skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Popgroep Ferrari treedt op in 'Nia Domo'

Ik kreeg een verfomfaaide programmafolder aangeboden door een nicht van me, waarin een aankondiging voorkwam van een optreden van de Brabantse 'Beatgroep' de Ferrari's. Daar wilde ik meer van weten. In eerste instantie kon ik er niets over vinden, maar uiteindelijk vond ik een miniscuul klein beetje info op de site van Oor waarin stond dat ze uit Heusden kwamen.

Over de hitjes vond ik wat info op de site van de Top 40 geschiedenis, maar hits waren bij dit optreden in Boekel nog ver buiten beeld. 

Dit is vooralsnog het resultaat van mijn naspeuringen:  Ferrari was in de jaren zeventig een succesvolle hitparadegroep uit het Brabantse Heusden. De groep is voortgekomen uit "Willy Ferrari & The Rollers", waarvan de groepsnaam in de loop der jaren steeds korter werd. De popgroep bestond uit de volgende muzikanten:
Jan van Loon, zang, toetsinstrumenten en drums; Kit Verboven, zang, toetsinstrumenten en gitaar; Ben van Wijk, zang, gitaar, trombone en saxofoon; Frank Faas, zang, gitaar, fluit, saxofoon en drums; Jaap Roubos, zang, basgitaar en trompet.

Als rock&roll-groep staat de band Ferrari in 1966 in het voorprogramma van The Rolling Stones. De single Sweet Love van Ferrari behaalt in 1976 de eerste plaats in de Top 40.

Ben van Wijk verlaat de band uiteindelijk in 1980 en begint met het geven van muzieklessen. 

Discografie:

1970: Hun eerste hitje A Sunny Day krijgt als hoogste notering in de Veronica Top-40 nummer 32.
1971: The Girl I Need komt half maart op nummer 27.
1972: You are mine komt eind april op nummer 17
1975: Sailor Boy komt eind mei op nummer 7
1975: Boogie Woogie komt midden september op nummer 23
1976: Sweet Love komt in week 22 ( rond 1 juni) op nummer 1 in de Top 40
1976: Monza ( is my dog) bereikt de Top-40 eind september
1977: Gipsy Girl staat eind maart op nummer 19
1977: Mexico staat midden september op nummer 15 in de TIP-parade
1978: Mary-Lou komt eind maart op nummer 17 binnen in de TIP-parade

Ik ben benieuwd of dit lijstje nog wat meer herinneringen losweekt bij de lezers. Ik hoop eigenlijk dat iemand met nog meer informatie komt.

Reacties (18)

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 21 december 2017 om 13:50
Dit optreden was er dus één van een hele reeks in Gemeenschapshuis "Nia Domo" in die tijd. in bovenstaand dansprogramma-folder staan de volgende optredens vermeld :
19 september 1965 : Dance-Party m.m.v. De explosieve MeGa's, aanv. 18.30 uur.
03 oktober 1965 : Terry Gordon and the Virtuals met als speciale gaste : Ciska Peters (stond ruim een jaar eerder met anderen in het voorprogramma van The Beatles ). aanvang 18.30 uur.
17 oktober 1965 : Met medewerking van The Yellow Jakets. aanvang 18.30 uur
31 oktober 1965 : De Ferrari's Brabants meest gevraagde Beat-group. 18.30 uur
11 november 1965 : Groot 11 /11 - Bal m.m.v. een Boerenblaaskapel. 19.30 uur.
14 november 1965 : Lest Best voor de Tieners ! ! Z.Z. en de Maskers. 19.00 uur https://nl.wikipedia.org/wiki/ZZ_en_de_Maskers.
Dit alles werd opgezet door "Nia Domo" maar werd mede georganiseerd met een jongerengroep uit Boekel onder de naam "de Instuif'-groep. Wat deze groep inhield en welke personen er hoe instonden en in hoeverre hun invloed hierop was ? Ik heb her en der pogingen ondernomen maar het lijkt erop dat er tot op heden niets van boven wil komen drijven. Alhoewel afgelopen vrijdag 15 december 2017 op de Facebook-site : " Je komt uit Boekel als .." Peter Raijmakers (oud-Boekelnaar wonende te Uden) enkele oude posters toonde van o.a. " The Haigs Nederlandse beste live-group " Aan de hand van dat er op stond ; zaterdag 1 juni wist ik dat dit in 1968 moest zijn geweest.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 21 december 2017 om 15:52
Bedankt voor de aanvullende informatie, Gerard! Nu maar hopen dat er toch mensen zijn die ons meer kunnen vertellen over deze 'Instuif-groep' en de verschillende optredens...
Linda van Loon zei op 19 april 2018 om 09:36
Wat leuk! Ik heb geen herinneringen van mezelf te delen (ik ben van 1986) wel kan ik je misschien nog bij specifieke vragen helpen. Mijn vader is Jan van Loon, oftewel de drummer van Ferrari. Mocht je nog iets willen weten, dan stuur maar een berichtje hoor :)
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 19 april 2018 om 13:19
Wat ontzettend leuk dat je op dit verhaal reageert, Linda! Is je vader lang actief geweest als drummer bij de band Ferrari? Heeft hij bepaalde lievelingsnummers of heeft hij misschien nog foto's uit die tijd?

Ik denk dat Gerard de Bie, die dit verhaal heeft geschreven, en vast ook vele anderen erg geïnteresseerd zijn in zijn herinneringen. Je kunt ons trouwens ook altijd een e-mail sturen: info@bhic.nl
Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 19 april 2018 om 19:30
Ja Linda, Mijn vragen liggen natuurlijk voor de hand : Wat weet je vader, of kan hij nog te weten komen, van het concert in Nia Domo te Boekel en / of van die tijd er om heen ?? Het was de begintijd zo'n 5 jaar voor hun eerste hit al ruim een halve eeuw geleden. En bestaat er nog zoiets van als een fanclub ??
Linda van Loon zei op 22 april 2018 om 14:20
Hoi Gerard,
Ik heb wat nagevraagd: mijn vader zat van 1968 (tot einde) bij Ferrari, dus ik heb helaas niet meer informatie over de jaren ervoor.
Er bestaat geen fanclub van Ferrari meer (of het is heel goed verborgen), wellicht nog wel van Frank alleen omdat hij nog veel langer actief is geweest onder die naam.
@Lisette: mijn vader heeft in ieder geval o.a. A Sunny Day geschreven (muziek) samen met Frank (tekst), hun eerste "hitje". Favoriete nummers kan hij niet echt voor de geest halen, wel dat covers als CCR en Stevie Wonder het live goed deden. ik kan eens kijken of ik nog wat foto's kan emailen.

Groetjes
Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 22 april 2018 om 14:30
@Linda van Loon dank je voor de moeite. Goed dat je poogt nog een en ander te voorschijn te halen uit deze weinig bekende popgeschiedenis.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 23 april 2018 om 10:58
Inderdaad heel fijn dat je dit mooie stukje muziekgeschiedenis verder aanvult, Linda! We zijn benieuwd of er nog foto's boven water komen...
Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 31 juli 2018 om 15:01
Waar een Heemkundekring in dit geval " Heemkundekring Sint Achten op Boeckel " al niet waardevol voor is .
Daar vond ik tijdens een zoektocht naar heel iets anders; het i.v.m bovenstaande het volgende artikel. Waaruit blijkt dat een kwart eeuw later het Ferrari - repertoire in Boekel nog of weer 'Spring'levend was:
" FRANK FERRARI IN DE BEURS "
De bekende zanger Frank Ferrari gaat het al bijzonder goed ogende programma van ( Café / Hotel ) De Beurs nog versterken. Frank heeft met zijn groep De Ferrari's in de jaren 70 furore gemaakt met hits als Sweet Love, Monza, Sailor Boy, Mary Lou, Gypsy Girl en tal van andere hits.
Frank is tevens componist van de meeste hits. En dat het hits waren bewijst het feit dat hij in 43 landen op de eerste plaats heeft gestaan en dat een beroemd orkestleider, James Last, twee van Franks komposities op zijn repertoire heeft genomen en er goud mee behaalde.
Enkele maanden geleden (= okt. 1990 geweest) kwam er eindelijk een CD op de markt door R.G. productions. Tevens bracht Frank's oude maatschappij, EMI, een verzamel CD uit van de groep Ferrari.
Frank zal zowel alleen als samen met zijn vrouw Belinda, bekende songs ten gehore brengen [ tijdens de Carnavalsdagen ] op 10, 11 en 12 februari ( 1991 ) in De Beurs. [ schuin tegenover de molen te Boekel ].
p.s. tussen haakjes is extra aanvulling van mij.
Hilde Jansma
Hilde Jansma bhic zei op 1 augustus 2018 om 08:44
Het komt wel vaker voor dat oude groepen- of één of twee leden ervan- na heel wat jaren opnieuw een optreden geven. Leuk om te weten dat dit ook voor Frank Ferrari gold. Het is ook heel bijzonder om te lezen dat Franks muziek zeer geschikt bleek te zijn voor een orkest. Interessante aanvulling op het artikel, Gerard, bedankt.
Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 25 mei 2020 om 13:18
Ik heb een map ontvangen van m'n nicht waarvan ik in bovenstaand verhaal een programmakaart beschrijf waarin diversen toegangs-, lidmaatschaps- & programmakaarten van het uitgaan in de jaren '60 & '70 van de vorige eeuw. Eén er van is een toegangskaart van het 'Groot Oranje Beatbal' op dinsdag 30 april 1968, georganiseerd door een comité geheten " Boekel Vooruit " in samenwerking met de al in mijn eerste reactie genoemde jongerenclubje "de Instuif". Tijdens dit 'Groot Oranje Beatbal' in Gemeenschapshuis "Nia Domo" traden volgens het kaartje op de Engelse Beatgroep "Onyse" en de "Ferrari's" De Aanvang was toen al om 18.00 uur.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 27 mei 2020 om 07:30
Ah, dat moet een feest van herkenning zijn geweest om die map weer te zien, of niet Gerard? Wat mooi om te zien dat er in die tijd in Boekel zoveel op touw werd gezet op muzikaal gebied.
Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 27 mei 2020 om 11:58
@Marilou ; Kon dit helaas allemaal niet meemaken. Ik zat toen ook in een soort lockdown op Juvenaat Mariaoord. Intern noemden ze dat toen.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 28 mei 2020 om 10:32
Ik moet wel lachen om je vergelijking, Gerard, maar het punt is duidelijk: al dit moois is aan je voorbij gegaan... Jammer zeg!
Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 12 juni 2020 om 00:29
Uit de Facebook-site "Den Bosch vragen over vroeger" reageert Michel Kusters met de volgende info over de Popgroep "de Ferrari's :
"Ze heette eerst ‘Willie Ferrari and The Rollers', daarna De Ferrari’s.
Oorspronkelijk opgericht door o.a. Ben van Wijk, Jaap Roubos en Janus Toethuis. Begin jaren 70 kwam Harrie Faas erbij (artiestennaam Frank Scott). De naam werd toen veranderd in Ferrari. Ook Jan van Loon en Kit Verboven maakten deel uit van de band. Begin jaren 80 stopte de band en ging Harrie solo door onder de naam Frank Faas."
By the way, Harrie was mijn achterneef. Medio jaren 70 ben ik nog enkele jaren roadie geweest bij Ferrari. Heb toen de hoogtijdagen meegemaakt, met o.a. De nummer 1 hit "Sweet Love". [in 1976].
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 12 juni 2020 om 11:00
Ah, dat is een mooie aanvulling, Gerard, zo komen we toch weer meer te weten over de Ferrari's. Goed dat je de informatie van Michel hier ook meldt, dank daarvoor.
Ger van den Heuvel zei op 25 maart 2023 om 21:54
Ik kan evt informatie verschaffen over de instuif in Boekel en over

de band Ferrari.
Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 25 maart 2023 om 22:10
Graag !!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.