skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Drie op een rij

Het heeft wel wat: die inmiddels nostalgische auto voor dat mooie monumentale gebouw. Buiten de wagen en de woningen is er niks te zien op deze foto. Geen bewoners, geen voorbijgangers, geen duiding. Heb jij herinneringen aan deze plek (of de auto)? We nodigen je van harte uit om ze met ons te delen.

Megen, Torenstraat 19, 21 en 23, 1982 (foto: Wies van Leeuwen, Provincie Noord-Brabant, BHIC-nr: PNB001042254) Torenstraat 19, 21 & 23 in Megen, 1982 (foto: PNB001042254)

Drie huisnummers heeft dit karakteristieke gebouw in de Torenstraat in Megen. Net als veel andere bouwwerken in dit stadje aan de Maas staan ook deze woningen op de Rijksmonumentenlijst. Begin jaren ’80 keken we misschien nog niet zo nauw, want op het monumentale dak onderscheiden we op deze foto meerdere antennes. Wat ook opvalt, is het enige voertuig in de verder lege straat: de lelijke eend die naast het gebouw geparkeerd staat.

Kijk naar Toen

Kan jij iets meer bij onze foto vertellen? Weet je bijvoorbeeld hoe deze woningen er van binnen uitzagen (of –zien) of herken je misschien de geparkeerde auto en wil je dáár iets over delen? Er zijn vast Megenaren die deze mooie plek of de bewoners kennen. Alle verhalen zijn welkom. We hopen op reacties! Deel jouw herinneringen in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (9)

C.A.M. van de Wiel zei op 1 februari 2019 om 14:40
Het eerste pand is van oorsprong de bakkerij van Jan Voet (drie generaties terug) In de dertiger jaren verplaats naar de afgebrande bakkerij van Bengers in de Willem Kippstraat. Vanaf die tijd woonhuis.
Het tweede pand gaf onderdak aan een horloge-/klokkenmaker en is nu eveneens woonhuis.
Het vormde samen met het derde pand de kazerne van de Marechaussee, die de Groenendijk moest behoeden voor het doorsteken hiervan door de Ravensteiners bij hoog water. Ook hier is sprake van een woonhuis.
De foto is rond 1975 gemaakt. De grootschalige restauratie was enkele jaren achter de rug.
fvanschijndel zei op 2 februari 2019 om 21:27
in 1939- 1940 waren er hollandse militairen gelegerd
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 4 februari 2019 om 12:48
Bedankt voor deze aanvullingen, C. van de Wiel en F. van Schijndel. We komen op deze manier zoveel meer te weten over deze foto, en de panden die erop te zien zijn.

Veel dank daarvoor!
frits van schijndel zei op 17 december 2019 om 22:06
aan de achter zijde van het gebouw was een dichte muur de bewoners van huisno 19 en no 21 konden alleen aan de voorzijde het pand verlaten voor de restauratie is er een strook grond van de tuin van de paters franciscanen aangekocht wat nu de binnen plaatsjes zijn en in de achter gevel zijn deuren en ramen geplaatst op no 19 woonde rond 1940 de fam vermeulen - voet zuster van bakker voet senior met de zonen johan en henk op no 21 de horloge en klokkenmaker daarna herman v/ d berk ( bijgenaamd herman de loer ) gehuwd met tonnie krijnen bij de klokken maker hing aan de voorgevel een groot lopend horloge van ongeveer 1 meter doorsnede (dus elke bezoeker die vanaf de dijk bij de gevangentoren megen binnenkwam wist gelijk letterlijk en figuurlijk hoe laat het in megen was )
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 18 december 2019 om 12:17
Hallo Frits, dank voor je bijdrage. Bijzonder ook van dat grote horloge! Zouden daar nog foto's van zijn? Ik ben benieuwd.
frits van schijndel zei op 19 december 2019 om 17:16
op no 23 woonden johan v / d camp-ceelen (den bonnen koning )de voordeur van dit pand was toen aan de torenstraat en niet aan de zijgevel het pand was winkel en bakkerij laatste deur boven aan de dijk was de bakkerij daar zaten voor de restauratie de restanten van de oven nog vermoedelijk zijn die 2 met gele stenen dicht gemetselde openingen winkel ramen geweest tussen het pand en de gevangen toren was toen een grote op en afrit voor alle verkeer
frits van schijndel zei op 19 december 2019 om 17:31
kleine correctie de naam bakkerij bengers in de willem kipstraat is benkers j f ingeschreven k v k 1928 -uitgeschreven 1932
Kees van de wiel zei op 19 december 2019 om 17:52
Klopt helemaal.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 20 december 2019 om 15:09
Ah dank je wel, Frits en Kees, zo komen we steeds meer te weten over deze plek!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen