skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic

Goede schik

Henk Buijks
Henk Buijks Bhic
vertelde op 24 april 2009
bijgewerkt op 18 november 2013
Dit drietal, vermoedelijk twee zussen en een broer, heeft goede schik. Natuurlijk zal de fotograaf er wel om gevraagd hebben, maar zestaan er met zijn drieèn niet bij als willoze slachtoffers die plichtmatig een lach op hun gezicht toveren.

Zo te zien dateert de foto van de jaren ’30 van de vorige eeuw. Hij behoort tot de BHIC-collectie over Megen, dus grote kans dat ons jeugdige trio daar thuishoort en poseert.

De kleren van broer en zussen wekken de indruk dat zij niet thuishoren in een doorsnee-gezin. Was hun vader dokter of misschien burgemeester?

Wij weten het niet, mensen uit Megen mogelijk wel. Dus laat van jullie horen!

We zijn benieuwd naar je reactie.

Reacties (8)

Walter Hoefnagel (Oss, via e-mail) zei op 12 juni 2009 om 07:59
Ik kan u wat meer vertellen over de foto in Zondagsnieuws van 26 april, onder de titel Goede Schik.
De personen zijn van links naar rechts Toos Burgers, Ton Burgers en Riet Burgers. Zij woonden in Nijmegen , en zijn neven van de familie Kip- Hoefnagel uit Megen. Zij waren daar waarschijnlijk op bezoek. Het zijn directe neven en nichten van mij. Hun moeder was de oudste dochter van burgemeester Hoefnagel uit Schaijk.

De meest linkse is Toos Burgers. Zij is vlak na de oorlog getrouwd met een Engelse militair, Peter Armfield, die er bij de bevrijding van Nijmegen ingekwartierd was. Zij is enkele jaren geleden overleden. We hebben altijd nog contact met deze familie.

De middelste is Ton Burgers, geboren in 1926 en vorig jaar november overleden. Hij is altijd directeur geweest van de steenfabrieken van zijn vader in Weurt en in Deest en was later dijkgraaf in het Land van Maas en Waal.

De meest rechtse is Riet Burgers, die conservatoriumopleiding heeft gedaan en moeder van een groot gezin in Bussum. Zij leeft nog.

Maar de aanleiding van de foto was Megen, een bezoek aan de familie Kip, ik denk zo in de jaren veertig, wellicht tijdens de Duitse bezetting.
Mevr.Delen-Burgers (Geldrop, telefonisch) zei op 12 juni 2009 om 08:10
Een tijdje geleden zag ik in Zondagsnieuws een neef en twee nichtjes op de foto. Links staat Toos (Catharina) Burgers, die geboren is in 1929 en al een aantal jaren geleden overleden, te jong helaas. Midden Ton Burgers, geboren in 1926 en vorig jaar overleden. Rechts Ria Burgers, van 1927; zij is nog in leven.
De familie Burgers is afkomstig van de omgeving van Nijmegen. Zelf ben ik van Weurt, het drietal van de foto van Hees bij Nijmegen. Hun vader was Bernard Burgers, hun moeder Dorothea Hoefnagel. Zij was een dochter van de burgemeester van Schaijk. Het gezin woonde aan de Kerkstraat in Hees.
De foto moet van ongeveer 1944-1946 zijn.
Marilou Nillesen, namens BHIC bhic zei op 12 juni 2009 om 08:34
Dank je wel Walter en mevrouw Delen. Niet alleen de namen maar ook een hele omschrijving van de familie Burgers! Deze puzzel is helemaal opgelost.

Bedankt voor de reacties.
Ceciel M.P. Burgers zei op 1 januari 2010 om 19:21
Via mijn dochter Catootje en mijn zoon Diederik kom ik terecht op deze pagina. Ze hadden de naam van mijn vader oftewel hun grootvader Ton Burgers "gegoogled"en zagen dit. Erg grappig hoe zo'n foto nb via je eigen kinderen weer bij je terecht komt. Het is erg leuk de reacties te lezen en de foto te zien. Over de familie Kip, waar ze waarschijnlijk op bezoek gingen, had mijn vader het vaak. Hij heeft erg leuke herinneringen aan de bezoekjes daar.
Henk Buijks (namens BHIC) zei op 2 januari 2010 om 19:35
Zo kom je via het BHIC dus je familie tegen, Ceciel! Fijn dat je zo enthousiast reageert. Dat stimuleert ons in ieder geval om ermee door te gaan.
Peter G. zei op 29 augustus 2023 om 11:23
I am interested in the story shown in the Sunday newspaper 26th April, do you know what the year it would have been printed?. My interest lies with the connection between Peter Armfield and my father, they often met and enjoyed time together over the years. Peter's mother Nellie May Simmonds was a sister to my grandmother Winifred Annie Gibaud (nee Simmonds).
I stay in touch with some of the Armfield family of Peter and Toos.
Norah zei op 29 augustus 2023 om 12:35
The picture was taken Megen, 22th of May 1944.

Kind regards
Norah zei op 29 augustus 2023 om 12:49
The occasion was the celebration of the golden marriage W. Kipp-Hoefnagel.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.