijn het?

Wie kan ons daar meer vertellen? Of ben je zelf nog bruidje geweest in de jaren vijftig of zestig (daarna werd het snel minder met processies, toch)?

Bewaar je daar nog goede of leuke herinneringen aan?

We zijn erg benieuwd naar je verhaal.

Reacties (15)

Paula v.d.Heijden-Snijders zei op 31 januari 2008 om 13:10
Op de foto sacramentsprocessie van 1959 staat middenvoor Christa van Dijk, daarnaast (klein) Maartje van Dijk van Chrisje de schilder, kinderen van zijn tweede vrouw. Achteraan bij gebouw Annie Snijders, dochter van Lam Snijders (de Snieder); middenachter Paula Snijders, dochter van Ied van Dijk, eerste vrouw van Chrisje van Dijk en Toon Sijders, broer van Lam Snijders.
Margot America, namens BHIC bhic zei op 31 januari 2008 om 13:11
Beste Paula,
hartelijk dank voor je reactie. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee. Zo kunnen we de beschrijving bij deze foto compleet maken. We hopen dat je ons nog vaker kunt helpen bij de 'zoekplaatjes' die wekelijks in het Zondagsnieuws verschijnen.
Nogmaals hartelijk dank!
annie vd bogaard zei op 6 maart 2009 om 14:51
ik annie vd bogaard woonde van 1960 tm 1965 in uden namelijk in het kindertehius st jan bij de zusters van liefde was heel erg streng en moesten ook elk jaar de sacramentsprocessie mee lopen het leukste eraan vond ik die mooie jurken weer eens wat anders dan een uniform met schortje groetjes annie vd bogaard uit eindhoven
Barbara van Dijk zei op 5 april 2009 om 23:53
Ik vind het erg jammer dat ik deze foto niet eerder gezien heb. Ik werd nl pas vandaag attent gemaakt op deze site door de foto van Zr Karin van de Birgittinessen, waarop ik heb gereageerd.
Inderdaad, zoals mijn nichtje Paula van der Heijden al heeft opgemekrt, zie je op de voorgrond mijn beide zussen Christa en Maartje. Ikzelf moet in de rij daar weer achter staan, want ik heb een foto met mij erbij in dezelfde volgorde. Verder zie je mijn nichtje Paula (die toen nog Pauline heette). Zij is de dochter van onze (half)zus Ied, een dochter uit het eerste huwelijk van mijn vader Chris van Dijk met Pauke van de Ven uit Volkel. Naast Ied hadden mijn vader en Pauke nog dochter Nellie en zonen Jan en Leo (allen nog in leven). Nadat mijn vader weduwnaar geworden was trouwde hij (in 1946) met onze moeder, Toos Boley, dochter van Ties Blie (Boley) uit Uden en kregen zij samen nog vier kinderen: Paul, Barrie, Christa en Maartje.
Mijn moeder was erg handig met de naaimachine en draaide er haar hand niet voor om om in een mum van tijd een nieuwe bruidjesjurk voor ons te maken! Wij waren dan ook altijd van de partij.
Ook is het dankzij mijn moeder dat er altijd een goede en levendige verstandhoudig is geweest tussen de 'eerste' en de 'tweede' kinderen.
Henk Buijks (namens BHIC) zei op 6 april 2009 om 09:49
Barbara, ook voor deze uitvoerige info alweer bedankt! Goed dat je onze site hebt ontdekt, want daar verschijnen regelmatig foto's op uit Uden e.o. Je komt die foto's overigens ook tegen in het weekblad Zondagsnieuws.
Ans van den Broek zei op 4 mei 2009 om 14:55
Ik weet niet of ik hier goed zit Destijds zaten 4 meisjes bij mij in deklasZe heten Koosje Timmers Willy van Aarle Josje van Lievelooi en Annie leytens Ze verbleven in de St Jan in het kindertehuis destijds Ik trok veel met ze op Kent iemand hun Het was ongeveer in 1958...1962. Mijn naam is ans van den broek Wie kent hun of weet iets van hun???
Vriendelijk dank
Henk Buijks (namens BHIC) zei op 6 mei 2009 om 11:59
Beste Ans,
Ik neem aan dat jouw vraag gaat over Uden. In dat geval zit je hier redelijk goed, want ongetwijfeld komen hier regelmatig (ex-)Udenarenop bezoek. Even afwachten dus....
Ans van den Broek zei op 6 mei 2009 om 21:39
Ja mijn vraag gaat over het vroegere kindertehuis in de St Jan. Wat zou ik graag iets van hun vernemen! In ieder geval al vriendelijk bedankt!!!!!!!!
J.v. Nistelrooij zei op 5 maart 2010 om 15:10
Hallo Ans
het vroegere kindertehuis in de St Jan heb ik gewoond van 1962 tot 1968. Wij waren met 2 fam. in een groep lamers/van nistelrooij. Heb je meer foto's van die tijd?
Annemarie van Geloven zei op 5 maart 2010 om 16:36
Beste J. van Nistelrooij, omdat de reactie van Ans van den Broek 10 maanden geleden was, heb ik achter de schermen haar op de hoogte gesteld van uw reactie.
Als u het vakje e-mail (zie onder) aanvinkt vóór het verzenden van een reactie, krijgt u automatisch bericht als er een nieuwe reactie op dit onderwerp binnen komt.
Ans van den Broek zei op 5 maart 2010 om 19:39
hoi
Toch nog onverwachts n reactie!!!!!!!!Ik weet niet of ik jou ken N.J. van Nistelrooy!Zou wel leuk zijn Maar zijn jou deze namen niet bekend ????
Koosje Timmers, Annie Leytens, Willy van Aarle, Josje van Lievelooy
Hartelijk dank, groetjes
J.v. Nistelrooij zei op 7 maart 2010 om 13:46
Hallo Annemarie

Bedankt voor je mail ik heb het email-vakje aangevinkt dan kan Ans van den broek reageren.

Johan
frank zei op 28 maart 2018 om 17:59
Beste lezers, Koosje Timmers was mijn nichtje bij mijn weten had ze nog zusjes .Ik kwam destijds regelematig daar op bezoek met mijn moeder. Ik ben dus hun neef frank,Mijn moeder was Timmers zus van hun Vader tante Anna voor de meisjes.
We waren allemaal nog erg jong.Maar Koosje is me bij gebleven ze was de oudste en van mijn leeftijd. Zou wel eens willen weten nu we ouder zijn hoe het met ze is.
Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 29 maart 2018 om 11:33
Beste Frank, omdat het al zo lang geleden is dat Ans van den Broek gereageerd heeft, heb ik haar een e-mail gestuurd met het verzoek contact met je op te nemen. Nu maar hopen dat je meer informatie krijgt over Koosje Timmers.
Rini de Groot. zei op 21 september 2022 om 22:05
Barbara, je attendeerde me vandaag op dit verhaal, ik leerde BHIC een jaar eerder kennen, en lees in je reactie van, 5 april 2009 bij het verhaal, ‘ik heb een foto met mij erbij in dezelfde volgorde’. Stuur deze nu alsnog op naar BHIC, om het verhaal nog levende te maken!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.