skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Vrolijk feest in onzekere tijden

Groot feest in Helvoirt want het echtpaar Van Riel is 25 jaar getrouwd! Deze foto brengt ons terug naar een bijzondere tijd: augustus 1944 om precies te zijn. De bevrijding van het zuiden staat voor de deur maar niemand op dit kiekje weet nog hoe en wanneer dat gaat verlopen.

fotopersbureau Het ZuidenDe opname is vrij donker en daarom is lastig in te schatten of we met dit feestje in een huiskamer zijn beland, of dat er is uitgeweken naar een zaaltje. Maar we zien wel dat het merendeel van de feestgangers een hoedje van papier op heeft, dat er flessen (bier?) op tafel staan en dat boekjes zijn uitgedeeld. Opgewekte gezichten kijken naar de fotograaf; blij met een onderbreking van de onzekere tijd die het moet zijn geweest. Mogelijk herken je één van de feestgangers of ken je de familie Van Riel? Maar wellicht herken je nog veel meer de manier waarop een zilveren bruiloftsfeest werd gevierd, met z’n allen aan lange tafels, de vermakelijke ABC’tjes bij de hand. Of misschien roepen de papieren hoedjes wel herinneringen bij je op. Er gaan vast veel verhalen schuil achter deze foto, gemaakt door persbureau Het Zuiden. Vertel jij ons het jouwe?

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

 

Reacties (9)

Rini zei op 9 maart 2019 om 18:31
Zo te zien is deze foto buiten onder een boom gemaakt,even inzien en dan zie je links volgens mij een boomstam.
Rini zei op 10 maart 2019 om 14:47
Ik bedoel natuurlijk inzoomen, als je nog wat verder inzoomt zie je dat de gordijntjes aan de andere kant van de raam hangen.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 11 maart 2019 om 08:59
Je hebt helemaal gelijk, Rini! Goed gezien! Deze foto moet dus buiten zijn gemaakt.
Bedankt voor je oplettendheid.
Anny Baudoin-Hoogedoorn zei op 10 juli 2020 om 14:26
Mijn Opa en Oma vieren hier hun 25 jarig huwelijk. Ze waren op 28-08-1919 getrouwd Het huis waar ze dit feest hebben gehouden was aan de Achterstraat (D95 later nr6) Er was aan de voorkant een kruidenierswinkel en aan de zijkant was een bakkerij waar Opa brood bakte.
Dit brood wat ook werd rondgebracht met paard en wagen en bezorgde in Helvoirt en in Vught. Achter de winkel was het woonhuis oa. een kamer met openslaande deuren. Op deze foto zie je de deuren openstaan, en zie je de stam van de
stoofperenboom. Onderaan rechts op de foto zie ik nog net mijn moeder en op de hoek van dezelfde tafel zit mijn ome Harry met naast zich zijn toenmalige verloofde. Zij is later omgekomen bij het neerstorten van een bom of een bommenwerper. Ome Harry heeft ook een winkel met bakkerij gehad in de Kastanjelaan en mijn moeder heeft nog jaren de winkel in de Achterstraat nr.6 gerund
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 11 juli 2020 om 13:23
Jee Anny, wat een verhalen schuilen er allemaal achter één foto! Wat fijn dat je hier meer daarover vertelt. Is je ome Harry later nog wel iemand anders tegengekomen om zijn leven mee te delen? En tot wanneer (ongeveer) heeft je moeder de winkel gerund?
Anny Baudoin-Hoogedoorn zei op 11 juli 2020 om 14:19
Hoi Marilou,
dank voor je reactie en ja mijn Ome Harry is op 26.11 1947 getrouwd met Regina Adriana Nettenbreijers ze hebben beiden hun hele leven in Helvoirt gewoond. Mijn moeder heeft tot eind november de zaak gerund en heeft daarna nog een aantal jaren in de nieuwe Spar supermarkt gewerkt aan de Vincent van Goghstraat 18.Daarna is ze met man en kinderen in Vught gaan wonen. ze is inmiddels overleden in 2013.
Anny Baudoin-Hoogedoorn zei op 11 juli 2020 om 14:21
aanvulling: eind november 1973 is de winkel opgeheven
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 13 juli 2020 om 09:02
Dank voor je aanvullingen, Anny, fijn om te weten hoe het verder is gegaan. Mooi om met al die gegevens nog eens goed naar de foto te kijken... Bedankt voor je berichtjes!
Danny Pasaribu zei op 31 december 2020 om 20:10
Hallo mevrouw Nillesen en mevrouw Baudoin-Hoogendoorn,

Heel toevallig kwam ik op deze site. Interessant om deze verhalen te lezen. Helemaal omdat wij nu een aantal jaar in het huis wonen waar meneer en mevrouw Van Riel hebben gewoond (Achterstraat).

Mvg,

Danny

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

Doe mee en vertel jouw verhaal!