skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Het Dorpenplan

Het weer ziet er nog behoorlijk guur uit, maar dat deert deze jongeman op zijn fietsje niet. Net als de twee noest voortploeterende arbeiders rechts op de foto.

Het DorpenplanDe beschrijving bij deze foto vinden wij wat geheimzinnig: “Dorpenplan Boerdonk”. We zien immers gewoon de kerk en gemeenschapshuis Den Hazenpot. Wat heeft deze foto dan met een Dorpenplan te maken?

Het plan in kwestie lijkt vooral betrekking te hebben op de jaren 1980-1990, maar het fijne weten we er niet van. Wie kan ons iets meer vertellen over dit initiatief? Werd het gesteund door de bewoners van Boerdonk en wat is er uiteindelijk van terechtgekomen? Uiteraard zijn we ook benieuwd wie het jongetje en de harde werkers zijn. Deel je kennis!

Reacties (4)

Jan Kerkhof zei op 7 november 2016 om 15:13
Het proces voor het maken van het Dorpenplan kan ik me nog goed herinneren.Ik heb als jonge Boerdonkenaar actief meegewerkt aan het proces.Later toen ik in de gemeenteraad van Erp kwam heb ik het plan vaak gebruikt om te pleiten voor uitvoering van de acties die erin stonden.Het was een gedegen plan met veel nuttige database en visie op de toekomst van Boerdonk.Het is voor mij aanleiding geweest om de dorpenplannen in Veghel te maken eind jaren negentig en begin tweeduizend .
Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 8 november 2016 om 12:12
Wat leuk dat u reageert, Jan Kerkhof! Mocht u het leuk vinden om dit allemaal terug te lezen, dan kunt u in de studiezaal van BHIC in Den Bosch in de archieven duiken en bij het Thuispunt in Veghel documentatie inzien.

Kunt u ook aangeven wat er op bovenstaande foto veranderd is door de uitvoering van het dorpenplan Boerdonk?
Jan Kerkhof zei op 8 november 2016 om 12:38
De veranderingen na het eerste dorpenplan zie je niet op deze foto.De ontwikkeling van bouwlocaties n.a.v het eerst dorpenplan vonden plaats aan de Gelukweg en De Janus van de Bergstraat en het Hospesstraatje.
De veranderingen op de foto vonden plaats n.a.v. het dorpenplan 2003.
De Italiaanse populieren zijn weg ,het kruisbeeld staat nu voor de kerk.
Het veldje is nu evenemententerrein.De basisschool is nu een bredeschool,er liggen mooie jeudeboulebanen,de straat is veilig ingericht met gebakken klinkers.Er is een opstapplaats voor de buurtbus,het gemeenschapshuis is grondig vernieuwd en uitgebreid.Het plein is nu omzoomd met het mooie Mirakel ,de nieuwbouw in boerderijstijl van de Hospes en met mooie beukenhagen en prachtige lantaarnpalen.
Parkeren kan achter de ouderenwoningen.Daar ligt nu een dierenweide met dierenverblijf ,de Corneliuskapel en de nieuwe kloostertuin een waar juweel.De parkeerplaats kan in de winter gebruikt worden als ijsbaan.Er staat een skateramp voor de jeugd.Alles wordt bijgehouden door leden van de Corneliusstichting. Zij hebben het onderhoud overgenomen van de gemeente waardoor de kwaliteit van het beheer van de openbare ruimte spectaculair is verbeterd.Een prachtig voorbeeld van burgerparticipatie.
Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 9 november 2016 om 09:33
Uw uitleg is erg verhelderend. We krijgen een nu goed beeld van de veranderingsprocessen en het effect van dorpenplannen. Hartelijk dank!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen