skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marte Stoffers
Marte Stoffers Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marte Stoffers
Marte Stoffers Bhic

De ingepakte winkel van Joop Jans

Er zijn vast mensen uit Grave die zich de opening van de winkel van Joop Jans kunnen herinneren. Zo heel lang geleden was die niet, al hebben wij geen jaartal bij deze foto's. Weet jij nog dat het gebouw ingepakt was in plastic? Was je getuige van de opening en herken je jezelf of iemand anders? We zijn benieuwd naar de verhalen achter deze foto's en hopen dan ook op reacties.

Klik op de foto om deze te vergrotenDe winkel van Joop Jans is ingepakt in plastic voor de opening (foto: Fotostudio Jean Smeets, 1907-001781)

De opening van de nieuwe winkel van Joop Jans bracht nogal wat volk op de been. Het moet dan ook wel een spektakel zijn geweest. Voor deze feestelijke gelegenheid was namelijk het hele pand ingepakt in plastic. Naar het voorbeeld van kunstenaar Christo misschien, of wellicht was Joop wel eerder met zijn inpakstunt. Bij het tegenoverliggende pand staat een camera opgesteld. Waarschijnlijk is de opening dan ook niet alleen op foto’s vastgelegd, maar ook gefilmd.

Grave, burgemeester Grotenhuis verricht de opening van de winkel van Joop Jans (foto: Fotostudio Jean Smeets, collectie BHIC, 1907-001778) Burgemeester Grotenhuis opent het plastic (foto: Fotostudio Jean Smeets, collectie BHIC, 1907-001778)

Grave, de winkel van Joop Jans wordt geopend (foto: Fotostudio Jean Smeets, collectie BHIC 1907-001780) Veel mensen komen af op de muzikaal omlijste opening (foto: Fotostudio Jean Smeets, 1907-001780)
Kijk naar Toen

Was jij erbij die dag? Herken je iemand op deze foto's? Ging je naar de winkel van Joop Jans of kun jij je herinneren hoe het in- uitpakken in zijn werk ging? Weet jij misschien zelfs waar de toen gemaakte filmbeelden zijn gebleven? We hopen op reacties. Deel jouw herinneringen in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in de Graafsche Courant, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (2)

fien van der Cruijsen zei op 12 september 2018 om 11:31
eerste foto: man met krukken is Jan Verhaaren- in gesprek met Piet van Lier kruidenier in het blauwe dorp. vrouw met tas is Ger Verhaaren Schuifel wat nog beter te zien is op de derde foto met naast haar de broer Peter Jans broer van Joop en daar staat helemaal recht met krullen Truus Bertrand
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 12 september 2018 om 14:37
Bedankt Fien, voor je reactie. Wat leuk om te lezen dat je zoveel mensen herkent op deze foto. Was je er zelf ook bij, bij de opening van de winkel? En kun je je dat moment dan nog herinneren dat het plastic verwijderd werd? Of heb je er verhalen over gehoord misschien?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen