skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Christian van der Ven
Christian van der Ven Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Christian van der Ven
Christian van der Ven Bhic

Huis Overhage

Huis Overhage, rijksmonument in Cuijk, kent een lange geschiedenis. Ongetwijfeld zijn er Cuijkenaren met mooie en minder mooie verhalen over dit bijzondere huis en zijn bewoners. Daar zijn we naar op zoek. Als je je nog kunt herinneren dat deze foto gemaakt werd, in 1985, zijn we daar helemaal nieuwsgierig naar. Misschien weet je dan zelfs wie er op de foto staan. We hopen op reacties.

Klik op de foto om deze te vergrotenFoto: collectie BHIC

We kijken hier naar Huis Overhage. De foto is genomen vanaf een plek naast de schuur of stal. Ze zijn duidelijk niet het onderwerp waar de fotograaf op uit was, maar rechts naast het woonhuis zien we nog net vijf mensen bij een tafel. Waarschijnlijk zijn het de toenmalige bewoners van Huis Overhage, maar zeker weten doen we dat niet. We hopen dan ook op reacties.

Kun jij je nog herinneren dat deze foto in 1985 gemaakt werd? Of ken jij verhalen over Huis Overhage en zijn bewoners? Wij nodigen je van harte uit om je herinneringen te delen in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Cuijks Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (4)

henk teusink zei op 26 november 2017 om 20:54
Het landgoed Overhage bestaat al sinds het eind van de 16e eeuw.Over de bewoners van toen tot nu is veel bekend.In 1779 kochten wij het landgoed, dat de woningen Overhage 14, 16 en 18 omvat, met drie familie's t.w. de fam. Janssen, Everaart en Teusink. Het moest in 1 koop worden aangekocht van de toenmalige eigenaar Teun Diels.Op de foto staan bewoners van Overhage 18, de fam. Janssen. Hoe en waarom de foto is gemaakt herinnert niemand zich. Het 1 van de vele foto's. Toen wij op de overhage gingen wonen, waren wij voor de buurt grote onbekenden, misschien wel een commune. En op het landgoed hadden al vele vreemde vogels gewoond m.n. vlak na na de oorlog een groep kunstenaars,die tijdens de oorlog vanuit den Haag naar deze streek waren gevlucht. Deze groep heeft landelijke bekendheid gekregen als "cuijkse groep" en bestond uit de kunstenaars Enno Brokke,Ap Sok,Wim Noordhoek en Jan Gregoor. Deze laatste woonde overigens in st.Agatha. Nu anno 2017 wonen wij nog steeds op de Overhage.Van een commune is nooit sprake geweest, wel van een groep vrienden, die graag het historische karakter van het landgoed in stand houden. Wij hebben veel meer info over de Overhage en zijn bereid dat te delen.
henk teusink zei op 26 november 2017 om 20:55
Wij kochten het in 1979 en 1779
Mathilde Min
Mathilde Min bhic zei op 27 november 2017 om 08:49
Dank Henk voor je uitgebreide reactie. Wat bijzonder om via deze weg in contact te komen met een van de de huidige (en toenmalige) eigenaren en bewoners. Erg leuk om te lezen wat je over landgoed Overhage schrijft. Ik kan me voorstellen dat meer mensen benieuwd zijn naar je verdere verhaal. Zou je mij hierover kunnen mailen via kijknaartoen@bhic.nl? Dan neem ik contact met je op.
henk teusink zei op 27 november 2017 om 12:57
Dag Mathilde, wij hebben meer materiaal op papier, neem gerust contact met me op.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen