skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic

Van Coothstraat

Een straatbeeld in Geffen ongeveer vijftig jaar terug in de tijd. We zijn in de Van Coothstraat beland en kijken richting het noorden naar de aansluiting met de Molenstraat.

Van CoothstraatOp de foto zijn de boompjes naast de weg nog maar net gepland. Vandaag de dag moeten dit flinke jongens zijn die de Van Coothstraat een mooi groen uiterlijk geven.

Op de foto staat een man te poseren naast zijn auto. Herken jij de man nog of laat juist de auto bij jou een belletje rinkelen? Het lijkt een Ford Anglia die we ook kennen uit een van de beroemde Harry Potter films.

Wat kun jij ons vertellen over deze foto? Deel je kennis!

Reacties (6)

Dhr. Dolleweerd (telefonisch) zei op 12 mei 2016 om 13:47
Ik weet het niet zeker, maar volgens mij zien we Jas van Schaijk op deze foto. Hij was een kluizenaar die iets verderop net over het spoor woonde (wat nu de straat Den Ham is). Jas was een oude vrijgezel die iedereen in het dorp kende, maar niemand die echt bevriend met hem was. Ik herinner mij hem als een kluizenaar die zichzelf niet veel waste, had geen gas of elektriciteit, enkel water uit de put. Ik kwam zelf wel veel bij hem om z'n vee te voeren, dat kon hij toen zelf niet goed meer.

Ik heb Jas leren kennen toen hij mijn dochter op een dag thuisbracht. Ze was nog klein en was blijkbaar op het spoor aan het spelen, levensgevaarlijk natuurlijk. Zelf woon ik al bijna zestig jaar in de Van Coothstraat.
Jan van Ravenstein zei op 30 mei 2016 om 10:19
Hugo... In 1965, toen ik 18 jaar was, had ik precies zo'n auto. Een Ford Anglia van het bouwjaar 1952. Mijn allereerste auto, 13 jaar oud maar ik was zo trots als... Ik denk niet dat ik het ben op de foto... maar de auto is dezelfde als die ik had..
Hugo van der Zande
Hugo van der Zande bhic zei op 30 mei 2016 om 11:16
Hallo Jan,

Wat leuk om (mogelijk) je allereerste auto terug te zien. Die eerste is vaak niet je beste auto, maar vergeten doe je hem niet! Helaas kunnen we geen kenteken ontdekken, dus jammer dat we niet kunnen achterhalen of dit hem is geweest. Is het aannemelijk dat je jouw auto in de berm hebt geparkeerd in de Van Coothstraat?
Willem Ploegmakers zei op 17 juli 2020 om 18:26
Het zou kunnen dat het de auto van mijn schoonvader Lambert van Schaijk is. Hij heeft ooit zo'n Ford Anglia gehad en is in 1957 in de Van Coothstraat op nummer 23 gaan wonen waar zij een nieuw huis met confectieatelier gebouwd hebben. Dat is ongeveer de plek.
Foto helaas wat klein om goed de persoon te zien. Jas van schaijk woonde over het spoor en heeft volgens mij nooit een auto gehad.
Willem Ploegmakers zei op 17 juli 2020 om 19:41
Nader bekeken zou het ook Toontje van Nistelrooij kunnen zijn die daar staat. die woonde op de boerderij op de hoek.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 20 juli 2020 om 10:10
Wat leuk Willem, dat we bij deze foto nu twee opties hebben, Lambert van Schaijk of Toontje van Nistelrooij. Beide woonachtig in de Van Coothstraat. Bedankt! Wellicht kan iemand anders ons nog het verlossende antwoord geven.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen