skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marte Stoffers
Marte Stoffers Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marte Stoffers
Marte Stoffers Bhic

Omringd door bloemen en bruidjes

Mathilde Min
Mathilde Min Bhic
vertelde op 15 maart 2018
bijgewerkt op 20 juli 2018
Deze foto geeft een prachtig tijdsbeeld - al weten we niet precies in welk jaar we 'm moeten plaatsen: de jonge nieuwe priester staat letterlijk in het midden van de foto; de meisjes die hem vergezellen dragen hagelwitte jurkjes. Op een enkele uitzondering na hebben ze een kort kapsel met een daarin een hele grote witte strik. En dan de mensen op de achtergrond, ook zij dragen hun beste goed. We zien witte kousen, sierlijke dameshoeden, feestjurken en mannen en jongens strak in het pak. Kun jij ons iets meer over deze foto vertellen? We hopen op reacties.

Klik op de foto om deze te vergrotenPriesterwijding Heeroom Jan van Duijnhoven (beschrijving is aangepast nav onderstaande reacties), Cuijk (foto: DCCUI-000042)

Heerneef Keyners

Deze loepzuivere foto is gemaakt van de priesterwijding van ‘heerneef’ Keyners in Cuijk, aldus het bijschrift. Naast Keyners zelf, die – letterlijk - het statige middelpunt van deze foto vormt, vallen vooral de prachtig geklede meisjes op. In een mooie witte bruidsjurk, met een grote witte strik in het haar en met hun handen gestoken in witkanten handschoentjes, mogen zij meelopen in de stoet.

Jouw verhaal

We hebben geen jaartal bij deze foto, maar aan de kleding, hoofddeksels, schoenen en kapsels van de omstanders te zien, zou deze wel eens ouder kunnen zijn dan we alleen op basis van de bruidjes zouden vermoeden. Kun jij ons helpen? Herken je deze mensen? Zie jij jezelf staan? Of weet je nog iets over Keyners? Wij nodigen je van harte uit om je herinneringen te delen. Dit kan in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Cuijks Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (7)

Rini de Groot. zei op 16 maart 2018 om 13:02
De kledij lijkt me op een Kruisheer.
De locatie in verband met St. Agatha.
Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 19 maart 2018 om 11:52
Dank voor je reactie, Rini. Ik mis alleen het lijdensteken in de vorm van een rood wit kruis op het habijt. Maar misschien kreeg hij na de wijding een nieuwe zwart scapulier.
Misschien dat iemand de naam van de straat op deze foto kan noemen.
mevrouw Wolters (per mail) zei op 27 maart 2018 om 08:50
"De neomist op de foto is pater Jan van Duijnhoven. De foto is genomen op 4 augustus 1935. Uit dezelfde familie Van Duijnhoven komt ook "Heerneef Keijzers", ook Kruisheer, maar niet de Kruisheer op de foto.
Jan van Duijnhoven was mijn "Heeroom", broer van mijn moeder. Overigens er is nog één broer van Jan van Duijnhoven in leven - 95 jaar oud, maar helder van geest."

We hebben naar aanleiding van de reactie van mevrouw Wolters de fotobeschrijving in onze beeldbank aangepast. Heel fijn dat u de moeite hebt genomen om deze correctie aan ons door te geven!
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 20 juli 2018 om 13:18
Bedankt voor je reactie Annemarie, maar als ik op je link klik, kom ik op dezelfde pagina als deze weer uit. Had je de naam van de Kruisheer op een andere pagina op onze website gelezen? Ik zou het graag voor je willen aanpassen?
Annemarie zei op 20 juli 2018 om 13:24
Dag Mariet. De reactie boven die van ons noemt een andere naam. En onder de foto staat nog Keyners. Annemarie
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 20 juli 2018 om 15:15
Bedankt Annemarie, nu is het helemaal duidelijk. Nu is ook de beschrijving van de foto bij dit verhaal aangepast. Ik heb er wel even bijgezet dat het nav een reactie op dit verhaal is aangepast.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.