skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Stralende bruidjes

Ergens in de jaren tachtig was Schijndel het toneel van een modeshow. De allernieuwste bruidsmode, zo te zien. Noord-Brabant heeft al veel beroemde modeontwerpers voortgebracht en aan jong talent lijkt er nooit gebrek te zijn, maar wie verantwoordelijk is voor de creaties die we hier zien, is ons onbekend. Geen nood, want de bruidjes stralen er niet minder om!

bruidsjurken in Schijndel in 1976

Wat denkt u: zou u nog in zo’n trouwjurk gezien willen worden, of is de mode inmiddels toch wel heel erg veranderd? Natuurlijk willen we alles weten van deze foto: waar werd de show gegeven? Was de ontwerper misschien iemand we nu allemaal kennen? Werd er alleen bruidsmode getoond, of was er nog veel méér te zien? Herkent u een of meer van de modellen? Deel dan uw herinneringen met ons!

Reacties (3)

Chantal Eijmberts zei op 1 april 2016 om 14:48
Dat is grappig, deze foto lijkt op een show van Wilancha Mode in Schijndel. Mijn moeder was de eigenaresse van Wilancha Mode en organiseerde vele modeshows in de jaren 80 in Schijndel en omgeving, ± 8 shows per seizoen. De modellen op de foto zijn vlnr: Dorien Heymans (uit Den Dungen), Joop (uit Den Bosch) Gemmy van Erp (Gemmy's beatballet uit Boxtel) en Jetty Minkels (uit Den Dungen). Het kleine meisje weet ik zo niet meer.

Mijn moeder maakte er een heel spektakel van de shows en deze werden dan ook druk bezocht. Het gaat hier echter niet om Noord Brabantse bruidsjurken ontwerpers maar mijn moeder liet zien wat zij had ingekocht en wat de trends van die tijd waren. Mijn moeder heeft wel bruidskleding ontworpen, maar dat was voordat ze Wilancha openende. Wilancha verkocht niet alleen bruidsjurken maar was vooral bekend in de omgeving door de mooie dames mode en alles wat daarbij hoort als accessoires, schoenen, beenmode etc. Dit alles uitgezocht en ingekocht door mijn moeder. En zij was ook degene die verkocht samen met een team van verkoopsters die werkte bij Wilancha Mode. Wilancha opende in 1974 haar deuren op de Hertog Jan II Laan en verhuisde in 1979 naar een nieuw pand van 200m2 in de Molenstraat. In 1994 verhuisde Wilancha naar de wandelpromenade in de Hoofdstraat waar in 1998 na een snelkraak en de verzekering niet uit betaalde Wilancha genoodzaakt was om haar deuren te sluiten. Na een jaar thuis zitten miste mijn moeder haar klanten en het vak zodat ze in 1999 in een klein pandje aan de Bosweg 20 een klein winkeltje B&M Mode opende waar ze tot op heden nog steeds gevestigd is.
Frans van de Pol zei op 4 april 2016 om 09:53
Beste Chantal,

Hartelijk dank voor deze mooie reactie! Het is om te beginnen heel fijn om nu te weten wie de modellen op deze foto zijn. En als dat kleine meisje van weleer zelf ook nog eens wil reageren dan zou dat het verhaal helemaal compleet maken.
“Wilancha” lijkt ons een naam samengesteld uit de voornamen van de oprichters van Wilancha, of hun familieleden. Dat “cha” zou bijvoorbeeld zomaar eens “Chantal” kunnen zijn, of vergissen wij ons nu?
En tenslotte is het natuurlijk prachtig om te zien wat voor een onvermoede verhalen achter deze foto verborgen gaan. Geweldig ook om nu te weten dat uw moeder veerkrachtig genoeg was om na die ramkraak tóch weer gewoon opnieuw te beginnen, en dat ze dat nu alweer zoveel jaren vol weet te houden. Wij kunnen daar alleen maar tevreden bij glimlachen…
mat hazenberg zei op 5 april 2016 om 14:12
Ook ik ben blij met dit verhaal
In deze jaren had ik een relatie met de eigenaresse
Mw van Den Broek
Leuk is dat wij in die jaren samen de winkel deden en ik deze modeshows in de regio organiseerde

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen