skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

Het was er leuk wonen!

Het was er goed en leuk wonen, daar aan het Heiend 230 in Berghem. Onze ouders hebben dit huis rond 1931 laten bouwen. Een zus van mijn vader, Cisca van der Sloot, gehuwd met Driek Bloem, de touwslager van Berghem, bouwde ernaast eenzelfde soort huis.

Tegenwoordig is het adres Zevenbergseweg 6 in Berghem. Maar dat is niet het enige dat veranderd is: er zijn in de loop der jaren veel aanpassingen aan deze huizen aangebracht.

Het begon al met een beschieting in 1944. Je ziet dit soort woningen, met een zogenaamde “Franse kap”, veel in Nederland.

Mijn vader was Johannes van der Sloot en hij was gehuwd met Johanna van Maren uit de Koolwijk. De foto van het jonge echtpaar dateert uit 1927. 

Lang heeft mijn vader niet mogen genieten van zijn nieuwe woning. Hij overleed op 27 augustus 1934 aan een longontsteking.

Het andere, oudere echtpaar, zijn mijn grootouders van moederskant, Frans van Maren en Marie Boeijen uit de Koolwijk. Mijn grootmoeder draagt een echte Brabantse muts.

Als wij daar op bezoek gingen (mijn opa had een kleine boerderij op de Koolwijk), was de huiskamer keurig met zand bestrooid. Er lagen tegels in en er was ook een bedstee. Nazaten van hem wonen er nog steeds als boer.

Het ouderlijk huis is er niet meer.

Reacties (7)

Mien van der Sloot zei op 6 december 2010 om 00:10
"Een zus van mijn vader, Cisca van der Sloot, gehuwd met Driek Bloem," Haar naam was niet Cisca, maar Kee (Cornelia)van der Sloot
Marilou Nillesen, namens BHIC bhic zei op 15 december 2010 om 10:48
Bedankt voor je aanvulling Mien. Heb je zelf ook herinneringen aan dit huis of deze familie?
Antoon den Brok zei op 30 januari 2011 om 13:04
Kee Bloem was maar klein, haar man Driek was veel groter. Daarom gingen we liever vliegertouw kopen als Driek er was, dan dat we geholpen werden door Kee.
Het touw werd nl. afgemeten per vajem (vadem, de afstand tussen de ene schouder en de tegenoverliggende vingerpunt). Bij Driek kreeg je veel meer!
Die pastoor heette niet Weerts, maar Adriaan van de Weert. Hij is na zijn emeritaat nog lang verbonden geweest aan een instituut voor moeiljk opvoedbare kinderen. Ik meen in Rosmalen.
Bijgaand nog een <a href="http://www.bhic.nl/index.php?id=12659" target="_blank">plaatje</a> van de verkennerij, waar je nog wel wat personen van zult kennen. Jan van Zummeren was de hopman, ik de vaandrig in 1951.
Jo zei op 30 januari 2011 om 14:44
Antoon, bedankt voor je reactie. Jij kent vast meer annacdotes en verhalen van Berghem dan ik. Als ik het goed begrepen heb, ben jij ook iemand van de jaren dertig. Vele herinneringen uit de jeugd van Berghem van tijdens en na de tweede wereld oorlog, zijn er niet meer. Mogelijk kun jij er nog vele aan toevoegen. De foto zie ik nog wel!
Nogmaals dank voor de aanvulling.
Annemarie van Geloven namens BHIC bhic zei op 31 januari 2011 om 17:13
De pastoor van Berghem heet weer gewoon Adriaan van de Weert. Dank voor je reactie, Antoon.
Cor Keijzers zei op 26 maart 2016 om 18:14
Pastoor van Weert is vanuit Berghem naar Rosmalen gegaan als rector bij de Binckhorst een tehuis voor geestelijk gehandicapte
Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 29 maart 2016 om 10:56
Dank voor uw aanvulling, Cor Keijzers! Volgens het pastoorslijstje van Berghem is Adriaan van de Weert tot 1964 pastoor geweest. Daarna is hij dus rector bij de Binckhorst geworden.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.