skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic

Callcenter in Veghel

Henk Buijks
Henk Buijks Bhic
vertelde op 5 februari 2008
bijgewerkt op 18 november 2013
Een lokaal vol jonge meiden, allemaal met koptelefoon op. Met elkaar klessebessen is er niet bij, want de dames zitten achter een glasplaat en worden door houten schotjes effectief gescheiden van hun buurvrouw. Het lijkt wel een callcenter!

Alleen bestond dat woord nog niet in de jaren zestig, toen deze foto genomen werd. Het was wel in Veghel. Jammer genoeg weten we weinig meer van deze foto. Misschien was het wel een talenpracticum?

Wie weet er meer? Wie heeft hier misschien zelfs gewerkt? Wie kan ons over dit plaatje meer vertellen?

Het BHIC is benieuwd naar je verhaal.

Reacties (10)

Twan van Duijnhoven zei op 9 februari 2008 om 13:56
Ik meen me te herinneren dat zoiets dergelijks ook bij de les Frans op het Zwijsen College aanwezig was, maar dat weet ik niet zeker meer. Ik heb op het Zwijsen gezeten van 1974 tot 1981.
Gineke van der Ree, namens BHIC bhic zei op 13 februari 2008 om 13:35
Dag Twan,
Bedankt voor je reactie. In jouw schooltijd was het al meer gebruikelijk om een taal ook praktisch te leren, en niet alleen op papier, dus het kan goed zijn dat het Zwijsen toen al zo'n praktikumlokaal had. Maar deze foto is wel ouder dan de jaren zeventig.
Thea Schouten zei op 17 februari 2008 om 08:55
Ik zat van 1967 tot 1972 op het Zwijsen en ik denk ook dat het het talenpracticumlokaal is. Ook gezien de ramen, het was een lokaal met aan twee kanten ramen. Het lijken ook erg jonge meisjes.
Harrie Verwegen zei op 17 februari 2008 om 09:48
Dit is inderdaad het talenpracticum op het toen nog Mgr.Zwijsen College. Het bevond zich in lokaal C17 op de eerste verdieping dus van de vleugel aan de Hertog Janstraat boven de toegangspoort.
Paul Wonders zei op 17 februari 2008 om 11:50
De foto heeft niets met een callcenter te maken. Het is het talenpracticum-lokaal (C18) in het Zwijsencollege. De leerlingen krijgen daar klassikaal en/of individueel les in de vreemde talen duits, engels of frans met behulp van audio-apparatuur. Ergens halfweg de jaren zeventig in gebruik genomen. Geen idee of het nog bestaat.
Marco van Creij, Spoorven Veghel zei op 17 februari 2008 om 11:58
Dit is zeker geen callcenter!
Dit is een leslokaal van het Mgr. Zwijsen College in Veghel. De ramen en de vormgeving van het lokaal zijn zeer herkenbaar. Als ik het goed heb is dit een lokaal op de 1e verdieping en als je achter in de klas naar buiten kijkt, kijk je op het bejaardencentrum Joachim en Anna. Rechts zie je ook nog ramen. Dit lokaal was de laatste in de gang (op de hoek van het gebouw. Uit die ramen kijk je op de huizen naast de school in de richting van de oranjewijk en de brug over de Aa. In deze klasruimte heb ik ook 5 jaar Franse les gehad van met name leraar van der Ven (uit Sint Oedenrode?). De tafels werden in mijn tijd (begin jaren 80) niet meer gebruikt. De glasplaten (eigenlijk plastic) konden naar beneden worden geklapt en vervolgens ook de houten zijpanelen. Daardoor ontstond een langwerpige, platte tafel met een ogenschijnlijk dik tafelblad. In de tafel kon een casette in een speler worden geplaatst (ik dacht zelfs twee) zodat de franse spraak kon worden geoefend, luisteren en spreken met opname mogelijkheid. Als je geod kijkt zijn de meiden op de foto te jong om te werken, ook gezien de zithouding en de fraaie kniekousen.
Twan van Duijnhoven zei op 18 februari 2008 om 13:29
Ik heb de foto doorgestuurd naar het Zwijsen college, maar gezien de reacties die ik hier zie, verwacht ik dat ik het toch bij het juiste eind had. De naam Paul Wonders zie ik ertussen staan. Volgens mij hield hij zich bezig met de schoolkrant toen ik in 1974 op het Zwijsen kwam. Toch wonderlijk dat zo'n naam na zo lange tijd bij blijft......

Geweldig dat iemand zelfs nog het lokaalnummer weet. Ik meende ook wel dat het de C-vleugel was, maar het nummer was mij niet meer bekend.

Henk Buijks (namens BHIC) zei op 22 februari 2008 om 09:13
Zo zie je maar weer dat wij van het BHIC lang niet alles weten.... Dank voor al deze reacties, want het is nu zeker dat het om een talenpracticum in het Zwijsen gaat.
Wel typisch dat er geen reacties zijn met namen van leerlingen die zijn afgebeeld, of nog beter: reacties van meiden die op de foto staan! Maar wie weet, misschien komen die nog....

Vriendelijke groet!
Twan van Duijnhoven zei op 22 februari 2008 om 17:56
Henk,

Het zijn volgens mij niet alleen meiden maar ook jongens. Ik heb nog geen reactie gekregen van het Zwijsen. Mocht die nog komen dan hoor je nog van mij.
roois zei op 24 september 2009 om 16:03
lgv/.blhkjiutl;f./gb,hkj

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.