skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

't Drummerke

Mathilde Min
Mathilde Min Bhic
vertelde op 23 juli 2019
bijgewerkt op 26 september 2019
Café ’t Drummerke aan de Sambeekseweg in Boxmeer anno 1987: het terrasmeubilair staat uitnodigend opgesteld, er hangen ballonnen en door de reclame aan de gevel weten de gasten precies welk bier ze hier te drinken krijgen. Ruim dertig jaar later is ’t Drummerke er nog en lijkt er aan de buitenzijde weinig veranderd te zijn aan het pand.

Café 't Drummerke, Boxmeer 1987 (Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001008187)Café 't Drummerke, Boxmeer 1987 (Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001008187)

Kijk naar Toen

Ken jij de geschiedenis van dit monumentale gebouw of het café? Weet jij waarom het hier in augustus 1987 feest was? Ben of ken je de toenmalige of huidige uitbater of heb jij hier menig drankje gedronken aan de toog? Dan horen we graag jouw verhaal. Alle herinneringen zijn welkom! Je kunt jouw reactie schrijven in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Boxmeers Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (12)

Hans zei op 3 september 2020 om 22:14
Dat is een toppertje en in de jaren 70 de plek van metworst maandag die je niet oversloeg.
Ik weet nog dat het cafe gerund werd door Pietje en Mia Peeters. Toen Jan het overnam kreeg het de naam het drummerke omdat hij drummer was in hart en nieren. Stamcafe van de moterclub en met regelmaat de blues. Oscar Benton gaf er op een mooie winteravond een klasse concert. Ook met enige regelmaat was er een optreden van Be Sharp uit engeland een klasse apart. Nu runt Eef er met zijn medewerkers een restaurant en je moet er geweest zijn om te kunnen oordelen.

Na jaren in Cuyk woon ik alweer 48 jaar in Boxmeer.
Hans zei op 4 september 2020 om 15:59
Zo daar ben ik weer, met wat aanvulling op het eerdere verhaal. Cafe het drummerke is ooit begonnen via Opa Boumans. Niet bekend of maar waarschijnlijk niet als kastelein. De laatste kastelein die ik heb kunnen achterhalen is Harrie Centen samen met Jo. In 1976 ging de Familie Peeters de zaak runnen. Waar nu groot op het pand de naam Drummerke staat stond zeker tussen 1976 en 1986 de naam P PEETERS cafe biljard " het Zuiden ".
Bij de voordeur stond in de zomermaanden de huispapagaai...Lorre zeker geen onbekende bij de vaste bezoekers.
De carnaval heeft toen jan Hendriks met het Drummerke begon geen drank verschonken ? met carnaval gesloten is mijn laatste informatie.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 4 september 2020 om 19:41
Hallo Hans, bedankt voor je aanvullingen! Het is duidelijk: dit is hoe dan ook een gebouw met historie... Dank voor al je speurwerk, mooi hoor.

Bijzonder om te lezen wie er allemaal achter de toog hebben gestaan, en minstens zo bijzonder wie er vóór stond. Weet je ook wat er later waar Lorre uiteindelijk is gebleven?
Hans zei op 4 september 2020 om 21:48
Nee, maar mogelijk is hij in piraterij gegaan?
Hans zei op 6 september 2020 om 17:22
Terug uit de piraterij weet ik nu wat Lorre is overkomen. Lorre is bij een oom uit de fam Peeters terecht gekomen nadat bleek dat Pietje [uitbater] als Lorre in huis stond ontzettend vaak moest niezen. Wat bleek hij was allergies voor het stof dat Lorre verzamelde, verder kom ik niet met mijn info. Tot later met ????
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 7 september 2020 om 09:56
Nou Hans, dan zijn we dankzij jouw speurwerk toch alweer een heel eind verder! Ik ben benieuwd of je nog meer weet te achterhalen want volgens mij kunnen papegaaien behoorlijk oud worden ;)
Hans zei op 8 september 2020 om 12:41
De laatste keer dat ik nog reageer op het drummerke nadat ik de kleinzoon Wim Boumans gesproken heb.
Toen Jan Hendriks het cafe overnam is het cafe gewoon open geweest met carnaval, dit om de eerdere info te corrigeren.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 9 september 2020 om 10:32
Helemaal duidelijk hoor, Hans, bedankt voor deze reactie.
Raffie Eijkmans Peeters zei op 6 april 2021 om 18:11
Hallo, ik ben de jongste dochter van Piet en Mia Peeters en ik ben opgegroeid in het café. Toen mijn ouders het cafe overnamen van Harry en Jo Centen, (dit was volgens mij februari 1975) woonde opa en oma Bouwmans in het appartementje wat aan de achterkant van het cafe/woonhuis zat. Zij waren toen allebei tussen de 95 en 99 jaar (exacte leeftijd weet ik niet meer) maar zij hebben daar niet heel lang meer gewoond. ... Mijn vader had Lorre, de papegaai, geërfd van zijn ouders, mijn opa en oma Peeters. Dat was heel bijzonder want Lorre sprak met de stem van oma en hij had n enorm vocabulaire! Bij mooi weer stond Lorre altijd op het terras in zijn kooi en begroette alle mensen die voorbij kwamen. Na n jaar of 15 kwam mijn vader er inderdaad achter dat hij allergisch was voor vogels en toen is Lorre naar de broer van mijn moeder gegaan, de piraterij in dus haha.
In 1986 hadden mijn ouders het wel gezien in het cafe en toen hebben Jan en Mary Hendriks het cafe overgenomen en ‘t Drummerke was geboren....
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 7 april 2021 om 09:11
Bedankt voor je reactie Raffie, wat grappig om te lezen over Lorre die met de stem van je oma die mensen begroette. Lorre had vast veel fans ;)

Het lijkt me een levendige plaats om te groeien, heb je daar fijne herinneringen aan?
Raffie Eijkmans Peeters zei op 7 april 2021 om 12:42
Mijn herinneringen zijn n beetje dubbel. Ik was nog maar 6 jaar toen mijn ouders het cafe overnamen en op die leeftijd heb je je ouders heel hard nodig maar ze waren altijd aan het werk dus wat dat betreft vond ik het allemaal niet zo leuk maar we kregen daar natuurlijk ook wel heel veel gezelligheid voor terug. Bijvoorbeeld; Als ik uit school kwam met n rapport dan kreeg ik altijd n gulden van m’n vader en ook van m’n moeder en t leuke daarvan was natuurlijk dat alle gasten dan mijn rapport ook wilde zien (of dat nou goed of slecht was) van hun kreeg ik ook allemaal n gulden, nou, hoe leuk was dat! En om nog even op Lorre terug te komen: als je Lorre iets gaf dan zei hij altijd heel netjes: Dank u wel!
Dus Lorre kreeg ook heel vaak n gulden van iedereen. En diegene die de kooi moest schoonmaken had geluk, die mocht al die guldens hebben. Zo ben ik dus schatrijk geworden hahaaa
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 8 april 2021 om 21:34
Hahaha, dat was dan inderdaad een lucratieve handel Raffie. Maar ik kan me ook voorstellen dat het best moeilijk is om ouders te hebben die vrijwel altijd aan het werk zijn. Dat verwoord je heel mooi, dat dat dubbel moet zijn geweest. Bedankt voor je reactie!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen