skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

De nieuwe burgemeester van Haps

Mathilde Min
Mathilde Min Bhic
vertelde op 18 mei 2018
bijgewerkt op 12 september 2018
“Ik ben geen streber. Ik heb nooit elders gesolliciteerd. Ik stel er prijs op mensen te ontmoeten. In een grote gemeente heb je daar geen kans toe”, zei Van Hövell tot Westerflier toen hij 25 jaar burgemeester van Haps was. Uiteindelijk zou hij er ruim 30 jaar burgemeester blijven. Die lange periode begon natuurlijk met zijn installatie, waarvan we op deze foto getuige zijn. Roept deze bij jou herinneringen op? We hopen op reacties.
Klik op de foto om deze te vergroten Installatie van burgemeester R.D.O. van Hövell tot Westerflier in Haps, 1951 (foto: 1640-000437)

Rolof Diederik Otto baron van Hövell tot Westerflier en Wezenveld zou maar liefst 32 jaar lang de eerste burger van Haps blijven. In 1951 werd hij geïnstalleerd met deze foto als stille getuige. De vlaggen hangen uit en heel Haps is uitgelopen om hun nieuwe burgervader te verwelkomen. Een aantal heren – met hoge hoed – is zelfs op een verhoginkje geklommen om maar niks te hoeven missen.

Kijk naar Toen

Was jij erbij die dag? Ken (of ben) jij een van de twee bruidjes op deze foto? Herken je nog iemand anders? Of heb je herinneringen aan deze burgemeester die je wilt delen? Wij nodigen je van harte uit om jouw verhaal te vertellen

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Cuijks Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (5)

Mathilde Min
Mathilde Min bhic zei op 1 juni 2018 om 11:05
Een mevrouw uit Haps belde over deze foto. Het rechtse bruidje herkende ze als Margot Casbas-Peters uit Haps. Margots vader was toen wethouder. Ze woont nu in Spanje en herinnert zich dat het andere meisje Riet Nabuurs is. Zij is in 1942 in Haps geboren en in 2007 overleden. Riet was een dochter van Jan 'Tolpost', dat was zijn bijnaam.
Veel dank voor deze informatie!
Ana Casbas zei op 4 juni 2018 om 10:48
Het linkse bruidje is Margot Casbas, haar naam voor het trouwen, Margot Peters (familie "de Heuf" uit Haps"). Rechts is dus Riet Nabuurs.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 4 juni 2018 om 14:35
Ah, dank je Ana! Het kan haast niet anders of dat moet familie van je zijn. Weet je of Margot nog veel herinneringen heeft aan deze gebeurtenis? We horen het graag!
Ana Casbas zei op 4 juni 2018 om 15:01
Margot is mijn moeder. Ik zal vragen of ze een stukje schrijft, ze kon zich het moment inderdaad herinneren! De mevrouw die belde is Riek de Groot, schoonzus van Margot.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 5 juni 2018 om 09:45
Ah, wat leuk! Fijn dat je dat wil vragen; we zijn echt heel benieuwd! Want het mooie is: als die herinneringen nu niet worden vastgelegd, kan later niemand dit verhaal meer bij deze foto vertellen...

Dus wij waarderen je inzet zeer!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen