skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Graafs waterplezier

Een vrolijk, zomers schouwspel in Grave. Tientallen jongeren kiezen het ‘ruime sop’, maar waar varen deze bootjes precies en wanneer is deze foto gemaakt?

Roeien in Grave

Zo aan de kleding en haardracht te zien moet het ergens in de jaren zestig of zeventig zijn geweest. Misschien werd er een sportdag georganiseerd of verzorgde de scouting een roeiwedstrijd in de Graafsche Raam. Ook nu varen daar nog geregeld kano’s rond met enthousiaste scholieren. Niet iedereen hield de voeten trouwens droog. Zie je de persoon rechtsachter die weer aan boord probeert te klimmen?

Herken jij de plaats van dit waterplezier en was je misschien zelf ook aan het peddelen in één van de bootjes? Wat zijn jouw herinneringen bij het zien van deze foto? Vertel het ons!

Reacties (4)

Theo van de Hulsbeek Jz. zei op 21 augustus 2015 om 10:15
Beste Lisette,
Bij het zien van bovenstaande foto herinner me de vele uren die we in onze jeugd doorbrachten in het gebied dat nu binnen het recreatieterrein van "De Bergen" in Wanroij ligt. Uitgaande van de vorm van de waterplas met het pad langs de waterrand ben ik van mening dat het niet de Graafse Raam maar de (1e) roeivijver van "De Bergen" op de foto staat. De foto is zeer waarschijnlijk genomen vanaf de brug waarover je van de ingang naar het restaurant kon lopen. De brug liep over het "verbindingskanaal" tussen de roeivijver en de andere waterplas, waar gezwommen mocht worden.
Voor het uitgraven van de roeivijver was hier een grote zandverstuiving waar we in onze vroegste jeugd heerlijk speelde. Ook stond er in een kuil een werper voor het "lanceren" van kleiduiven.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 23 september 2015 om 13:48
Beste Theo, bedankt voor je uitgebreide reactie! Leuk om te lezen welke herinneringen deze foto bij jou oproept en ook fijn dat we nu meer duidelijkheid hebben over de plaats van dit zomerse schouwspel. Mocht je nog meer aanvullingen en/of foto's hebben, dan zijn die uiteraard meer dan welkom!
Roland Wolters zei op 18 april 2016 om 16:04
Hallo Lisette,

Voor zover ik het kan herinneren lijkt het inderdaad op de roeivijver van de Bergen in Wanroij. Helemaal achterin was volgens mij een klein eilandje waar je omheen kon roeien. Lijkt inderdaad vanaf de brug naar het restaurant gemaakt te zijn. Linksonder kon je de bootjes huren. Dus brugje over en dan met trapje naar beneden.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 19 april 2016 om 13:52
Bedankt voor de aanvulling, Roland. Fijn dat Theo en jij het met elkaar eens zijn wat betreft de plek van deze foto. Er zullen vast vele zomerse middagen op het Wanroijse water zijn doorgebracht...

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen