skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

De Zonneweide

Het is deze keer geen spannende foto, maar wel eentje met veel vragen. We hebben zicht op de Zonneweide in Heesch.

De ZonneweideEen revalidatie-, verzorgings- en vakantiehuis waar we verder bijzonder weinig van weten. Maar we verwachten dat een huis met zoveel functies wel bekend moet zijn geweest bij veel Heeschenaren.

Waar we precies in Heesch zijn weten we niet. We denken aan de Nistelrodeseweg. Was de Zonneweide voor senioren of revalideerden hier ook jonge sporters, van bijvoorbeeld HVCH? Hebben jouw ouders hier gewoond of heb je er misschien zelf lange tijd gewerkt?

Als deze foto herinneringen bij jou oproept dan horen wij graag je verhaal. Deel je kennis!

Reacties (20)

Nellie van Dorst zei op 25 december 2015 om 11:42
Dit komt mij bekend voor. In ongeveer 1966 / 1967 hebben mijn ouders hier gewoond. De Hr. en Mevr. Vierbergen. Zij hadden een bejaardenhuis voor 3 alleenstaande en 2 echtparen. Wij woonden er zelf ook. De bewoners hadden uiteraard de mooiste kamers en wij sliepen op de zolder gedeelte. Boven keuken en garage. Ik heb daar heel fijne herinneringen aan met een heel stuk bos achter het huis en een zwembad. Super was dat. Het huis is inmiddels flink op geknapt .,Het staat aan de Rijksweg 35 net voorbij de kruising richting Schaijk bij het busstation. Ik denk dat wij er ongeveer 3 jaar hebben gewoond. Vroeger is het van de Desso geweest meer weet ik niet.
Fons van Schijndel zei op 25 december 2015 om 11:49
Dat het van de familie Desseaux is geweest, kan ik bevestigen. Momenteel woont er de familie P.van Schijndel en de juiste plaats is nu hoek Graafsebaan/Kampstraat in Heesch
Ria van Erp zei op 26 december 2015 om 12:28
Wij, de Fam. van Erp woonden achter dit huis in de Hoefstraat. Het was inderdaad eerst van de Fam. Desseaux en daarna de Fam. Vierbergen. Mijn zus was nog bevriend met hun dochter Mieke (dacht ze) en ik was verlieft op Leo van Vught, een zoon van moeder. Volgens mij zijn ze daarna naar Uden verhuist en zijn daarna een sauna begonnen.
Nellie van Dorst zei op 26 december 2015 om 20:42
Wat leuk die verhalen. Mijn zusje Annemiek was toen 9 jaar. Inderdaad Leo en ik zijn kinderen van Mama en Papa Vierbergen was ons twee vader. Mijn moeder was heel jong weduwe vandaar. En vandaar dat ik nog zo'n zusje had met een leeftijd verschil van 12 jaar. Ik ben wat langer in Amsterdam gebleven maar mijn broer Leo is meegegaan naar Heesch. Ik ben pas een jaar later gekomen. Helaas is Leo al op 49 jarige leeftijd overleden en Papa en Mama ook al resp. 7 en 16 jaar. Iedere keer als ik langs het huis kom komen er weer herinneringen naar boven. Mijn ouders hebben inderdaad een Sauna gehad in Uden waar ze al hun tijd en liefde in hebben gestoken en waar ze heel veel gasten mogen hebben ontvangen. Een mooie tijd maar wel hard werken. Super leuk om zo verhalen te delen. Dank voor jullie reactie. Nellie van Dorst van Vught.
Ria van Erp zei op 29 december 2015 om 12:36
Van nog een zus heeft Leo in mijn herrinnering niks verteld.
Wel weet ik nog zijn slaapkamer boven de garage, waar ik wel eens ben geweest. Toen wij iets (verkering) hadden was hij 18 jaar en ik 15 jaar. hij werkte in die tijd bij de V&D in Den Bosch. Toen onze oudste neef is geboren zijn we samen op kraam bezoek geweest in Nuland, mrt 1968. Leo is nog wel een keer bij mijn ouders op bezoek geweest, zelf heb ik hem nooit meer gezien.
Jammer dat hij zo vroeg is overleden, was hij ziek of plotseing?
Zelf zal ik dit gaan delen met mijn zus en broer, leuke herinneringen.
Nellie van dorst zei op 29 december 2015 om 13:24
Nee Leo is heel ernstig ziek geweest. Hij was in dat jaar 25 jr. getrouwd in 1997. In dat jaar in oktober is hij overleden. Heel heftig kun je wel zeggen. Vooral als je maar een broer hebt. Zijn vrouw en kinderen wonen in Uden en over een paar maanden komt hun eerste kleinkind. Raar dat jullie niet van mijn bestaan wisten ik kwam het eerste jaar toch af en toe thuis en heb na terug keer uit A'dam ook nog een lange tijd in Heesch gewoond en gewerkt in de Hema in Oss. Ik heb nog mee gedraaid met de Molen in Heesch helemaal op knappen en Leo ook. Kon goed met mijn broertje overweg . Ikzelf woon nu in Schaijk vandaar dat ik regelmatig langs het huis kom. Was een mooie tijd.
nelly geurden zei op 11 augustus 2016 om 20:08
mijn naam is Nelly Geurden Raaijmakers de tijd dat de fam Vierbergen in Heesch heefto gewoond heb ik er gewerkt het was voor mij een heel fijne tijd.
De echtparen die daar toen woonden waren de heer en mevr de Groot,de heer en mevr van Lieshoud ,de heer en mevr Theunissen die hadden de grote kamers boven ,het kleinen kamertje was van mevr Vis.
Beneden waren de kammers voor de heer Vierbergen senior en voor mevr Hillegehekken,ook heeft er de heer Smits gewoond die later met de fam naar Uden is gegaan.
Hanneke van der Eerden
Hanneke van der Eerden bhic zei op 15 augustus 2016 om 15:34
@Nelly en Nellie, wat een mooie en dankbare herinneringen aan 'Zonneweide'. Nog even een tip: je mag het BHIC altijd vragen om e-mailuitwisseling achter de schermen. Ik zal jullie e-mails en de laatste privéberichtjes weghalen.
Nellie van Dorst zei op 23 september 2016 om 15:31
Hallo Nellie Geurden wil jij mij Aub het email adres gegeven. Ik moet je iets persoonlijks vertellen betreft Annemieke . Groetjes Nellie
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 23 september 2016 om 19:15
Ik heb ondertussen Nellie Geurden het e-mailadres van Nellie Dorst gestuurd.
Cathy Teunissen zei op 18 september 2017 om 16:01
Mijn naam is Cathy Teunissen. In Amsterdam - Osdorp ben ik vriendinnetjes geweest met Annemieke Vierbergen. Wij zaten samen op de kleuterschool aldaar. Toen het gezin Vierbergen ging verhuizen naar Heesch, heb ik, tijdens de zomervakantie, in De Zonneweide mogen logeren. Ik heb daar leuke herinneringen aan. Ik vind het erg leuk om bovenstaande te hebben gelezen. Ik ben eigenlijk best wel benieuwd hoe het Annemieke is vergaan? Groetjes, Cathy
Nellie van Dorst zei op 19 september 2017 om 10:20
Hoi Cathy met Nellie zus van Annemieke. Wil jij mij aub je Email adres sturen dan kan ik jou een PB sturen. Echt doen hoor . Groetjes Nellie
Cathy Teunissen zei op 19 september 2017 om 12:18
Hoi Nellie, dit is mijn e-mailadres: cathy@bosteun.nl
Harrie van Helvoort zei op 21 maart 2018 om 19:39
Op de website van HKK De ELf Rotten in Heesch staat nog een leuke foto (prentbriefkaart) met diverse foto's van Zonneweide. Ook een foto met bewoners.
https://beeldbank.de-elf-rotten.nl/cgi-bin/foto.pl
Weet iemand wie dit zijn?
Nellie van Dorst zei op 21 maart 2018 om 20:47
Goedeavond ik zou de foto’s graag willen zien maar kan ze niet vinden. Ik zie alleen maar oude foto’s van mensen uit Heesch maar niet van de bewoners van Zonneweide. Vermoedelijk staan er bejaarde mensen die bij mijn ouders in het huis woonden. Zou het leuk vinden om ze te zien. Graag u reactie. BVD.
Nellie van Dorst zei op 22 maart 2018 om 09:36
Dank je wel
Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 22 maart 2018 om 09:44
Heb je nog speciale herinneringen aan die tijd, Nellie? Het lijkt me heel apart om als kind of jong meisje in een huis met bejaarden te wonen? Hadden jullie als kinderen veel contact met de bewoners?
Nellie zei op 23 maart 2018 om 07:30
Goedemorgen. Ikzelf heb ongeveer 1 1/2 jaar in Heesch gewoond bij mijn ouders en mijn ouders met broer en zusje 3 jaar ongeveer. Wij komen uit Amsterdam en ik wilde daar graag blijven maar de heimwee zorgde ervoor dat ik toch naar Heesch kwam. Wij hebben altijd met de bewoners samen doorgebracht en kenden we ze allemaal . Mijn Opa ( vaders kant ) en Oma ( moeders kant ) woonden er ook.
Kerst en Sinterklaas werd altijd gezellig gevierd en mijn ouders waren super lief voor de bewoners we waren bijna een grote familie. Ik heb daar een geweldige tijd gehad en mooie herinneringen aan Heesch. Veel vrienden gemaakt en wat heel leuk wad de Witte Molen in Heesch waar ik mijn steentje aan hebt bij gedragen om hem op te knappen en staan schilderen. Ik voelde mij er echt thuis en iedere keer als ik langs het huis rij dan voel ik de heimwee naar die tijd. Ik heb nog wel foto’s en zal ze op gaan zoeken dat heb ik Harrie beloofd. Vr.gr. Nellie van Dorst
Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 23 maart 2018 om 12:28
Wat een positieve herinneringen, Nellie, mooi om te lezen! Hoe anders gaat het er in deze tijd aan toe in de ouderenzorg..
Je foto's zijn ook bij BHIC welkom. Dan kunnen wij die bij dit verhaal zetten. Als je wilt, stuur dan scans van de foto's naar info@bhic.nl t.a.v. Marilou Nillesen.
Heel hartelijk dank voor je verhaal!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen