skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Mill van boven

Deze foto is mogelijk rond 1950 genomen, maar veel mensen zullen dit stukje Mill nog wel herkennen; het grote houtbedrijf op deze foto is er nog steeds. Sommige huizen zijn er nog en het stratenpatroon is niet veranderd. Ons oog valt echter op de inmiddels verdwenen molen...weet jij hier meer van?

Luchtfoto van het dorp Mill rond 1950

De meeste gebouwen staan dus nog steeds overeind, maar er zijn ook een paar 'verliezers.' Zo is één van de schoorstenen inmiddels afgebroken. Schoorstenen hebben nu eenmaal zelden veel vrienden. Maar waar elders in Mill molen 'De Korenbloem' liefdevol gerestaureerd is en weer trots zijn rondjes draait, is de -vooralsnog- naamloze molen op deze foto roemloos verdwenen.

Waren de molenvrienden uit het Land van Cuijk minder geïnteresseerd in dit exemplaar? Of waren ze te laat en was er gewoon geen redden meer aan? Als iemand de antwoorden weet, praat ons dan eens bij!

Reacties (4)

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 31 augustus 2016 om 10:43
Vandaag kregen we een telefoontje van de heer Ermers. Hij kon ons een heleboel vertellen over de molen die we op de foto zien.

De molen was in bezit van de molenaarsfamilie Reijnen, net zoals de Korenbloem, die later gerestaureerd is. De molen op deze foto stond op het fabrieksterrein van Van Hout. Vanwege de groei van het bedrijf hadden ze meer ruimte nodig en daarom kochten ze de molen rond 1950.

Rond het moment dat deze foto werd gemaakt, is de molen waarschijnlijk gesloten. Gelukkig werd het gebouw niet rücksichtslos tot de grond toe afgebroken. De bruikbare delen werden naar Zeeuws-Vlaanderen gestuurd om een beschadigde molen weer op te bouwen. Van de stenen is later een afscheidingsmuur gemaakt langs de Parallelweg. We willen de heer Ermers nogmaals hartelijk danken voor zijn informatie en herinneringen!
Albert
Albert zei op 26 februari 2017 om 10:57
Familie Reijnen had inderdaad twee molens, maar het waren wel twee aparte eigenaren, het waren namelijk broers. Een broer was eigenaar van de molen op de Wanroijseweg en de andere broer van de molen in de Karstraat. Ik denk, dat de eerste molen mogelijk verkocht werd in verband met gebrek aan een opvolger. In die tijd is de oudste zoon van de eigenaar, Toon Reijnen, geëmigreerd naar Australië samen met zijn vriend Harrie van der Sterren. Hij is later teruggekomen!
Albert
Albert zei op 26 februari 2017 om 20:55
De hoogste gemetselde schoorsteen staat er nog steeds en wordt in Mill ook wel "de grootste leugenaar" van Mill genoemd. Waarom? Omdat er met grote letters op staat : "VAN HOUT".
Albert
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 27 februari 2017 om 08:35
Bedankt voor je aanvulling bij deze foto. En wat een grappige bijnaam voor de schoorsteen van steen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen