skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic

Café " De Drie Linden "

Deze originele prentbriefkaart vond ik in een fotomapje. Achter op deze prentbriefkaart staat gedrukt "P.G. van Kempen - v.d. Meijden. Giersbergen 8 Drunen. Tel. 04163 - 429. Wie kan iets meer vertellen over dit café De Drie Linden of deze briefkaart?

Reacties (18)

jan lange zei op 29 november 2017 om 14:31
Het bestaat nog steeds; ze hebben een Menukaart zag ik laatst en daar staat de hele geschiedenis van De Drie Linden op: fam. van Kempen-van der Meijden is er mee verbonden.
Thea Smits zei op 16 januari 2018 om 23:40
Ik weet van mijn ouders dat het familie is geweest van hun die in de 3 Linden heeft gezeten, dus ik zal even navragen wie en wat.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 17 januari 2018 om 13:53
Dat zouden we leuk vinden Thea. Bedankt alvast voor al je moeite.
Thea Smits zei op 17 januari 2018 om 15:01
Heb net mijn vader gesproken en hij vertelde me dat P.G (Piet) van Kempen getrouwd was met Fien van de Meijden (Fien is de nicht van mijn vader) Haar ouders; Jan en Aantje van de meijden woondde daarvoor in het Cafè Aantje heette met haar achternaam Smits.
Ik weet dat Aantje nog broers en zussen had die we ome Bart, ome Kees , Tante Han en Tante An noemden, Ook hun woondden in Giersbergen.
Ook de grootouders van mijn vader (Familie Smits) woonde in Giersbergen. Ik heb van deze familie nog een foto waar ze allemaal opstaan.
Dit is alles wat ik nu weet, hoop dat je er iets mee kan.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 18 januari 2018 om 08:57
Wat leuk Thea dat je nog zoveel informatie hebt weten te verzamelen en dat het dus inderdaad familie van jullie is. Mocht je de foto voor handen hebben, dan zouden we deze graag bij jouw reactie plaatsen. Een scan naar info@bhic.nl tav Mariët is voldoende. Nogmaals dank.
Thea Smits zei op 18 januari 2018 om 19:38
Hoi Mariët, Heb inmiddels 3 foto`s naar je verstuurd, het hele grote gezin is het gezin van de grootouders van mijn vader, het kleinere gezin is van ome Bart Smits en Tante Gerarda, de dame alleen op de foto is dus tante Gerarda.

Dit zijn de foto's:
<BR>
<BR>
<a href="https://www.bhic.nl/media/document/file/familie-foto-smits.jpg?4-2-4" target="_blank"><img src="https://www.bhic.nl/media/document/file/familie-foto-smits.jpg?4-2-4" title="Familiefoto Smits" width="400"></a>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<a href="https://www.bhic.nl/media/document/file/familie-smits-1.jpg?4-2-4" target="_blank"><img src="https://www.bhic.nl/media/document/file/familie-smits-1.jpg?4-2-4" title="Familie Smits" width="400"></a>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<a href="https://www.bhic.nl/media/document/file/gerarda-van-der-meijden.jpg?4-2-4" target="_blank"><img src="https://www.bhic.nl/media/document/file/gerarda-van-der-meijden.jpg?4-2-4" title="Gerarda van der Meijden" width="200"></a>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
annet v d oord zei op 1 oktober 2018 om 16:22
Hallo Mariet Bruggeman,
Piet en Fien van Kempen zijn 45 jaar uitbater geweest van Herberg De Drie Linden op Giersbergen. Momenteel is Wijnand van Delft hier uitbater.
Giersbergen is een klein gehucht met ca 12 huizen.
Rond 1250 gesticht als uithof van abdij ter Kameren te Brussel.
Vele gegevens van Giersbergen worden door Fien van Kempen (mijn moeder) verzameld en bewaard.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 1 oktober 2018 om 21:51
Bedankt voor je aanvullingen, Annet. Dus je ouders hebben het café uitgebaat, begrijp ik dat goed? Wat bijzonder! Dan ken je die plek vast zelf ook als geen ander. Heb je er mooie herinneringen aan?
Toos Spee zei op 23 november 2018 om 03:08
Geen idee waarom deze pagina tevoorschijn kwam toen ik googelde naar mezelf. Maar wat kwamen er herinneringen bij me omhoog bij het zien van de prentbriefkaart! De pomp links, meer dan eens dat ik als Drunens kind daar 'n bekertje uit getapt kreeg bij 'n dagje duinen. Zonder en met siroop :) . Maar ook aan De Drie Linden zelf. Vooral aan die laatste keer met ras-Drunenaar mijn vader Jan Spee "de duinen" in met de hele familie. Onvergetelijk hoe hij ons toen -jaren her, hij leeft al meer dan 11 jaar niet meer- juist híer trakteerde. Hartelijk dank Gerard de Bie voor het plaatsen van deze kaart!
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 28 november 2018 om 10:35
Wat bijzonder dat je deze prentbriefkaart tegen bent gekomen, Toos! Heel leuk dat je met ons je herinneringen wilt delen. Kwamen jullie vaak in De Drie Linden? En weet je nog waarop je vader jullie in deze herberg heeft getrakteerd die laatste keer?
Toos Spee zei op 28 november 2018 om 17:22
Lisette, nee meestal zaten we achter de Fellenoord in de duinen zelf. Giersbergen was dus zowiezo al meer bijzonder voor ons. Die laatste keer, dat zal ergens 2003 zijn geweest? De pomp, dat was vooral in mijn jeugd t/m. tienertijd, pakweg 1962-1969. Pas vanaf half jaren '60 dat iedereen 't beter kreeg. Er was geen traditie dat je naar een café ging. Getrakteerd krijgen op 'n ijsje was al heel wat. Alleen met heel bijzondere gelegenheden, dan wel. En dat gevoel van heel speciaal, dat heeft 't gehouden, ook toen er financieel allang geen beletsel meer was.
Waarop mijn vader trakteerde die laatste keer: te drinken met iets erbij, voor ieder naar eigen keus.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 29 november 2018 om 12:20
Mooi dat het voor jullie altijd een speciaal gevoel heeft gehouden, Toos! Leuk om te lezen hoe anders het eraan toe ging in de jaren zestig.
Ad van Rooij zei op 18 mei 2019 om 17:13
Wij gingen al in de vijftiger jaren met paard en aanspan met onze vader naar Anneke van der Meijden vanuit Loon op Zand. Naar de speeltuin en naar Bart Smits waar hij mee bevriend was. De families van der Meijden en van Rooij waren op een of andere manier met elkaar verbonden. Betovergrootvader van Rooij woonde op het Semke (Drunen). Nog steeds wonen er van van Rooij in Giersbergen
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 20 mei 2019 om 10:04
Dat klinkt als heel fijne herinneringen, Ad! Bijzonder dat er nog steeds familie in Giersbergen woont, kom je er zelf ook nog wel eens?
Walter Gubbels zei op 29 maart 2020 om 14:52
Beste ,ik ben als Gubbels telg en nu nog wonend op Den Distelberg zeer geinterressedr in de geschiedenis van Giersbergen.
De fam.Gubbels heeft het cafe De Drie linden en de gronden daar tot eind jaren 1900 uitgebaat en nzag een bericht van de Heemkunde kring. Kom er nog elke week om te wandelen/sporten en een drankje eerts bij Fien en Piet en nu bij Wijnand mooi en dit moet in stand blijven zoals het nu is.
.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 30 maart 2020 om 09:39
Hallo Walter, bedankt voor je berichtje. Ik kan me voorstellen dat je dan een speciale band het met die plek. En wat mooi om te lezen dat je daar nog wekelijks iets drinkt, dat klinkt heel gezellig.
annet zei op 30 maart 2020 om 10:08
Walter Gubbels. Misschien zou je eens contact op kunnen nemen met mijn moeder, zij zou graag informatie mbt geschiedenis willen uitwisselen: Fien van Kempen.
Walter Gubbels zei op 30 maart 2020 om 12:09
Beste Annet klopt en wij spreken die beste mensen nog regelmatig daar op het terras en ze moeten nog steeds bij ons op Dun Distelberg op de koffie komen alleen is dat nu even vervelend en wachten we de toekomst even af.
Die speciale band is er zeker want ik ken de bossen tussen Giersbergen en Dun Distelberg "op mijn duimpje "omdat ik daar echt ben opgegroeid,altijd al in de natuur bezig geweest.Toen kon je nog Kivits eieren en eenden eieren zoeken op de Margriet en het Hengstven maar dat lukt nu bijna niet meer,Natuur !!!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

Doe mee en vertel jouw verhaal!