skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic

Wapperend wasgoed

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Herken jij deze boerderij in Heesch? Heb jij hier herinneringen aan? Laat het ons weten. We nodigen je van harte uit om te reageren.

 Achterste Groes 8, Heesch, 1987 (Wies van Leeuwen, Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC: PNB001027203) Achterste Groes 7, Heesch, 1987 (foto: PNB001027203)

Deze foto geeft ons wel een beetje een lentegevoel. Het bankje naast de voordeur nodigt uit tot een kopje koffie in de ochtendzon, de schone witte was wappert in de wind aan de waslijn en de bomen zitten vol in het blad. Voor deze boerderij staat nog een echte – gedempte? – waterput met ernaast een geparkeerd voertuig. De luiken staan open en achter de ramen hangt vitrage met een motiefje.

Kijk naar Toen

Wie kan ons iets over dit plaatje vertellen? Herken jij deze boerderij in de Achterste Groes en weet je meer over de geschiedenis ervan? Ben jij hier bekend en kun je ons vertellen hoe het huis er van binnen uitzag (of –ziet)? Of doet het busje bij jou nog een belletje rinkelen?

Kortom: wil jij jouw herinneringen aan deze karakteristieke plek of deze foto met ons delen? We hopen op reacties. Deel jouw herinneringen in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (6)

Wout Verstegen zei op 28 mei 2018 om 23:30
Deze boerderij staat op de Achterste Groes no 7 ( dus niet 8 ) en ik ben er geboren samen met nog 2 broers en 4 zussen. Mijn moeder en mijn oudste broer met zijn gezin wonen er nog steeds. De put op de foto bevatte destijds schoon water. Tegen de put was een melkkannen rek ( tuiten ) gemonteerd samen met een hefboom om water te scheppen. Rechts op de foto zie je nog net n stukje van het kippen hok. De bus is waarschijnlijk van de bakker of de klompenman. Destijds is er op calque een tekening gemaakt met de indeling uit de tijd van de foto. Als je interesse in een afdruk hebt dan laat maar horen. Misschien wil je nog meer te weten komen hierover, een van de neefjes heeft ooit een stamboom gemaakt. En eventueel kan er een afspraak gemaakt worden met mij en mijn moeder om nog meer te weten te komen.
Groeten Wout.
Mathilde Min
Mathilde Min bhic zei op 29 mei 2018 om 13:04
Wat leuk om een reactie te krijgen van iemand die deze boerderij zo goed kent! Dank je wel, Wout. Het huisnummer van jullie huis heb ik alvast gecorrigeerd. Mooi dat je zoveel informatie bij deze foto met ons deelt, daardoor krijgen we echt een beeld van hoe het er toen uitzag op het erf. Bijzonder ook dat de boerderij nog steeds in de familie is en dat je moeder en de volgende generatie er nu samen wonen. Naar de tekening ben ik zeker benieuwd en ook naar verdere verhalen. Zou je een mail kunnen sturen naar kijknaartoen@bhic.nl? Dan neem ik contact met je op. Nogmaals bedankt!
Wilhelm Ploegmakers zei op 1 juni 2018 om 23:34
Ja dit was de boerderij van Driek Verstegen. Ik herkende hem meteen Wout.
Vroeger woonde daar ook opa en oma in. Ik heb ik allen gekend. Ik ben er vaak geweest toen ik een jaar of 10 was en kreeg van Driek een keer een Duitse helm en fietste er veel mee door de straat. Wij woonde op 12 voorheen C61
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 4 juni 2018 om 10:34
Dank voor je reactie, Wilhelm; bijzonder om te lezen. Wat ik me nu afvraag... heb je de Duitse helm nog bewaard? ;)
Wilhelm Ploegmakers zei op 16 september 2018 om 19:26
Hallo Marilou
Die helm heb ik niet meer. Waar ie gebleven is weet ik niet meer. Ik was een jaar of 8 en heb hem met en groene verf overgeschilderd omdat er nog stickers op zaten aan de zijkanten. Omdat ik er mee door de straat fietste vond ik dat toen een beetje erg Duits en dat zag men liever niet dacht ik toen vandaar. Nu zou ik het origineel laten als verzamelobject.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 17 september 2018 om 13:28
Maar ik kan me je actie van oververven toen heel goed begrijpen hoor, Wilhelm. Jammer dat je de helm nu niet meer in je bezit hebt.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen