skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

De stilte voor geen storm

"De Grote Kerk", zo luidt ons eenvoudige bijschrift bij dit plaatje en inderdaad zien we die kerk hier op de achtergrond.

 

Toch denken wij dat "Zicht vanuit de Marktstraat" een betere omschrijving zou zijn, want de Grote Kerk vervult echt niet de hoofdrol op deze foto. In de geparkeerde auto die rechts half in beeld staat, was de fotograaf trouwens ook duidelijk niet zo geïnteresseerd. Het lijkt erop dat hij de gevels links nog wél even wilde meepikken dus het moet hem haast wel om het straatbeeld zijn gegaan. Dat beeld is nauwelijks veranderd. Meer auto's, ja, maar de getoonde gevels zijn er allemaal nog en lijken ongewijzigd. Was dit plaatje misschien als ansichtkaart bedoeld? Wie weet hier het fijne van? En niet onbelangrijk: wie herkent de winkelende dame? Deel je kennis en je herinneringen!

Je kunt je verhaal kwijt in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (3)

Chris Evers (per mail) zei op 9 oktober 2017 om 12:45
Ik ben in Ravenstein geboren in 1935. Mijn vader was bakker en wij woonden in de Marktstraat waar uw foto gemaakt is en afgedrukt bij dit artikel.
In welk jaar deze foto is gemaakt en wie de mevrouw is kan ik helaas niet zeggen. Het is in ieder geval in de tijd dat alleen Toon Beerens (taxibedrijf) en dokter Sluijters een auto hadden.
Ik was een kind met astma en daar moest de dokter dikwijls voor komen en herinner me goed de Peugeot waarmee de dokter en zijn chauffeur naar ons kwamen.

Mijn hele leven heb ik niet in Ravenstein gewoond. Toen mijn moeder namelijk in 1950 stierf ben ik 1 jaar later naar familie in Venray gebracht waar ik de school heb afgemaakt en aan het werk ben gegaan.

Ik heb nog enkele foto's uit mijn tijd in Ravenstein, onder meer van de bakkerij en winkel van mijn vader. Deze zal ik nog naar jullie sturen.
geert.kersten zei op 27 juli 2018 om 15:59
Het is haast zeker dat dit vrouw Peperkamp is uit Neerloon vaak gezien en woonde richting dijk nu het viaduct onderdoor tweede huis rechts toen hadden ze nog zulke oude waterput voor het huis met ophaal emmer
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 30 juli 2018 om 12:07
Beste Geert, wat leuk dat je deze mevrouw herkend hebt als Mw. Peperkamp. Bedankt daarvoor. Was zij een markante inwoonster van Neerloon? Of kun je ons misschien nog wat meer over haar vertellen?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen