skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic

Zoekplaatje?

Henk Buijks
Henk Buijks Bhic
vertelde op 29 januari 2009
bijgewerkt op 18 november 2013
Deze foto is vermoedelijk in Geffen genomen ergens in de beginjaren ’40. Links in beeld een huis met half achter de electriciteitspaal een reclamebord van Philips en daaronder een bord met een woord eindigend op ‘ijmen’. Dit bord zou kunnen wijzen op een winkel.

Op de achtergrond staat een standerdmolen. Wie kan ons vertellen welke straat dit is en wie heeft een idee wanneer deze foto genomen is?

Zat links misschien een winkel en zo ja, welke? Wie woonden er in deze huizen?

Het BHIC is erg benieuwd naar je verhaal.

Reacties (19)

Margot America, namens BHIC bhic zei op 29 januari 2008 om 15:30
Dag Peter,
bedankt voor je reactie op dit zoekplaatje. Fijn om dit te weten. Dan kan deze informatie bij de betreffende foto aangevuld worden. Als je meer aardige verhalen weet en aardige foto's van het oude Maasdonk hebt, laat het ons dan gerust weten via dit prikbord. Zo kan het digitale geschiedenisboekje telkens aangevuld worden. Nogmaals bedankt.
Carin van der Heijden-van Erp zei op 29 januari 2008 om 15:31
Het zoekplaatje betreft de Dorpstraat in Geffen. Het huis links waarvan u nog een stukje op de foto ziet is mijn ouderlijk huis. Opa (Wim van Erp) had daar een smederij. Later zijn ons pap en mam (Gerard en Annie van Erp) daar gaan wonen en hadden daar een loodgietersbedrijf en sanitairwinkel (Badbode). Nu is alles verkocht en is het huis afgebroken. Er komt er nieuwbouw (apotheek, appartementen en woningen). Ik heb de foto aan ons pap zien en het huis ernaast is van Wim van Vlijmen, die had een winkel met elektrische apparatuur. Daarnaast is het huis van Van der Heijdens meubelen en daarnaast slagerij van Ravenstein. Het huis aan de overkant is van bakkerij van der Wouw. De foto is eind jaren 40, begin jaren 50 gemaakt. Dit omdat het huis van Peer van Kreij niet op de foto staat en dat huis is eind jaren 40 afgebrand (als het niet was afgebrand had het wel op de foto gestaan).
Margot America, namens BHIC bhic zei op 29 januari 2008 om 15:33
Beste Carin, hartelijk dank voor je uitgebreide reactie.
We hebben sowieso veel reacties op dit zoekplaatje gekregen. Leuk hoor! Goed voor ons digitale geschiedenisboekje van Geffen dat wij eerder dit jaar hebben gelanceerd. We gaan deze gegevens zeker verwerken. Als je nog meer historische anekdotes weet of leuke foto's over vroeger hebt, dan houden wij ons zeker aanbevolen. Je kunt gewoon via dit prikbord reageren. Nogmaals dank en met vriendelijke groet,
Mieke Romme- van Erp zei op 29 januari 2008 om 15:34
Een bijzonder duidelijke foto van de Dorpstraat te Geffen; de beschrijvingen van Carin en Peter zijn juist. De bovengrondse electriciteitsdraden en de onverharde bermen herken ik nog uit de tijd dat we elke dag naar school liepen. De weg zelf is hier nog opvallend smal en nog niet berekend op tweerichting autoverkeer. Beide lindebomen aan de rechterkant zijn intussen vele maten groter; de standerdmolen is De Vlijt uit de Molenstraat, van fam. de Kinderen.
Deze molen staat nu bij de Groenstraat.
Margot America, namens BHIC bhic zei op 29 januari 2008 om 15:35
Beste Mieke, hartelijk dank voor je reactie.
Wat leuk dat dit zoekplaatje bij jou vele mooie herinneringen op roept. Fijn ook voor het digitale geschiedenisboekje van Geffen dat pas gelanceerd is. Als je nog meer leuke anekdotes over het oude Geffen weet of mooie foto's hebt, dan houden we ons zeker aanbevolen. Nogmaals reuze bedankt!
Met vriendelijke groet,
M. v.d Bogaart Steenbergen zei op 29 januari 2008 om 15:36
Kijkende naar deze foto herinner ik mij de dorpstraat (Geffen) van vroeger. Ik heb vroeger zelf in de dorpstraat gewoond en graag wil ik mijn kennis van vroeger delen. De huizen van links naar rechts op de foto werden bewoond door Wim van Erp (de smit), Wim van Vlijmen, hij had een fietsenwinkel en verkocht oa ook radio's. Het 3de pand is een dubbeleblok hierin woonden Frans vd Heijden die een "antiek/rommelwinkel" had. daarnaast woonden de Looijer. Het 4de huis werd bewoond door Meester vd Heuvel (bovenmeester van de school). Het 5de pand nu de Malder werd bewoond door slager v Ravenstijn en het 6de object is de molen van de Kinderen.
Rien Wols, namens BHIC bhic zei op 29 januari 2008 om 15:36
Dag mevrouw vd Bogaert,
Ook u natuurlijk hartelijk dank voor uw reactie. Mooi is dat bijna iedereen het met elkaar eens is, dat versterkt de waarde van de informatie. Wat me ook opvalt is dat de andere reacties het hebben over Van der Heijdens meubelen, en u spreekt over een antie/rommelwinkel. Is het dat misschien later geworden?
Vriendelijke groet,
Ina Megens zei op 29 januari 2008 om 15:38
de foto is van de Dorpsstraat. jaar denken de dames en de Heer is rond 1940.
links eerste huis :Wim v Erp ( Smit)
2e Huis (met bord ): Wim v Vlijmen (fietsenmaker)
3e huis :Wim de Looijer (werkman)
4e huis :Frans en Miet vd Heijden (verkoop meubels)
5e huis : Harrie v Ravenstein ( slager)
molen : vd Kinderen.
Rechts op de foto , achter de bomen:Jan de Wouw ( Spar winkel)
deze informatie gekregen van :
Dina v Dinther - Schuurmans ,
Marie Hendriks - v Wanrooij
en Kees vd Doelen.
Henk Buijks namens BHIC bhic zei op 29 januari 2008 om 15:39
Dag Ina,
Dank voor je uitgebreide reactie! We zullen de gegevens die je verstrekte, verwerken in de fotobank van het BHIC. Deze foto, waarvan we bijna niets wisten, is zo langzamerhand 1 van de beste gedocumenteerde in onze collectie!
M.vr.gr.
Adrie van Griensven zei op 20 januari 2013 om 00:09
Een kleine reactie op de 'inventarisatie', met name die door Ina Megens. Zij noemt als bewoner van het pand rechts op de foto Jan de Wouw, de bakker, en dat klopt, maar daar was geen Sparwinkel in gevestigd. De Spar in Geffen zat op het eind van de Dorpsstraat, richting Papendijk. Eigendom van de familie Leyten. Maar wat ook interessant is, is dat in hetzelfde pand in ieder geval in de jaren vijftig de zaak van Ceelen zat, een winkel waar je behang en behangselbenodigdheden ed. kon kopen. Indrukwekkend vond ik altijd die staalboeken waaruit te kiezen viel.
Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 1 augustus 2015 om 22:25
Wat ik zo vreemd vind.
Ik dacht ik ga deze foto eens opzoeken in het BHIC-fotobestand onder Geffen voor 1959 zodat ik 'm uitvergroot zou kunnen bekijken. Wat blijkt; deze foto zit er niet (meer) bij. ???
Hanneke van der Eerden
Hanneke van der Eerden bhic zei op 4 augustus 2015 om 09:20
Dag Gerard, de foto is nog steeds te vinden in onze fotocollectie.
Geef als zoekterm: geffen dorpsstraat. Het is foto 1636-000728
Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 4 augustus 2015 om 09:53
Dank je Hanneke.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 22 januari 2018 om 09:35
Bedankt voor je linkjes Jan. Misschien zet dit goede Brabantse initiatief wel mensen in andere provincies aan het denken.
Theo Savelkoels zei op 2 mei 2021 om 21:11
Nog een heele laate reactie: op de reactie van Adrie van Griensven uit 2013, er zat idd een schildersbedrijf annex winkel voor verf en behang aan de andere kant van dat pand, maar dat was niet Ceelen maar Selten, Jan Selten. Ik weet dat daar zelfs nog kleurstof in poedervorm werd verkocht, volgens mij pigment om verf te kleuren, Later was daar nog een bloemenzaak gevestigd,
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 3 mei 2021 om 13:41
Ah, kijk eens aan, Theo. Iedere reactie - vroeg of laat - is altijd welkom hoor. Ook jouw berichtje bevat weer waardevolle informatie, veel dank daarvoor! Schilder(de) je zelf in die tijd misschien ook, dat je dat nog weet van die pigment?
Theo Savelkoels zei op 4 mei 2021 om 10:22
Nee, voor schilderen was ik toen wat te jong, maar mijn vader was schilder en heb voor hem wel eens wat boodschappen gedaan.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 4 mei 2021 om 14:19
Ah, dan begrijp ik het Theo, bedankt voor je toelichting.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.