skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic

Molenstraat rond de jaarwisseling

Mathilde Min
Mathilde Min Bhic
vertelde op 22 december 2018
bijgewerkt op 20 december 2018
Dit is een opvallend pand, waar wij hier dan weer opvallend weinig van weten. Bij deze foto staat enkel het woord ‘woonhuis’ genoteerd. Roept deze foto herinneringen bij jou op?

Molenstraat 25, 27 Cuijk, 1985 (foto: Wies van Leeuwen, collectie BHIC PNB001012571) Molenstraat 25, 27 Cuijk, 1985 (foto: Wies van Leeuwen, collectie BHIC PNB001012571)

Rond de jaarwisseling 1984-1985 werd deze foto gemaakt op een – zo te zien aan de natte straatstenen – regenachtige dag in de Molenstraat in Cuijk. Volgens onze gegevens zijn dit de huisnummers 25 en 27. 

Herken jij de karakteristieke torentjes en raampartijen direct? Weet jij waarvoor die middelste deuren en luiken dienden of kun jij vertellen wie hier woonden of werkten? Alle informatie is welkom.

Kijk naar Toen

Vertel jouw verhaal in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. We hopen op reacties.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Cuijks Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (10)

Peter van Grinsven zei op 23 december 2018 om 12:23
Jazeker, hier woonde op 25 Anna van Heijster, jarenlang kosteres van de Martinuskerk in Cuijk. Zij was een bekend en gezien figuur in Cuijk in nadagen van het Rijke Roomsche Leven. Bij de FAD (FotoArchiefDienst Cuijk) is ongetwijfeld veel meer over haar bekend. In dit pand was het aannemersbedrijf van Heijster (haar vader of echtgenoot?) gevestigd. Wie er in die tijd op 27 woonde weet ik zo niet meer. Tegenwoordig zijn er een aantal kleinere winkeltjes gevestigd.
De Molenstraat was/is van oudsher een van de 2 belangrijke winkelstraten in Cuijk. De Molenstraat (van spoorwegovergang tot Grotestraat, ca. 1 km lang) was, voordat er allerlei wegen werden aangelegd om het centrum van Cuijk te ontlasten, onderdeel van de doorgaande weg vanaf Grave, via Beers naar Cuijk. Vanaf de Grotestraat kon men in zuidelijke richting naar Sint Agatha, Oeffelt, Gennep en Boxmeer. In noordelijke richting ging maar naar het kerkdorp Katwijk waar een veer over de Maas de mensen naar Mook en verder Nijmegen bracht. Ook in Cuijk zelf kom men de Maas oversteken met het veer naar Middelaar.
Al het zware vrachtverkeer denderde door Cuijk heen. Dus er is, bij de forse toename van het autoverkeer na WOII, menig ongeluk gebeurd, helaas ook met dodelijke afloop. Ook maakt de Molenstraat standaard deel uit van de Vierdaagseroute die op dag 4 door Cuijk komt. Via Grotestraat, Maasstraat en Maaskade gaan de wandelaars via de pontonbrug (aangelegd door de genie) richting Mook, Malden en vervolgens naar het eindpunt in Nijmegen de Via Gladiola.....(
Bart Smits zei op 24 december 2018 om 17:42
In dit pand woonde links op de foto Sjef en zijn zus Anna van Heijster.
Sjef was aannemer en Anna zoals Peter al schrijft was kosteres nadat Frans gestorven was.
Rechts woonde de fam van Dijk met 5 dochters en een zoon.
eind jaren zestig is dit pand gekocht Wim Giesbers eigenaar van loodgieterbedrijf Vader wat rechts van dit pand gevestigd was.
Door het luik boven de garage werden bouwmaterialen naar binnen gebracht.
Hilde Jansma
Hilde Jansma bhic zei op 2 januari 2019 om 11:18
Bedankt Peter en Bart, voor jullie zeer informatieve reacties. Dankzij jullie hebben we nu een goed beeld van de mensen die er woonden en de straat zelf. In reactie op Bart: had Wim Giesbers het hele pand in bezit of alleen het gedeelte waar het loodgietersbedrijf in kwam? En zo ja, werd het toen ook één gebouw naar jouw weten of bleven het twee adressen?
Bart Smits zei op 2 januari 2019 om 11:25
Zover ik weet had hij alleen het rechtse pand op de foto gekocht,
links woonde toen nog altijd Anna van Heijster.
in de garage stalde hij zijn Opel Olympia en later zijn Opel Commandore
Peter van Grinsven zei op 2 januari 2019 om 18:23
Het loodgietersbedrijf van Piet Vader zat naar mijn beste weten op op Molenstraat 21 met winkel en werkplaats. Mijn ouders waren jaren lang klant bij hem. In het pand op 23 heeft hij volgens mij nooit echt nering gedreven. Daarna hebben nog verschillende andere eigenaren het loodgietersbedrijf (uitgebreid met baderie-achtige activiteiten) voortgezet. Tegenwoordig zit er de Textielbeurs
Hans zei op 26 september 2020 om 20:55
Ik lees dat de broer van Anna ven heister Sjef heet maar ik weet niet beter dat ik ben opgegroeid met Hendrik ? kan iemand dit bevestigen?
Bart Smits zei op 26 september 2020 om 21:06
Ja dat klopt ik verwisselde naam met Sjef van Heeswijk

Naast Hendrik en Anna was er ook nog een Frans van Heijster was met een zus van mijn vader getrouwd.
Jo Jakobs
Jo Jakobs zei op 18 november 2020 om 23:18
In 1967 kwam ik in dienst bij Loodgieters bedrijf Vader waar toen Wim en Jan Giesbers eigenaar van waren , Wim was getrouwd met Josje de dochter van Piet Vader, het adres was Molenstraat 23 telefoon 2073 .
Het pand daarlangs Molenstraat 25 was inderdaad aangekocht door Wim Giesbers waarin ook zijn mooie Opel Olympia gestald werd .
Ook mochten wij onze brommers daar binnen zetten en werden er materialen opgeslagen , alles werd goed in de gaten gehouden door Josje die heel goed voor de jonge werknemers zorgde .
Van de oude Piet Vader ( een rustige vriendelijke man ) heb ik nog zink en koper werk geleerd .
Enkele maanden geleden was ik daar nog in de buurt en zag dat het magazijn en de werkplaats na 53 jaar nog precies hetzelfde waren .
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 20 november 2020 om 19:02
Hallo Jo, wat bijzonder dat dat die buurt en het magazijn nog zo ongewijzigd zijn. Maar vooral mooi om te lezen wat voor warme herinneringen jij hebt aan het bedrijf en de mensen die daar werkten. Heel mooi om dat zo te lezen, bedankt voor je berichtje.
Eric zei op 9 november 2023 om 23:22
Jazeker, het verhaal is nu compleet. Met An van Heyster en overbuurvrouw Bets Hijl heb ik een aantal jaren met Zang Veredelt mogen touren. Ik heb in deze straat jarenlang kranten bezorgd en beschouwde de Molenstraat als speelterrein. Heb zelf ook nog een keer een bijna-ongeluk veroorzaakt door de straat roekeloos over te steken. Een melkwagen op weg naar St Maarten ( want destijds, in 1968 diende de Molenstraat nog als provinciale weg ) remde daardoor zo plotseling dat de witte melk door e straat stroomde en een indrukwekkende foto opleverde voor de Gelderlander. En mij leverde het een pak op mij; donder op.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen