skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Wegwerkzaamheden anno 1955

Een weg aanleggen ging er in 1955 heel anders aan toe dan nu. Deze foto's van Fotopersbureau Het Zuiden geven ons een indruk. De summiere fotobeschrijving: 'asfaltweg tussen Heesch en Nistelrode'. Daar is vast wel iets meer over te vertellen. Heb jij verhalen of herinneringen bij deze foto's? Deel ze dan met ons. We hopen op reacties!
Asfaltweg tussen Heesch en Nistelrode, Heesch 1955 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1641-000001)Asfaltweg tussen Heesch en Nistelrode, Heesch 1955 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1641-000001)

Hier wordt gewerkt aan de weg tussen Heesch en Nistelrode. Op de wat gevaarlijk uitziende constructie van hout gebeurt van alles: de twee mannen in pak links hebben nog een onderonsje, terwijl de lading van de wagen rechts in kruiwagens wordt geschept. Het is zwaar werk, zo’n weg aanleggen.

Wat ons ook opvalt, is dat er nog maar zo weinig machines te zien zijn en dat dat zware werk dus nog vooral door mensenhanden gedaan werd. Het asfalteren van deze weg in 1955 is door een fotograaf van Fotopersbureau Het Zuiden in een aantal foto’s vastgelegd; kijk maar eens hier.

Kijk naar Toen

Kun jij je deze wegwerkzaamheden nog herinneren? Was deze weg daarvoor ook al verhard of was het nog een zandpad? Hoe werd toen over deze vooruitgang gedacht? Ken je misschien zelfs iemand die erbij betrokken was en herken je iemand op de foto’s? Alle herinneringen zijn welkom. Deel jouw verhaal in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (4)

Bert Wijnen
Bert Wijnen zei op 17 december 2018 om 19:18
De grond In het bos aan de Nistelrodeseweg ter hoogte van de Wijststraat in Heesch, ligt aanzienlijk lager dan de omgeving. Deze grond is erg kiezelrijk. Het zou mij niets verbazen dat de bouwconstructie die op deze foto staat, daar heeft gestaan.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 18 december 2018 om 12:56
Bedankt voor je reactie Bert, wat goed dat je dit herkend hebt. Kun je het jezelf nog herinneren of ben je daar niet bij geweest?
Bert Wijnen zei op 18 december 2018 om 13:51
Nee, ik ben daar niet bij geweest. Ik zie dat hier een stuk heidegrond is ontstaan te midden van heuvelachtig bosgebied. Het is duidelijk ontstaan door menselijk ingrijpen. Het ziet er uit als andere plekken in Heesch waar vroeger ontzanding heeft plaatsgevonden. Bovendien ligt het heel strategisch: halverwege de toen aangelegde weg.heb het oudere mensen ooit horen vertellen.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 19 december 2018 om 10:15
Bedankt Bert, dan houden we het op deze locatie!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen