skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Jaël Jonkman
Jaël Jonkman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Jaël Jonkman
Jaël Jonkman RA Tilburg

Ruiters in winters Rooi

Henk Buijks
Henk Buijks Bhic
vertelde op 18 december 2009
bijgewerkt op 18 november 2013
Een witte Kerst is in Nederland een soort utopie waar we elk jaar toch weer rekening mee willen houden. Zeker wanneer het in december begint te vriezen. In het midden van de 20e eeuw viel er vaker sneeuw dan nu.

Deze Rooise ruiters vonden het kennelijk de moeite waard om in een witte wereld te poseren. Op de achtergrond, aan de overkant van de Dommel, zien we de Martinuskerk en een fabriek.

Het gezelschap is duidelijk bijeengetrommeld voor een officieel moment; anders ontbraken de mannen op de voorgrond en hadden de ruiters hun stropdas thuis gelaten.

Welke ruitervereniging is dit? Herkent iemand de ruiters en de heren vóór hen? En bij welke bijzondere gelegenheid zou de foto gemaakt kunnen zijn?

Er zijn vast mensen uit Rooi die deze vragen kunnen beantwoorden. We zijn benieuwd naar je reactie.

Reacties (4)

W Moeskops zei op 27 december 2009 om 16:42
Volgens mij is uiteraart op de achtergrond de sint martinus kerk te zien De schoorsteen ernaast is van de destijds gevestigde Nutricia die in rooi is ontstaan en opgericht door de heren vander Hagen.
Volgens mij is staande links voor Sjef de leijer en derde van rechts Jan Moonen Achter sjef op paard is m.i. Sraar van de Ven met daarnaast Harry de Leijer,zoon van Sjef
Henk Buijks, namens BHIC bhic zei op 4 januari 2010 om 08:50
Meneer Moeskops, bedankt voor uw reactie! Knap dat u de mensen herkende (want de gezichten waren klein afgedrukt).
Was u zelf ook lid van deze vereniging? En hebt u enig idee wanneer deze foto ongeveer is genomen?
T.Louson, USA zei op 2 december 2011 om 21:05
Ik heb net een boek gekocht (the eighty dollar champion) en het gaat over Harrie de Leyer en dezelfde foto is in het boek afgebeeeld en het zegt The St.Oedenrode riding club meeting op het grond van de De Leyer familie en gegeven aan de kerk voor een begraafplaats, Harrie is 16 jaar en staat helemaal rechts vooraan. Het is een prachtig boek en kan het gewoon niet wegleggen het is geschreven door Elizabeth Letts. Misschien komt het een keer in het Nederlans uit.Volgens het boek was Harrie in 2005 77 jaar dus de foto kan van 1944 zijn.
Lance Dupont zei op 11 juni 2013 om 02:01
Harry and Snowman is a documentary film in production in the United States. The film is a story about the legendary career of jumper rider Harry deLeyer. The story begins in 1956 when Harry saved a horse from an American slaughterhouse.

Snowman was featured on television talk shows and in newspaper articles - one said, “Although there were almost 800 horses in the show, for John Q Public there was only one horse that counted, and that was the chunky calm gray, Snowman.” Beyond the celebrity though, Snowman was an irreplaceable part of an amazing family of eight children.

A Dutchman by birth, Harry is from the region of Noord-Brabant and lived in the village of St-Oedenrode. In 1945 or 1946 he rode in front of Queen Wilhelmina of the Netherlands. He married Johanna Vermeltfort.

After leaving Holland for America, in 1959, Harry and his famous horse Snowman were invited back to the Netherlands for a “special jumping tour”. During that tour he won a Puissance class and rode in a parade.

“We are searching for film footage, memories or stills of Harry deLeyer and Snowman in Holland. We are asking you to dig through your archives and attics and find information about Harry’s trip to Europe to help us make our movie come to life,” reports Lingh’s owner Karin Reid Offield, the Executive Producer of the film.

U kunt contact opnemen met info@eurodressage.tv

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.