skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic

Oud wordt nieuw

Mathilde Min
Mathilde Min Bhic
vertelde op 25 december 2018
bijgewerkt op 20 december 2018
Waarom dit bouwwerk in 1987 op de foto is gezet, dát weten we niet, wel dat dit plaatje geschoten moet zijn aan de Klompenmakersweg in Sint Hubert. We zijn benieuwd hoe het dit gebouwtje verder verging. Weet jij meer? We horen graag van je.

Klompenmakersweg 16, Sint Hubert 1987 (foto: Wies van Leeuwen, collectie BHIC PNB001042667)Klompenmakersweg 16, Sint Hubert 1987 (foto: Wies van Leeuwen, collectie BHIC PNB001042667)

De planken kieren, dakpannen ontbreken en de natuur heeft hier schijnbaar vrij spel. Schuilt er een verhaal achter deze overwoekerde en vervallen schuur (of was het misschien nog langer geleden zelfs een woonhuis)?

Herken jij deze plek? Staat het gebouw er nog wel, maar dan niet meer in deze staat en is het nu helemaal mooi geknapt? Is hier van oud weer nieuw gemaakt of was het toch echt rijp voor de sloop? Weet jij welke bedrijvigheid achter de houten wanden plaatsvond? Kortom: kun jij ons iets meer bij deze foto vertellen? Alle informatie is welkom.

Kijk naar Toen

We hopen op reacties! Deel jouw herinneringen of informatie in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in de Koerier Mill, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

 

Reacties (6)

Eddy Klomp zei op 27 december 2018 om 14:20
Dit is een varkensstal, welke vroeger gebruikt werd door Peter Klomp, wonende aan de Lange Schoolsrtraat. Waarschijnlijk was de eigenares Gina Klomp. De stal was rijp voor de sloop alwaar Cor Klomp een huis heeft gebouwd rond 1988.
Peter Klomp zei op 30 december 2018 om 10:52
Inderdaad, het was de schuur van gina klomp, voor mij tante gien, en mijn vader piet klomp hield hier altijd een paar varkens, ik ben er zeer vaak geweest, echt een zeer ouderwetse schuur waarin ook de korte kar de wanmolen stonden, aan de achterkant was een open afdak voor de bossen aanmaakhout en de leer (ladder) links kon je langs de schuur via een smal paadje naar de wanroijseweg deze kwam uit bij de waterput van manders,de mulders (molenaars) piet en jan verrijken maakte hier altijd gebruik van om bij de molen te komen , kortom veel leuke herinneringen, waarom de foto is gemaakt weet ik niet maar leuk is het wel
Peter Klomp zei op 30 december 2018 om 10:58
De schuur is al lang weg, en stond op de plaats waar nu de geitenwei met wat parkeerplastsen zijn van marty bus
Hilde Jansma
Hilde Jansma bhic zei op 2 januari 2019 om 16:14
Bedankt voor de reacties, Eddy en Peter. Bijzonder trouwens dat er een foto van is gemaakt; zeker omdat niet iedereen het de moeite waard vindt om van een oude schuur een foto te maken.
Peter Klomp zei op 20 januari 2022 om 20:48
er zijn van het woonhuis met stal dat bij deze schuur hoort diverse foto's bij het bhic, dit is het huis van tante Gien (Klomp) klompenmakersweg 16
in dit huis waar rond 1900 mijn opa en oma, Martinus Klomp en Wilhelmina Klomp Gerrits woonden met 6 kinderen, waaronder tante Gien en mijn vader,
in dit huis heeft in 1920 en 1921 een Oostenrijks pleegkind gewoond, een zekere Eugeni Boré, hiervan heb ik nog een 56 tal brieven en 12 foto's, kortom een heel interessant verhaal waar ik geruime tijd mee bezig ben om alles te digitaliseren. meteen maar een oproep of een zekere familie willems nog gegevens heeft van het zusje van Eugeni, dat betreft Emma Boré uit Wenen die in dezelfde periode in Holland is geweest.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 22 januari 2022 om 14:57
Dag Peter, bedankt voor je berichtje en inderdaad; er zitten heel wat foto's van dit adres in onze collectie. Voor de duidelijkheid zet ik er een direct linkje naar:

https://www.bhic.nl/memorix/images/search/?mode=gallery&view=horizontal&q=klompenmakersweg%2016&page=1&reverse=0

Succes met je verhaal over Eugeni en Emma Boré. Als je een nieuw draadje aanmaakt op ons genealogisch forum krijg je vermoedelijk eerder reacties. Klik en kijk maar eens hier:

https://www.bhic.nl/onderzoeken/forum/nieuw-onderwerp-starten

Succes ermee!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen