
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Verder was er ook niets, nog geen loods. Bovendien was het gelegen in de onveilige zone van de schietbanen van het Bossche garnizoen. Gezien de lengte van de baan kon het alleen kleine vliegtuigen bedienen.
Toch werd in september 1931 op het vliegveld een vliegfeest gehouden, waar maar liefst 18 vliegtuigen uit Nederland, België, Duitsland en de Verenigde Staten aan mee deden.
Bij de landing van de PH-AJM, een Koolhoven F.K. 44, kwam het toestel vóór de baan al op de grond. Daarbij brak het landingsgestel en het toestel belandde uiteindelijk op zijn kop. De piloot, reserve-sergeant A.M. Verstraate, en de passagier, mejuffrouw C. van Liempt uit Den Bosch, bleven in de valgordels hangen en brachten het er zonder verwondingen vanaf. Dat was overigens Verstraatens tweede crash die dag! ’s Ochtends was bij de landing met een Koolhoven F.K. 41 zijn toestel door het landingsgestel gezakt.
Een jaar later begon burgemeester Loeff besprekingen met Defensie, Staatsbosbeheer, de KLM en de Nationale Luchtvaartschool om het “(...) noodlandingsterrein voor militaire vliegtuigen” te verbeteren. Loeff zag kansen voor een vliegveld voor recreatief en toeristisch gebruik op zon- en feestdagen. Dat zou meteen ook een mooi werkverschaffingsproject opleveren.
Protesten van onder andere de Bond Heemschut, Het Brabants Landschap en de Brabantse kunstschilder Frans Slager konden nog wel worden gepareerd. Maar op 12 maart 1935 haalde de minister van Defensie een streep door de plannen: “Waarde voor de militaire luchtvaart, ook in oorlogstijd, heeft een dergelijk terrein eerst dan, wanneer het naar behooren geoutilleerd is met hangars, werkplaatsen, tankinstallaties e.d., terwijl een zoodanige outillage niet alleen schade zou doen aan het natuurschoon, doch tevens aan de garnizoensoefeningen. Overigens merk ik nog op, dat ook voor het door U beoogde doel ongetwijfeld behoefte zal ontstaan aan eenige outillage.”
Voor de oorlog waren de plannen al klaar om het vliegveldje onbruikbaar te maken door het graven van greppels. Met een stoomploeg of desnoods met schop en houweel. Vermoedelijk is dat ook gebeurd, maar helemaal zeker is het niet.
Na de oorlog werd het vliegveld nog gebruikt door kleine vliegtuigjes, Austers of Tigermoths. Verder landden er wel helikopters van de luchtmacht, bijvoorbeeld om hoge officieren te brengen of op te halen. Wanneer het terrein buiten gebruik is gesteld is niet duidelijk.
Een bijzondere gast was Sinterklaas. Die landde op 13 november 1954 met een helikopter op de Vughtse Heide.