skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic

J.C. Goorden, turfschipper, modelbouwer, scharensliep

Johannes Cornelis Goorden werd geboren op zaterdag 15-05-1886 te Roosendaal en Nispen. Op maandag 22 juni 1908 huwde hij te Princenhage met Adriana de Veth, geboren te Oudenbosch op 20 november 1887. Hieronder zie je een foto van hun huis in Breda, aan de Mastbosstraat 102.

Jan Goorden en Adriana de VethJan Goorden was schipper en zijn schip heette Adriana. Hij vervoerde turf en zout op de binnenvaart. Het echtpaar woonde dan aan boord van de boot. ’s Winters woonden ze in hun huis in Breda. Ze hebben ook tijdelijk in Oirschot gewoond. Zij waren mijn overgrootouders.

In de wintermaanden, als hij minder werk had als schipper, maakte Jan houten kruizen met daaraan de attributen van een timmerman (zoals een schaaf, hamer, spijkers enz.). Ik heb zelf nog steeds zo’n kruis van hem in bezit.

Ook maakte hij schepen op schaal om zo toch nog een beetje bij te kunnen verdienen. Verder ging hij van dorp naar dorp om scharen en messen te slijpen.

De winterresidentie van Jan en Adriana. Breda, Mastbosstraat 102Adriana is overleden te Breda op 26 november 1965 en Jan Goorden is te Roosendaal en Nispen overleden, op 23 juni 1969.

Reacties (18)

Deborah zei op 8 mei 2011 om 22:18
hallo,

ik ben op deze site terecht gekomen door de naam goorden in de typen. ik kwam uit op deze foto en dit blijkt de overgroot opa van mijn vader te zijn.
Nu vroeg ik me af of er misschien meer gegevens bekend zijn met eventuele kinderen of een stamboom. ben namelijk erg benieuwd naar de stamboom van mijn familie.

gr Deborah Goorden
Marilou Nillesen, namens BHIC bhic zei op 10 mei 2011 om 09:30
Hoi Deborah,

Wat een toeval! Zo zie je maar weer hoe zoiets kan lopen. Je zou je oproep ook op ons stamboomforum kunnen plaatsen (het rode deel van deze site); daar bevinden zich de meeste genealogen. Dus daar heb je de meeste kans op informatie.

Mocht je nog verhalen hebben over je betovergrootvader, dan horen wij het graag. Als je wil, kun je die hier weer kwijt.

Succes met alles!
toosje trimbos goorden zei op 30 juli 2012 om 18:46
hallo deborah' even een berichtje van mij . ik ben toosje goorden mijn vader was de oudste zoon van opa en opoe goorden . ben met mijn vader veel bij opa geweest op de moter ook op het schip ben ik veel geweest allemaal van die leuke dingen .maakte opa ook een schip in een fles
weet nog dat mijn vader ook een kruis had maar dat zal wel naar de jongens zijn gegaan ik hoop dat je dit bericht leest
Annemarie van Geloven namens BHIC bhic zei op 31 juli 2012 om 13:51
Ik heb Deborah achter de schermen even op uw reactie geattendeerd. Het is altijd handig om de e-mailnotificatie aan te vinken. Je krijgt dan automatisch een e-mail bij een nieuwe reactie.
Deborah zei op 31 juli 2012 om 15:58
Hallo

Als ik me dan niet vergis bent u de tante van mijn vader Kees Goorden de zoon van Jan en Riet Goorden ..
Wel erg leuk om dit zo allemaal te lezen..
Ben benieuwd wat er nog voor reacties opkome

Gr. Deborah
rina van lier nieuwenhuizen zei op 15 november 2012 om 19:11
hallo
ik zie dat er gereageert is op dit verhaal
ik ben een achter klein dochter van jan goorden en adriana de vet
mijn oma was cor (cornelia goorden )
uit tilburg die gehuwd was met pietje nieuwenhuizen
ik heb de stamboom van de familie goorden en de familie de vet
ook nog enkelen foto s
Nina Geisink-Goorden zei op 3 maart 2015 om 12:37
Hallo,
Ik lees deze berichten net nadat ik de naam Goorden wilde opzoeken.Ik zou graag willen weten waar de naam Goorden oorspronkelijk vandaan komt.Ik zie ook net dat mijn oudtante en mijn nichtje al berichten op deze site hebben staan.Kan iemand mij hiermee helpen?Ik weet dat iemand al stamboom onderzoek heeft laten doen en dat dit door een neef van mijn overgrootopa (vader van mijn opa Jan Goorden)zou moeten zijn gedaan maar weet niet wie dit precies is en hoe ik in contact kan komen met iemand.
Met vriendelijke groet,
Nina Geisink-Goorden
Bas de Vet zei op 3 maart 2015 om 14:20
Mijn naam is Bas de Vet en ik heb zelf de volledige stamboom van de familie De Veth in mijn bezit. Mocht iemand van de familie Goorden daar interesse in hebben dan hoor ik dat graag van jullie.
Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 4 maart 2015 om 10:27
Leuk dat dit onderwerp na jaren weer de aandacht heeft. Het contact is achter de schermen gelegd!
rina van lier-nieuwenhuizen
rina van lier-nieuwenhuizen zei op 14 januari 2017 om 22:30
ja ik heb dit zelf geschreven
alleen toen had je nog geen inlog naam

ik kwam een aantal jaren geleden het kruisbeeld tegen in oisterwijk die het van jan goorden in de winter hadden gekocht
na overlijden van die persoon is dit kruisbeeld na een zoon gegaan die graag wilde weten wie dit gemaakt had nou ik heb het uitgelegd aan die persoon
en gevragen als hij het ooit weg doet of hij dan met mij contact wil leggen
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 17 januari 2017 om 12:32
Bedankt voor je reactie Rina, dus de kans is nog aanwezig dat je ooit in het bezit komt van nóg een kruisbeeld van de hand van je overgrootvader!
dani zei op 13 maart 2018 om 17:59
beste mensen van deze pagina. hoe kom ik op deze pagina?
heel eenvoudig, ik was op zoek naar info over een kruis en ben op deze pagina terecht gekomen, ik denk dat ik in het bezit ben van zo een kruis kan er iemand van jullie mij een mail sturen om te kunnen bevestigen dat het een kruis van J.C. Goorden,is? als het zo is wil ik deze schenken aan 1 van jullie. mijn mail adres is dani_giammorcaro@hotmail.com tot .....3

<img src="https://www.bhic.nl/media/document/file/roosendaal-kruis-1-ingestuurd-op-verhaal-j.c.-goorden-door-dani_giammorcaro-hotmail.com.jpg?0338b8c9432b5ecbc72f156793a9b9cd33f27ff7" title="tekst voor tooltip" width="breedte in pixels" height="hoogte in pixels" border="0">

<img src="https://www.bhic.nl/media/document/file/roosendaal-kruis-2-ingestuurd-op-verhaal-j.c.-goorden-door-dani_giammorcaro-hotmail.com.jpg?0338b8c9432b5ecbc72f156793a9b9cd33f27ff7" title="tekst voor tooltip" width="breedte in pixels" height="hoogte in pixels" border="0">
Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 14 maart 2018 om 10:05
Wat een genereus aanbod, Dani! Is het misschien een idee een foto van het kruis te maken? Dan kan die hier geplaatst worden. Die foto kun je dan versturen naar info@bhic.nl t.a.v. Marilou Nillesen.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 15 maart 2018 om 11:46
De foto's staan inmiddels bij de reactie van Dani, succes allemaal!
dani zei op 16 maart 2018 om 17:20
hallo allen,
als je het mij zou vragen dan denk ik wel dat deze kruis Johannes Cornelis Goorden gemaakt heeft.(de mijne dan) als je de 2 kruizen vergelijkt dat lijken die toch heel veel op mekaar ook het werkmateriaal een tang een zwaar hamer ladder en zelfs die kip of vogel staat er bij, zou gek zijn moest iemand anders het zelfde idee hebben gehad als Johannes Cornelis Goorden ? wat natuurlijk mogelijk is maar ik twijfel dat het van iemand anders zou zijn. die kruis die ik heb is beter gedetailleerder in het houtwerk, daar is meer tijd ingestoken als je het mij vraagt. maar natuurlijk ben ik een buitenstaander en denk ik alleen.
niemand die een idee heeft?
rina van lier nieuwenhuizen zei op 17 maart 2018 om 15:38
hoi dani

ik heb een bericht gestuurd naar deborah mischien dat zei het weet ik zal het ook aan mijn moeder vragen
groetjes rina van lier nieuwenhuizen
Elisabeth zei op 29 maart 2018 om 21:41
Hallo ik ben Elisabeth Lips mijn moeder was Maria Goorden een dochter van Jantje Goorden dat kruis heeft mijn Opa zeer zeker niet gemaakt!!!ik heb namelijk zelf ook een kruis van Opa gekregen Gr E
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 30 maart 2018 om 09:06
Bedankt voor je reactie Elisabeth. Wat mooi dat ook jij een handgemaakt kruis van je opa gekregen hebt. Je hebt dus echt vergelijkingsmateriaal voor handen. En is het duidelijk anders dan het kruis op de foto?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen