skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Elk weekend naar Van Kaathoven

Vol verwachting kijken ze in 1958 in de camera: dochter Gerda van den Brand-van Kaathoven, moeder Antonia van Kaathoven-van Erp en de zoon Willie van Kaathoven. Zaal Van Kaathoven blijft decennia lang een begrip in Liempde en omgeving.

Familie Van Kaathoven in nieuwe zaal

De familie Van Kaathoven zit hier nog in een lege zaal maar lang zal dat niet zo blijven. Jarenlang trekt de jeugd uit Liempde en de wijde omgeving wekelijks naar de uitgaansgelegenheid die in de weekenden uitpuilt met feestende jongeren. En alhoewel de zaal ook nog een tijd dancing Amicitia heet, heeft iedereen in Liempt het over Van Kaathoven. Halverwege de jaren negentig wordt de dancing verkocht. Tijdens een reünie in 2014 komen bijna 1500 mensen af om herinneringen op te halen aan hun jonge jaren in deze gelegenheid. Wat zijn jouw herinneringen? 

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meijerij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Reacties (11)

Rien van den Langenberg zei op 24 september 2017 om 20:01
Willy en Nellie van Kaathoven waren een begrip in Liempde bij alle verenigingen vooral bij de KPJ die er hun clubhuis hadden , en door steun van Willy de grootste afdeling van kring Den Bosch werd met bijna 300 leden in de tijd van 1966 tot de jaren 80. Willie was jaren de bescherm heer van de KPJ
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 25 september 2017 om 19:57
Daar moeten vast heel wat herinneringen zijn gemaakt in die tijd. Kun je ons nog eens iets vertellen hierover Rien? Wat voor soort activiteiten organiseerde de KPJ in Liempde in die tijd en hoe vaak kwamen jullie dan bij elkaar bij 'Van Kaathoven". We zouden het graag van je horen.
R vd Langenberg zei op 30 september 2017 om 22:32
De KPJ organiseerde sportdagen in kring verband (kring den Bosch )Toneel die 3 avonden volle zalen trok ,we kwamen minimaal 2 keer per week bij van Kaathoven , ook zijn er veel KPJ huwelijken ontstaan onder de Liempdese maar ook van andere afdelingen waar we uitwisselingen mee organiseerde
Bij Willy en Nellie was je altijd welkom en als er ruzie dreigde te ontstaan dan sprongen de KPJ leden er tussen om het te sussen wat door Willy gewaardeerd werd R vd Langenberg (oud secretaris RKJB en later KPJ)
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 2 oktober 2017 om 12:21
Prachtige aanvulling en het is duidelijk dat Willy en Nellie enorm veel voor het dorp hebben betekend! Herken je de situatie ook nog zoals die op de foto staat?
R vd Langenberg zei op 2 oktober 2017 om 13:13
Ja die kien ik nog maar toen was Willy nog niet getrouwd en was er een keer in de 14 dagen dansen en een keer in 14 dagen bij de punder , de zaak bij Willy begon te lopen toen de RKJB (KPJ) bij de gemeente vergunning vroeg voor een reis naar lourdus te sparen , onder tussen is Willy getrouwd die had er toen ook nog een maalderij en een bakkerij er bij
R vd Langenberg zei op 2 oktober 2017 om 19:34
Nog een aanvulling , die vergunning bij de gemeente was om op de zondag dat bij Willy niet gedanst werd toch te mogen dansen en dan was de opbrengst van de intree voor de KPJ , Willy betaalde dan het orkest, en wij zorgde dan dat andere KPJ afdelingen naar van Kaathoven kwamen, en dit was een groot succes , zo groot dat de klandizie bij de punder terug liep.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 3 oktober 2017 om 10:01
Je aanvullingen maken duidelijk dat Willy heel belangrijk is geweest voor Liempde, Rien. Dank daarvoor!

Heb ik nog één vraag: in een oude krant (Noordbrabantsch dagblad het huisgezin) van 1940 vind ik deze advertentie. Is dat ook nog familie van de Van Kaathoven's waarover wij het nu hebben?

<img src="https://www.bhic.nl/media/document/file/liempde-advertentie-van-kaathoven.jpg?4-1-11" title="tekst voor tooltip" width="500" height="hoogte in pixels" border="0">
R v d Langenberg zei op 3 oktober 2017 om 10:59
Marilou, de vader van Willy komt uit Schijndel is getrouwd met Tonia van Erp en hadden een cafe en een maalderij en bakkerij die Willy over genomen heeft , en notaris Mertens (2 generatie de oude Piet en de Jonge Piet ) was de Notaris van Boxtel en Liempde dus dat is dezelfde cafe van Willy die toen nog het , kerkzicht heet,
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 3 oktober 2017 om 11:02
Dan is dat weer helemaal duidelijk, dank voor de toelichting!
ton van rooij zei op 16 oktober 2018 om 14:27
ook ik ben hier verschillende keren geweest met mijn neven en nichtjes uit vught
we gingen op de fiets en af en toe met een taxibusje
dit was in de jaren 80 ongeveer
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 17 oktober 2018 om 12:12
Wat leuk Ton, zijn er ook nog reünies geweest toevallig?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen