
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Voorwaarde om naar Ravenstein te komen was dat hij zelf geneesmiddelen mocht bereiden en afleveren. In Ravenstein zat echter al de apotheek van J.A. Haan in de Marktstraat en dat maakte het voor Philipsen moeilijk een vergunning te krijgen. Daarom besloot hij zich in de gemeente Huisseling te vestigen. Hij richtte het opkamertje van de boerderij van familie De Vocht aan de Grotestraat 22 in als zijn praktijk.
In 1889 werd een boerderij van de familie Bijl aan het "Konterscherp" gesloopt om plaats te maken voor een nieuw pand. Dat werd een groot herenhuis, dat dienst zou gaan doen als dokterswoning en -praktijk. Het huidige adres is Contre Escarpe 2. Later volgden er nog wat aanbouwen, onder andere een praktijkruimte en een koetshuis met stal. Aan de zijde van de Mgr. Zwijsenstraat zat vroeger nog een halfronde serre. In dit herenhuis woonde Philipsen samen met zijn zus, beiden vrijgezel. Hij had een grote baard, en leek volgens een inwoner van Huisseling op een Sinterklaas. Met een tilbury ging hij zijn patiënten af, tot ver in de omgeving, zelfs over de Maas.
Hij was een bekwame en vriendelijke huisarts. Samen met de burgemeester en pastoor was hij in die tijd een belangrijk figuur in het kleine Huisseling. Zijn betrokkenheid met het dorp en de kerk was groot. Dat uit zich in het feit dat hij tijdens de bouw van de huidige Lambertuskerk, in 1911, de vijf glas-in-loodramen in de absis van het priesterkoor heeft geschonken. De ramen zijn vervaardigd door Joep Nicholas en zonen te Roermond. De afbeeldingen stellen voor (van links naar rechts): (1) Annunciatie, (2) Geboorte van Christus, (3) Kruisiging, (4) Verrijzenis, (5) Nederdaling.
In 1925 stopte Philipsen met zijn praktijk. Zijn werk werd overgenomen door dokter A. Sluijters, die zich in het pand van de familie Coenen aan de Grotestraat 18 vestigde. Op 9 mei 1929 overleed dokter Philipsen. Hij ligt begraven op het parochieel kerkhof van Huisseling, alwaar zijn grafmonument nog steeds te vinden is. In het huis van Philipsen vestigde zich later notaris Van Mourik en tegenwoordig is het weer doktershuis, namelijk van dokter J. Keulers. In de gang van het huis hing destijds een spiegel die nog bewaard is gebleven en zich hier in de buurt in particulier bezit bevindt.
Zouden er nog mensen zijn in Huisseling die dokter Augustus Petrus Philipsen (spreek uit: "Flipsen") nog gekend hebben?