skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic

Koffie en ijs

Henk Buijks
Henk Buijks Bhic
vertelde op 9 januari 2009
bijgewerkt op 18 november 2013
Tijdens het weekend vóór kerst 2008 was het druk in Zorgcentrum Ter Weer in Dinther. Honderden mensen kwamen langs om afscheid te nemen van het gebouw, dat in januari 2009 na 37 jaar wordt gesloopt.

Dinther, Ter WeerDe bewoners waren er al enkele maanden uit – nu ‘woonden’ er enkele tientallen kunstenaars, die de meeste ruimten op hun manier hadden ingericht. Er was ook een kamer met foto’s die mochten worden meegenomen.

Het BHIC was erbij en laat nu één van die foto’s zien. Het is een zomers beeld: gezellig buurten met koffie en ijs, buiten vóór Ter Weer. Maar wanneer zou dit geweest zijn?

Er staan hier vast en zeker Dintherse en/of Hezikse mensen op.

We zijn nieuwsgierig naar je commentaar of reactie.

Reacties (6)

Gert van der Heijden zei op 10 januari 2009 om 15:47
Op deze foto bij Huize Ter Weer staat de man met de hoed die ik ken als mijn oom Jos van den Broek en zijn tweede vrouw Anna beide uit Heeswijk.
Mijn Moeder woonde in de aanleunwoningen in de straat naast Huize Ter Weer. Jos van den Broek was een zwager van mijn moeder.
Ik ben zelf geboren in Dinther en woon nu in Deurne
Jantine den Brok zei op 11 januari 2009 om 13:24
Ook ik heb op deze foto Jos en An(de vrouw met de zonnebril) van den Broek herkend. An is mijn oma en komt eigenlijk uit Nistelrode. Ze is na het overlijden van haar eerste man hertrouwd met Jos. Aangezien ze al getrouwd waren voordat ik geboren werd heb ik hem dus altijd wel als opa beschouwd. Ze woonden in een aanleunwoning naast ter Weer. Mijn oma woont daar nu nog steeds, Jos is 16,5 jaar geleden overleden.
Vandaag waren we op bezoek bij Oma en liet mijn tante (zij woont ook in Heeswijk) de foto in de krant zien. Mijn oma vond het wel leuk. Ze wist ook nog te vertellen dat de oudere vrouw naast haar mevrouw de Visser was, haar vroegere buurvrouw.
Henk Buijks (namens BHIC) zei op 12 januari 2009 om 08:21
Mooi, Gert en Jantine! Het BHIC kan nu de namen erbijschrijven.
Weten jullie - of iemand anders! - soms nog bij welke gelegenheid deze foto is gemaakt? Het is in elk geval op z'n laatst begin jaren '90 geweest.
Joop vd Broek uit Oss zei op 13 januari 2009 om 14:31
Ik ben de oudste zoon van Jos van den Broek, links op de foto. Naast hem zit zijn tweede vrouw, met wie hij in 1982 trouwde. Omstreeks diezelfde tijd verhuisde hij vanuit ons ouderlijk huis naar een aanleunwoning bij Ter Weer.
De vrouw met het ijsje zou inderdaad mevrouw De Visser kunnen zijn; zij woonde twee deuren van mijn vader verwijderd. Als bewoner van de aanleunwoningen deed hij graag mee met activiteiten van Ter Weer, waaronder deze op de foto. Bij welke activiteit de foto is gemaakt, durf ik niet te zeggen, maar de foto is in elk geval meer dan 16 jaar oud. Zo lang is het geleden dat mijn vader is overleden.
Rikie Langenhuizen-v.Dijk uit Heeswijk-Dinther zei op 13 januari 2009 om 14:33
Iemand anders maakte mij erop attent dat ik op een foto in het Zondagsnieuws stond, de foto van Ter Weer in Dinther. Ik ben de vrouw die rechts aan het tafeltje zit. Bij welke gelegenheid de foto precies is gemaakt, weet ik niet meer, maar ik herinner me wel dat er toen behalve een ijskar ook oudhollandse spelen waren.
Als mantelzorgster ben ik jarenlang nauw betrokken geweest bij Ter Weer. Mijn moeder, Antonia Kanters (maar daar bekend als Tonia van Dijk, naar haar eerste man, Frans van Dijk), woonde daar. Ze was een pientere dame die aan veel aktiviteiten meedeed. Tot haar overlijden op 9 maart 1997 kwam ik veel op Ter Weer, daarna vrijwel niet meer. Antonia staat overigens niet op de foto.
Naast mij zit Truus de Visser, van de bakkerij annex café vlakbij de brug over de Zuidwillemsvaart bij Heeswijk. Zij woonde in een van de aanleunwoningen naast Ter Weer.
Gerrie van den Broek, Heeswijk-Dinther zei op 13 januari 2009 om 14:35
Ik ben de derde van de vier zonen van Jos van den Broek, de man met hoedje, links op de foto. Naast hem zit An, zijn tweede vrouw, met wie hij in 1982 is getrouwd. Ans eerste man heette Van Griensven en haar meisjesnaam is Van de Ven. Zij is afkomstig uit Nistelrode. De vrouw met het ijsje is Truus de Visser-van Drunen en daarnaast zit Rikie Langenhuizen. Bij welke gelegenheid de foto is gemaakt, weet ik niet, want ik was er niet bij. Maar ik zal op korte termijn eens bij An langsgaan, want die leeft nog. Dan horen jullie wel van ons.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen