skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marte Stoffers
Marte Stoffers Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marte Stoffers
Marte Stoffers Bhic

H. Hartkoor op reis

Dit zijn twee foto's van uitstapjes die ik met het H. Hartkoor gemaakt heb, respectievelijk naar Volendam en naar Echternach.

De eerste foto is van een bezoek door het Boxtelse H. Hartkoor aan Volendam in de zomer van 1956. V.l.n.r. Martien Joosten, Hans de Kort, Antoon van Eindhoven en Hans Kerremans.

Op de tweede foto zijn we op weg naar de Springprocessie in Echternach.

Reacties (11)

Hans Kerremans zei op 25 mei 2016 om 19:43
De tweede foto:
Op de voorste rij v.l.n.r.
Theo de Koning, Jan Michielsen, Henri de Koning, Alouis van Uden, Peter Sep, Jan van den Brand, Joop Koelink, Jan Bekers en Tonny Janssens
de tweede rij v.l.n.r.
Tonnie van der Heijden, Hans van der Haagen, Tonnie van Schijndel, Wim van Dijk, Antoon Koelink, Jan Kerremans (met fototoestel), Donny van den Braak, Hans van Liempt, met daarvoor Cor van de Wetering, Cor Brekelmans en Joop van der Heijden, Addi Kwinten, Joop van Liempt (met pepermuntje), Hans Kerremans, Deken Broekman, Adrie Timmermans, Jan Vorstenbosch, Joop van der Meijden, Kees Schellekens, Alphons Schellekens, Jan van den Hout, Peter van der Zanden, Jacques van Geel, Bernard Bossers, (?) Spiering en Theo van den Aker
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 25 mei 2016 om 20:06
Bedankt Hans, voor het toevoegen van deze namen. Het zou leuk zijn als de mensen op deze foto's zich zelf zouden herkennen en hun herinneringen aan deze uitstapjes met ons zouden willen delen.
Joop Koelink zei op 17 december 2017 om 12:34
De jongen die naast Deken Broekman staat is Hans van Loon en naast Jan vd Brand zit Antoon van Eindhoven en dan kom ik Joop Koelink
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 18 december 2017 om 11:34
Wat fijn dat jij jezelf en de andere koorleden op de foto herkent, Joop! Ben je lang onderdeel geweest van dit koor en kun je ons wellicht meer vertellen over deze uitstapjes? Wat stond er die dag allemaal op het programma?
Joop Koelink zei op 18 december 2017 om 13:06
Hallo Lisette Ik ben van mijn 7e tot mijn 12e jaar (ik kreeg toen de baard in mijn keel) lid geweest van het jongenskoor. Wij hadden een soort aftekenkaart met drie gradatire's die dan afgetekend werd als je bepaalde muziek kende. De eerste stap was zanger dan volde schola en de laatste was cantor. Als je schola en cantor was mocht je mee naar Echternach en dat was het jaarlijkse uitje waar iedereen dan het hele jaar naar uit keek. Wij zongen in Echternach onder de gewelven van het gemeentehuis op de markt altijd het Luxemburgs volkslied en hadden daar altijd veel bekijks mee en verder verzorgde wij muzikaal een hoogmis in de basiliek van Echternach.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 19 december 2017 om 10:47
Bedankt voor het delen van jouw persoonlijke herinneringen aan het koor, Joop! Leuk om te lezen hoe je verschillende gradaties had en waar het jaarlijkse uitje naar toeging. Ben je na het jongenskoor misschien nog lid geworden van een koor voor volwassenen? En heb je nog lang contact (gehad) met de mede-koorleden uit die tijd?
Joop Koelink zei op 19 december 2017 om 13:12
Nee mijn zangcarrière is hier geëindigd
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 19 december 2017 om 15:00
Dank voor je reactie, Joop! Wellicht kun je deze carrière in de toekomst nog nieuw leven in blazen? ;)
Hans Mestrum zei op 27 januari 2018 om 20:22
We zijn bezig met het opzetten van een online archief op http://www.jongenskoorcantasonaboxtel.nl met veel foto's, audio, video e.d. zodat de historie van dit vermaarde jongenskoor vastgelegd wordt. Het jongenskoor was onderdeel van hete Heilig Hartkoor. Heb je nog foto's oid laat het weten via jongenskoorcantasonaboxtel@gmail.com
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 29 januari 2018 om 13:37
@Hans; veel succes met de organisatie van de reünie en foto's van dit feest zien we natuurlijk graag tegemoet om bij dit verhaal te plaatsen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen