skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marte Stoffers
Marte Stoffers Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marte Stoffers
Marte Stoffers Bhic

Een kijkje in de Steenstraat

Een foto uit begin jaren zeventig. In het straatbeeld neemt de auto steeds meer plaats in. In de Steenstraat in Boxmeer doen mensen hun boodschappen onder andere bij supermarkt Heijs en ook de sigarenboer ernaast heeft volop bestaansrecht.

Wat kun jij je herinneren van die tijd in Boxmeer? Haalde jij je sigaretten bij de sigarenboer en parkeerde je daar je Ford Cortina?

Of heb jij een heel eigen verhaal bij deze foto? Laat het ons weten en blaas deze foto weer nieuw leven in!

Reacties (11)

Bart Wolters (telefonisch) zei op 29 november 2011 om 09:35
Je ziet rechts op de foto supermarkt Heijs en daar recht tegenover heb ik gewoond. Bij Heijs hadden ze ook een bakkerij en voordat ik naar school ging, ging ik daar vaak langs. Dan was er altijd wel wat lekkers te halen.

Heijs was de eerste supermarkt met zelfbediening. Dat was echt een grote verandering voor Boxmeer. Daarvòòr kwamen mensen nog met hun boodschappenboekje langs. Mevrouw Heijs telde dan in een rap tempo en altijd feilloos alle boodschappen op.

Verderop zat de kapper waarvan iedereen wist dat hij wel een borreltje lustte. Het is wel eens gebeurd dat hij een aantal dames in de krulspelden had gezet en vervolgens verderop een borreltje ging nemen. En het moet wel eens zijn gebeurd dat hij die dames toen is vergeten met alle gevolgen vandien.

Bij de sigarenboer stond de opstelling van voetbal aangegeven. Kon je precies zien wie speelde bij Olympia. De Steenstraat was een mooie straat waar altijd wel iets gebeurde. Nu is het uitgestorven maar de plannen zijn om er weer nieuw leven in te blazen. Ik ben benieuwd.
Geert Schrijen zei op 30 november 2011 om 20:41
Als ik die foto zie kan ik me dit alles zo goed voor de geest halen. Het zijn dezelfde herinneringen als aan Pina v Haren. Centra Heys (Toon en Mientje) ,They Jansen D"n Bok was daar de groentechef, aan de kassa Riekie Rooyendijk en Ria Theunissen, wat is dat toch allemaal lang geleden. Hopelijk wordt dit mooie stukje Boxmeer weer het visite-kaartje van Boxmeer-Zuid!! En dat moet ook kunnen want als je alleen al naar die prachtige oude gevels kijkt van de diverse winkels en huizen is dit toch echt de moeite waard.
Hans van Dartel zei op 28 november 2016 om 01:21
En wat dacht je van de pomp die er nu nog staat? Op de laatste zaterdag van september 1944 stond hier een tank deze werd door de moffen vanaf de overkant van de Maas onder vuur genomen. Niet geraakt. Wel kwam de eerst granaat op het huis van Wolters (mij beter bekend als de Velo) en de tweede granaat was op ons huis (Steenstraat 28). Een foto kan men kan bij de oude foto's van Boxmeer vinden.
Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 28 november 2016 om 14:33
Naast de mooie nostalgische herinneringen is het ook goed de schijnwerper te richten op oorlogsschade in een straatbeeld en de ellende voor de slachtoffers.
Hans, heeft de granaatinslag jouw ouderlijk huis gedeeltelijk of helemaal verwoest? Weet je er zelf nog iets van of ben je daar te jong voor?
Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 29 november 2016 om 13:41
Het BHIC heeft inmiddels contact met Hans van Dartel.
Mariella van Wijnen-Heijs zei op 21 juli 2019 om 18:57
De winkel van Heijs is een familie bedrijf van mijn grootouders. Ik heb er op zondag winkeltje in gespeeld, geholpen met zakken suiker en bonen afwegen, kaas gesneden, groente gesneden, vlees en vleeswaren gesneden en verkocht. En natuurlijk bij de chocolade votrine waar mijn oma stond onwijs veel chocolaadjes mogen snoepen.
Ik laat t deurtje wel n bietje open staan zei oma, dan kunde zo nu en dan wat pakken.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 22 juli 2019 om 15:33
Bedankt Mariëlla, voor het delen van jouw mooie herinneringen aan de uren die je doorbracht in de winkel van je opa en oma. En wat lief van je oma dat je zelf af en toe de chocolaatjes (die toch bedoeld waren voor de verkoop) mocht pakken. Het werken in een winkel zat er bij jou dus vroeg in. Heeft dat misschien ook jouw toekomst bepaald?
Leny Verbeten zei op 12 april 2022 om 09:30
Weet dat ook allemaal nog goed
Wij woonde in de sasse van ijsselt straat
En dan langs pina van haren , de hoek om naar centra ( Heijs )
En tegenover zat Ben Tut , en hoogland ernaast en daarnaast Heurkens taxi en de oude Adje knapte fietsen op
Kan de hele straat uittekenen

Wat een mooie tijd , was een beleving om daar boodschappen te gaan doen
En alles oude panden langs gelopen in gedachten ,
Zo bekend waar we als kind zijn opgegroeid
En ja wolters woonde er eerst tegenover en daarna in de sasse van ijsselt straat , een blok verder als wij .
Vind dit fantastisch om weer te zien ,
Complimenten ervoor
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 14 april 2022 om 10:12
Dag Leny, bedankt voor je aardige woorden en leuke reactie. Wat fijn dat je zulke mooie herinneringen aan hebt. In welke periode (ongeveer) heb je daar gewoond?
hans theunissen (tut) zei op 29 november 2023 om 19:18
als ik meer tijd had kon ik wel 2 uur vertellen over die hoek waar ik 47 jaar heb gewoond, alles megemaakt van dichtbij zoals alle branden, hoe het kwam weet ik niet maar als er brand of ingebroken werd was ik er als een van de eerste erbij, alleen wolters zegt mij niks de rest ken ik wel zelfs de kale blek langs ebben waar vishandel van dijk/siebelink zat, en dan de andere kant op leentje pieper drank een soort livera bh,s en de hema melkwinkeltje en vic bongers jan de chauffeur en korte de arts tegen over nulleke schrijen bloemist van den bosch de boertjes plender berkvens 1 en 2 en zeker cafe d,n eb, heb er altijd een fijne tijd ge had, als tut
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 30 november 2023 om 12:38
Ah, dat klinkt inderdaad als een bijna onuitputtelijke bron van inspiratie, Hans! Mocht je nu een keer zin hebben om meer op papier te zetten; je kunt ook zelf een verhaal schrijven over die tijd aan de Steenstraat. Dan zetten we dat als nieuw verhaal op onze site.

Dat kan hier via een pagina op onze site, te vinden via de link https://bhic.nl/page/95965

Of gewoon in een mailtje naar ons: insturen@bhic.nl

Wie weet...? We zien het graag tegemoet!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen