Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Er waren ook families die zelf het deeg "onder elkaar" maakte en het daarna bij ons brachten om het af te bakken.
In het najaar werden er partjes appel gebracht om te drogen. Schijnbaar had de boer ze geteld, want er kwamen minder terug als hij ze had gebracht. (Ze waren lekker...) Ook stond er wel eens iemand vroeg op de stoep, want "ze hadden er eentje gevangen". Dan was er een kind geboren. Vroeger werd het kind dezelfde dag gedoopt en dan gingen meestal de peettante en een buurvrouw mee. Na de doop was er dan koffie met krentenbrood.
Met Sinterklaas werden er "krollen" (soort anijsbroodjes) gebakken; maar dan niet met anijs zoals gebruikelijk, maar met kaneel. De dagen voor kerst was het extra druk. Meestal betekende dat een paar nachten doorwerken, vooral als er een zondag tussen zat. Dan was het moeilijk om in de nachtmis wakker te blijven. De kerstdag werd daarom vaak gebruikt om bij te slapen. De vraag naar worstenbroodjes kwam vooral de laatste jaren erbij.
Ik verdiende er zestig gulden met kost en inwoning. Toen ik trouwde, vonden we dat toch weinig en ben ik naar de Roggy in Cuijk gegaan. Een broodfabriek en dat betekende vaak nachtdienst. Vooral het roggebrood was er bekend en werd geleverd door heel Nederland. Die bakkerij is in 1962 opgeheven.
Op de foto zien we de broodmand waaruit Piet de mondvoorraad voor de inwoners van in Zeeland voorzag. De vijftigste verjaardag met rechts zijn ouwe baas, Wilhelm Huvenaars uit Zeeland. (Foto van familie Van Uden, 21 oktober 1982).