
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
In de Graafsche Courant van 18 december 1937 komen we onderstaand recept tegen voor Oliebollen. Je kunt de gescande kranten van het BHIC online inzien.
WENKEN VOOR DE ZUINIGE HUISVROUW
RECEPTEN VOOR DE AANSTAANDE FEESTDAGEN.
Probeert U eens een van de volgende recepten. Ze zijn niet duur en vallen zeker in de smaak.
Oliebollen. 500 gram meel (half tarwebloem, half boekweitmeel), 30 gr. gist, 5 kopjes lauwe melk, 150 gram krenten, halve lepel zout.
Bloem- en boekweitmeel door elkaar mengen in een kom. De gist aanmengen met wat lauwe melk en dit bij het meel doen. Dan al roerende de helft van de melk toevoegen. Kloppen tot er geen kluitjes meer in zijn en de rest van de melk, het zout en de gewassen krenten toevoegen. Het beslag op een lauwe plaats, goed dicht gedekt 1 uur laten rijzen. Een ijzeren potje met vet dampend heet laten worden. Twee lepels in de hete olie dompelen en hiermee bollen beslag in het vet laten glijden. De bollen niet te vlug bruin en gaar bakken. Op een schotel stapelen, waarop een stuk grauw papier en bestrooien met suiker.
Mutsen. Laat U de kinderen in de Kerst vacantie eens mutsen of Haman's oren bakken. Ze zijn vast een hele middag prettig bezig. Mutsen of Haman’s oren. Een ei breken in een kom en hier zoveel bloem doorwerken, tot het een stevig deeg is. lets zout erdoor kneden. Het deeg op een met bloem bestrooide tafel zeer dun uit rollen met een deegrol of flesch. De lap in ruitjes snijden en deze in een pannetje met zeer heet vet vlug lichtbruin bakken. Bestrooien met fijne suiker of fijn zout. Smakelijk.