skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic

Een halve eeuw terug in de tijd

Voor wie de jaren vijftig bewust heeft meegemaakt, is dit vast een herkenbare foto. Zelfs al ben je nog nooit in Hooge Zwaluwe geweest.

Is het de ogenschijnlijke rust? Het feit dat er geen auto's zijn te zien? Deze foto dateert hoe dan ook uit 1956 en die sfeer ademt het ook uit. We krijgen een kijkje in de Burgemeester Godwaldstraat in Hooge Zwaluwe.

Herken je deze straat? Of het jaren vijftigbeeld dat de foto oproept? Laat het ons weten en breng de geschiedenis weer tot leven!

Reacties (5)

A.P.J. Domenie zei op 15 mei 2012 om 18:58
Op deze fot geheel rechts het huis van mijn ouders. In 1956 is dit huis nog in aanbouw. 27 juni 1957 zijn mijn ouders gehuwd en in het huis gaan wonen. Ruim een jaar later ben ik geboren helaas niet in dit huis maar in het ziekenhuis te Breda vanwege complicaties.
Mariët Bruggeman, namens BHIC bhic zei op 15 mei 2012 om 19:25
Beste Mevrouw/Mijnheer Domenie,
hopelijk mocht je vanuit het ziekenhuis snel weer naar huis en heb je in de Burgemeester Godwaldstraat toch een leuke tijd gehad. Mocht je nog verhalen over die tijd weten, dan horen wij die graag.

Met vriendelijke groeten,
A.P.J. Domenie zei op 3 juni 2012 om 11:40
De burgemeester GodWaldtstraat was een doodlopende straat. Wij woonde in het laatste huis op nr.9. Recht tegenover onze woning waren de toenmalige kleuterschool en de basisschool St. Jan. Na schooltijd, buiten de lessen, ook veel tijd op het school terrein doorgebracht. Het was een ideale plaats om je als kind te vermaken. Voor de kleuterschool was een zandbak waar je als kleuter je goed kon vermaken. Later veel spelletjes gedaan met de andere kinderen uit de buurt zoals verstoppertje of voetballen op het veldje voor de school. Op de foto geheel links het huis van de hoofdonderwijzer, fam van Meer. Dit huis staat eigenlijk in de Poolsestraat. Daarnaast aan de achterzijde gezien het huis van de fam. Mariman wat ook in de Poolsestraat staat. Dan volgt een blok met 4 huizen waar de volgende gezinnen woonden, fam. Akkermans onderwijzer aan de St. Jan school, fam. den Dunnen, fam. de Graaf, fam. Theuns. Met uitzondering van de fam. Mariman zijn de toenmalige bewoners van de genoemde huizen vertrokken en of overleden.
Aan het einde van de straat begonnen de weilanden. Er stons een heel groot hek voorzien van rood en witte blokken om aan te geven dat de straat hier doodliep! Leunend tegen dit het werd in de zomeravond wat bijgepraat door de bewoners. Ook konden vele bewoners die een volkstuintje aan de spoorlijn, Het Halve Zolen Lijntje, van hieruit hun tuintje in de gaten houden.
Voor mij een prettige buurt om op te groeien met zoveel ruimte en mogelijkheden om je te vermaken. Iets wat tegenwoordig haast onmogelijk is.
Mariët Bruggeman, namens BHIC bhic zei op 4 juni 2012 om 11:48
Beste Mevrouw/Mijnheer Domenie,
hartelijk dank voor uw ontzettend leuke reactie; en ik kan me goed voorstellen dat het een leuke buurt en tijd was om in op te groeien.

Nogmaals bedankt en met vriendelijke groeten,
Dam Avontuur zei op 5 november 2012 om 19:53
Ook ik heb hier een heel erg mooie jeugd gehad welke ik nooit vergeet,net als dhr. Domenie met wie ik nog heb gespeeld die mij zeker nog kent net als ik zijn broer en ouders en zijn oma.
Dit is erg leuk,ik ben geboren in 53 en heb hooge zwaluwe in 1967 verlaten en naar made verhuisd.
Al deze mensen heb ik heel goed gekend zoals veel mensen in hooge zwaluwe.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen