skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

Heschepad

Henk Buijks
Henk Buijks Bhic
vertelde op 1 maart 2013
bijgewerkt op 18 november 2013
De Heschepad ’n halve eeuw geleden: nog geen snelweg voor fietsers, maar een echt woonstraatje met – nauwelijks te zien op de foto – spelende kinderen buiten. De bebouwing is vrijwel aaneengesloten en in de verte zien we de bomen van het park achter en rondom wat dan nog het gemeentehuis van Oss is.

Bijvoorbeeld omdat je er gewoond hebt of dat je geboortehuis toevallig op de foto staat. Laat het ons weten via onderstaande reageerlink.

In zijn reactie hieronder beloofde A. Raaijmakers uit Zwolle ons nog twee foto’s van de Boterstraat, de ene van een ministerieel (?) bezoek in 1980 i.v.m. de eerste paal voor de BoschPoort (?).

Op de achtergrond is daarop het torentje van het raadhuis, nu het Jan Cunenmuseum, nog mooi te zien. Op de andere zie je het begin van de sloop in 1982.

Met dank aan de inzender!

Reacties (34)

Jef van Veldhoven zei op 2 maart 2013 om 12:15
Ruim 50 jaar geleden omstreeks 1962
was ik enkele maanden bij de weduwe mevrouw Burgers op de Hesche pad in de kost toen ik nog bij d'n Organon werkte.
R.van Berkom zei op 2 maart 2013 om 17:08
De Heschepad en de Boterstraat (aan één zijde) vormden samen met de Nieuwstraat als het ware een driehoek met bijna allemaal huizen zoals op de foto te zien is. Wat onder meer opvalt dat zijn de TV-antennes op het dak, die vervangen zijn door kabels of schotels.
Het Jan Cunencentrum heeft in 1981 een boekje uitgegeven; "Samen een straatje om", met als ondertitel: "oude ansichten opnieuw bekeken". Paul van de Werff heeft de situatie op ansichten in 1981 opnieuw gefotografeerd. Paul van de Werff was o.a fotograaf voor het Brabants Dagblad en is op vrij jonge leeftijd verongelukt door een auto-ongeval.
De situatie van de Heschepad staat in het boekje op blz. 71. Reeds toen had de sloophamer zijn werk ruimschoots gedaan en werd het braak liggend terrein gebruikt als parkeerplaats.
De ansichten kwamen van Gerard Ulijn, C.en M. Carpay en het foto-archief Jan Cunencentrum.
De heer Van Dijke, Oss (telefonisch) zei op 7 maart 2013 om 11:16
Het huisje helemaal links op de foto was mijn geboortehuis. Twee dagen na mijn geboorte vertrokken mijn ouders naar elders, maar ik keerde er later terug. Wij woonden er de laatste 10 jaar dat het er stond. Inmiddels ligt de sloop alweer minstens 35 jaar achter ons. Jammer dat er in Oss zoveel is verdwenen....
Henk Buijks, namens BHIC bhic zei op 7 maart 2013 om 11:20
@Jef, woonde de weduwe Burgers in één van de huizen op de foto? En, @Rien, alweer bedankt voor jouw uitgebreide toelichting! Tot slot, @meneer Van Dijke, 't is ongetwijfeld leuk na zoveel jaar (75!) je geboortehuis terug te zien!
A.Raaijmakers, oud-Ossenaar, Zwolle zei op 7 maart 2013 om 12:49
Als de bomen op de achtergrond het decor vormen van het stadspark, dan is deze foto genomen van ongeveer het punt waar de Heschepad kruiste met Nieuwstraat en Houtstraat.
Het rijtje huizen rechts op de foto, jammer dat die huizen zo slecht zichtbaar zijn, grensde met hun achtertuinen aan de achtertuinen van de in ongeveer dezelfde stijl gebouwde huizen
aan de Boterstraat. Vormde inderdaad met hetzelfde soort huizen aan de Nieuwstraat een soort driehoek.
In het tweede huis van dat rijtje vanuit bovengenoemd standpunt gezien, woonde de weduwe Burgers; haar zoon Jan was net als ik in de naoorlogse jaren misdienaar in de Grote Kerk en haar tuin grensde schuin aan de tuin van mijn voormalig geboortehuis in de Boterstraat.
De sloop van de Boterstraat ten gunste(?) van een groot parkeerterrein is gezien begonnen in 1982.
Ik heb al eerder twee foto's ingestuurd met beelden van de sacramentsprocessie in de zestiger jaren in de Boterstraat in de hoop dat iemand zich daarop zou herkennen. Ik stuur nu twee foto's van de toenmalige Boterstraat aan BHIC; misschien dat men die in deze reactie kan verwerken of anderszins kan gebruiken. Wie zijn deze mannnen...??? Burgemeester...CvdK, ambtenaren Oss, provincie, rijk, minister...?
henk van herpen zei op 7 maart 2013 om 22:46
ik woonde met vanaf mijn geboorte in '47 met mijn ouders op de Heschepad 19. Later twee deuren verder op 23 tot mijn 14 jaar en toen ben ik verhuisd naar de Duivenstraat. ik woonden tegenover het koopjeshuis van Van Grinsven. Zij stonden iederen dinsdag op de markt met ondergoed.
Henk Buijks, namens BHIC bhic zei op 8 maart 2013 om 10:29
Bedankt voor je reactie, @Henk! Wel apart dat jullie verhuisden naar twee deuren verderop. Was dat huis misschien groter dan nummer 19?
henk van herpen zei op 8 maart 2013 om 19:50
het huis op heschepad was in bezit van de familie Vervoort en daarom zijn we verhuisd naar 23. het was een koud huis met een kelder en boven de kelder de slaapkamer en boven op zolder kon je zo in de winter de sneeuw door de pannen zien komen. tot mijn 14 jaar ben ik daar blijven wonen en toen zijn ze in '62 afgebroken.
Annemarie van Geloven namens BHICi zei op 8 maart 2013 om 21:24
Die sneeuw die door de pannen heen kwam, zie ik helemaal voor me. Wij hadden vroeger een rieten dak waar ook de sneeuw door heen kwam. En als het vroor liep je 's-morgens op zolder tegen het bevroren wasgoed dat aan de lijn hing. Ik vond dat wel spannend als kind..
Ruud Pieters zei op 9 maart 2013 om 13:21
Aan het Heeschepad stonden in de jaren twintig van de vorige eeuw ruim 60 woningen, genummerd 1 t/m 65 en 2 t/m 60. Er was een grote verscheidenheid aan beroepen bij de bewoners en ik heb er een aantal kenmerkende uitgehaald die begin van 1928 in deze straat woonden:

11. Helvoirt, Joannes A. van Leerlooier
Getrouwd met Johanna van Loon
25. Princen, Petrus A. Kleermaker
Getrouwd met Johanna M. Timmermans
27. Borneman, J. Zadelmaker
Getrouwd met …. Van Alphen
33. Albers, Petrus Th. (Piet) Gemeente Veldwachter / Marktmeester
Getrouwd met …. Appeldoorn
55 Kanters, Hendrikus J. Wegwerker Ned. Spoorwegen
Getrouwd met Johanna de Jong
12 Akker, Franciscus Hendrikus v.d. Fabrieksopzichter
Getrouwd met Maria Geertruida van Altforst 12
26 Heck, J.A. van Vischhandelaar
Getrouwd met …. Krems
28 Reijs, H.W.J. Varkensslager
Getrouwd met …. Van Herwaarden
30 Ochten, Lambertus van Hoepelmaker
Getrouwd met Johanna Maria Konings
48. Senders, A.J.A. Postbode
Getrouwd met …. van de Heijden
45 Zwanenberg, L. van Groothandel in haar
52 Mooren, Petrus Haarspinner
Getrouwd met Adriana Johanna van Schijndel
56 Feldkamp, Hermanus Th. Agent van politie
sientje willems mels zei op 12 maart 2013 om 00:39
de heschepad wij hebben er jaren gewoond mijn oma is er na de oorlog komen wonen het huis was een koeien stal en mijn opa heeft het huis helemaal verbouwd. wij zelf hebben in het laatste huis gewoont tegen over het winkeltjevan grinsven
mijn oma en opa heten tengnagel en wij heten mels . ik woon nu in loo bij duiven . ik heb 37 jaar in nijmegen gewoond.
Wil Gottenbos zei op 12 maart 2013 om 08:31
Hallo Ruud Pieters,
Ik zou graag willen weten hoe u aan die gegevens van div. bewoners komt (uit de burg. stand?) en kunt u mij uitleggen wat een haarspinner is?
Groeten,
Annemarie van Geloven namens BHIC bhic zei op 13 maart 2013 om 15:16
@ Met dank aan Ruud Pieters!
Deze gegevens van bewoners van het Heschepad zijn afkomstig uit het bevolkingsregister van Oss. Via de genealogische databank van BHIC krijg je alleen namen te zien, in de studiezalen van BHIC kun je deze bevolkingsregisters gratis downloaden en de ontbrekende namen van de echtgenotes traceren. Bij het Stadsarchief Oss kun je deze registers op microfiches bekijken.

Met een haarspinner wordt waarschijnlijk een koehaarspinner bedoeld. Koehaar werd gebruikt voor het weven van tapijten. Misschien werkte Petrus Mooren wel bij Bergoss?
Ingrid Smits zei op 17 maart 2013 om 20:08
Vandaag kwam mijn tante (geb. 1926) op bezoek en nam het kranteknipsel mee van het Heschepad.
Zij vertelde dat mijn moeder is geboren in het 3e huis, dus voor de fietsen, zij is geboren 31-7-1931, en zij heette Mientje van Rosmalen, 3e kind in dat gezin.
in het 1e huis zou Jan Abels of Albers hebben gewoond en het 2e huis fam vd Boogaard. Is er iemand die zich dat herinnert?
Wil Gottenbos zei op 18 maart 2013 om 08:12
Hallo Ingrid Smits,
Ik ken alleen Jan Abels (uit Geffen); Die was getrouwd met Rie Mooren (die een zuster van mijn grootvader was). Hij was haar tweede man. Ze woonden in de Nieuwstraat in het eerste grote huis bijna naast het oude Boterfabriekje. Het was nr. 4. Ik praat nu over de jaren '50-60. Jan Abels is gestorven in 1970.
Met vr. gr.
Mevr. Peppelenbosch-Burgers, Oss (telefonisch) zei op 26 maart 2013 om 14:49
Ik ben geboren en getogen in het Heschepad, zodat er bij het zien van de foto een en ander naar boven kwam. Een kleine selectie hieronder.

Typisch was het verschil tussen de huizen aan de ene en aan de andere kant van het Heschepad. Aan de ene kant stond een hele rij identieke huizen van Bouwvereniging Sint-Willibrordus, aan de andere kant stonden meerdere typen woningen, ook vrijstaande.

De twee grote huizen links waren van Zwanenberg. Achter één van de huizen was de 'harenfabriek' van Zwanenberg, waar het haar van de geslachte beesten werd opgeslagen. Daar stonk het nogal! Tussen de twee huizen liep vroeger een gangetje richting Molenstraat. Omdat dit tijdens de Duitse bezetting een prima vluchtweg was voor onderduikers, is het op last van de bezetter dichtgemaakt. Toen in september 1944 de bevrijders van Oss vanuit de Molenstraat het gangetje in stormden, liepen ze dus tegen een muur op. Ze vonden toen een alternatieve doorgang naar het Heschepad via één van de twee grote huizen. Daar woonde toen een NSB-er, maar die was niet thuis op dat moment. Eenmaal in het Heschepad beland, sneuvelde één van de Engelsen door de kogel van een Duitse soldaat, die op de hoek van de Boterstraat in het huis van een Duitsgezinde familie was gevlucht.
Er woonde in het Heschepad nog een NSB-er: Stan v.d.Wielen, maar die kwam wel altijd waarschuwen, wanneer er een razzia werd verwacht.
Bij de Kruisstraat woonde bakker Van Lier, vlakbij de fabriek van De Reus. Daar zaten veel Engelse soldaten ingekwartierd. Tijdens de strenge winter van 1944-'45 stortte echter het dak van Van Lier in, zodat de soldaten naar elders moesten. Ze kwamen bij ons, omdat ons huis vroeger deels een pension was geweest. Moeder moest de bovenverdieping ontruimen, zodat ze er met tien tot vijftien tegelijk in konden. Gedurende 'n half jaar kregen wij zo zeker 100 man over de vloer.

In het zesde huis links woonde de familie V.d.Bogaard. De gebroeders Jan en Piet v.d.Bogaard waren bekend in Oss als voetballers van TOP. Die speelden toen nog op het terrein aan de Molenstraat, achter de bioscoop. Jan van de Bogaard werkte bij het Waterleidingbedrijf.

En dan tot slot: er woonden in onze straat altijd politiemensen. Ik herinner me de namen Albers, De Ruijter en Veldkamp.
Henk Buijks, namens BHIC bhic zei op 26 maart 2013 om 15:07
Prachtige verhalen, @mevrouw Peppelenbosch! We zullen graag vaker een beroep op uw ijzersterke geheugen doen!
Lambert van Ochten, Oss (telefonisch) zei op 3 mei 2013 om 16:01
't Is weer enkele weken later, maar ik had deze foto nog klaar liggen om erover te bellen. Want ik ben weliswaar niet geboren in het Heschepad, maar heb er wel gewoond van 1932 tot 1960, toen ik ging trouwen. 't Grootste deel van die periode woonden we samen met opa, Bart van Ochten (1866-1948) in één huis, op nummer 30. Dat is in de rij huizen helemaal rechts op de foto.

Met opa onder één dak wonen had wel voordelen voor opgroeiende jongens zoals ik. Zo viel af en toe weleens iets met hem te regelen buiten het ouderlijk gezag om. Ik herinner me dat we niet naar buiten mochten, wanneer we kattenkwaad hadden uitgehaald. Langs de voordeur kon je niet, want de volwasenen zaten bij goed weer voor het huis op de stoep. We gaven dan opa onze klompen, klommen in de achtertuin over de schutting en stonden dan bij de melkfabriek. Opa kwam er even later al aanlopen met de klompen, na mijn ouders een of andere smoes te hebben verteld.

In het Heschepad hebben bekende Ossenaars gewoond. Het linkse huis is gebouwd door Maup van Zwanenberg en verder woonde hier Bernard van Buël. Ook de jezuïet Tiny Senders, die in zijn latere leven in Rome en in Londen terechtkwam, komt hier vandaan. Verder herinner ik me de houthandelaar v.d.Berg, "de mottige". "D'n Boest" was Kobus v.d.Elzen, van het café op de hoek aan het begin van de straat.

Van de oorlogsjaren herinner ik me dat hier 'n aantal NSB-ers en andere Duitsgezinden heeft gewoond. Maar vlakbij ons was ook de woning van de joodse familie De Leeuw: vader, moeder en twee dochters. Meneer de Leeuw ging met 'n mand met beentjes en botjes bij de boeren langs de deur. Toen hij en z'n gezin op transport werden gesteld, zei opa nog: "Niet doen, want jullie komen nooit terug!". De Leeuw antwoordde: "Van werken is nog nooit iemand dood gegaan!".
Henk Buijks, namens BHIC bhic zei op 3 mei 2013 om 16:03
Prachtig,@Lambert!

Wat betreft de familie De Leeuw lijkt het me zinnig na te gaan of er op de plaats waar zij hebben gewoond, al een struikelsteen (Stolperstein) is geplaatst zoals elders in Oss al op diverse plaatsen is gebeurd.
Cornelia Kluijtmans zei op 30 juni 2013 om 17:20
op nummer 53 woonde Jan Hendriks, getrouwd met Cornalia van Venrooij, mijn opa Jantje Hendriks was schoenmaker! Ook die woonde daar in die tijd
Angelique zei op 17 januari 2016 om 23:15
Zat daar ook een groentewinkel in het begin van de straat (vanaf de Heuvel )?
Frans Megens zei op 16 december 2016 om 14:53
Leuk deze reacties, ik woonde van 1946 tot 1957 op Heschepad 18 achteraan op foto rechts naast de winkel van Jan v.Grinsven , bijnaam Jan de Stofkoning. Hij stond ook op de markt samen met zijn zoon Lambeer. In de vakantie ging ik vaak met hem mee naar allerlei markten. Mijn Opa en Oma op nr.22. Op de hoek Boterstraat-Heschepad was Cafe Den Boest.( bestaat nu nog ) Mijn vader had nog een tijdje een cafetaria op 18. Tegenover Den Boest had je de bloementuin en de melkfabriek. Er was ook nog een pleintje op de Heschepad,tegenover van Loosbroek, genaamd de putteringen. Hier werd veel gevoetbalt . Verschillende jongens van de Heschepad kwamen in eerste elftallen terecht. o.a. Andre Dolleweerd, Jan Strik, Frans Brocks en Frans Megens. Mijn vrienden waren in de lagere schooltijd Harrie van Berkom, Willie van Ochten, Reggie Timmermans, Tonny van Rodijnen en Frans Broks. Angelique, er was geen groentewinkel maar er woonden wel iemand die een groentewinkel had en zijn naam is Bolwerk. Leuk dit schrijven, sommige reacties kan ik me nog goed herinneren.
Petra de Ruijter zei op 24 augustus 2018 om 21:35
Voor het gezin van David en Betje, met hun dochters Johanna en Rebecca de Leeuw, liggen Struikelstenen tegenover Kortfoortstraat 124. Dit was hun laatste woonadres. Zijn er nog mensen die een beeld hebben van dit gezin, dan hoor ik het graag! Ik doe onderzoek namens de Werkgroep Struikelstenen Oss. Petra de Ruijter
Petra de Ruijter zei op 24 augustus 2018 om 21:37
Is er trouwens iemand die weet wie er op Heschepad 21 gewoond heeft (voor de oorlog)?
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 5 september 2018 om 13:37
De woningkaarten van de gemeente Oss zijn niet openbaar, maar via het openbare kadaster heb ik wel weten te achterhalen dat de eigenaren zo net vóór de oorlog Franciscus Hendrikus van den Akker en zijn vrouw Maria Gertruda van Altvorst waren. Of zij er ook zélf woonden, dat wordt in het kadaster niet vermeld. Wel staat er dat het toen Molenstraat heette. En dat de huizen 21 en 23 later bij elkaar hoorden, tenminste bij één eigenaar.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 10 september 2020 om 12:28
Vanochtend ontvingen wij van Corijan van Weerdenburg de volgende informatie:

Op het Heschepad t.o. waar de Houtstraat is, stond een schuur waar "Opa" van Doorn (Kees) zijn groenten verkocht aan de winkeliers. Zijn zonen waren o.a. Jan, Kees en dochter Leentje, die samen was met Gerrit Peters (3 zussen getrouwd met Vos). Hij gaf de prijs altijd aan in stuivers. Zij kwamen waarschijnlijk uit Tiel.

Daarnaast vraagt Corijan zich af of iemand nog weet wie "Hanne Woele" uit Oss was. Ook wij horen het graag als iemand meer over haar kan vertellen.

Bedankt voor je interessante bijdrage, Corijan!
Maria Feldkamp zei op 19 september 2021 om 03:40
Reactie Mevr Peppelenbosch Burgers. 26 maart
De naam van de agent op de heesche pad was Herman Feldkamp uit Stokkem gem Bergh
's-Heerenberg achterhoek. Rond 1920 voor zijn werk als veldwachter naar Oss verhuisd. Waren
destijds 2 vacatures. Maar daar Oss overwegend katholiek was, werd hij in Oss geplaatst.
Ik weet niet in welk pand het gezin gehuisvest was, maar ik weet wel dat daar later ook nog een
fietsenzaak in geweest is, waar mijn vader Henk Feldkamp ook nog gewerkt heeft. Daar werden
ook fietsen gemoffeld (opgeknapt) waar ze in de oorlog mee hebben moeten stoppen omdat er geen gas meer was voor de gasovens. Ik weet geen precieze data meer en kan het ook niemand meer vragen. Mijn opa was getrouwd met Marie Snijders. En als weduwnaar getrouwd met
Anna Bisseling uit Beek, Gelderland.
Mark van der Lugt zei op 3 december 2021 om 13:57
Op nr 56 heeft ook de familie van der Lee gewoond, WIlhelmus van der Lee was een klompenmaker in Oss die meerdere adressen bewoond heeft. Denk aan de kromstraat 7, Ridderstraat 85 (waar ook nog de klompenmakerij mee naar toe ging), de pastoor bloemstraat 35 en daarna naar de Heschepad 56. In de ridderstraat is volgens mij het adres waar de klompenmakerij voor het laatst gezeten heeft. Mogelijk heeft er nog iemand foto's van deze klompenmakerij of van de WIlhelmus van der Lee, geboren 13-12-1896 te Herpen. Ik zou daar zeer blij mee zijn. (mark0264@gmail.com)
A.Langens zei op 13 maart 2022 om 16:42
De naam Hanne Woele komt me uit verhalen van mijn opa bekend voor.
Was zij getrouwd met een Weijenberg of van de Koolwijk? Hadden ze een groentezaak ?
Iets zegt me dat het familie was maar zeker weten doe ik dat niet.
Mijn opa hete Jan Weijenberg en was getrouwd met Anna van de Koolwijk.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 14 maart 2022 om 20:58
Dag A. Langens, op een ander verhaal op onze site (Naar 't snoepwinkeltje) vind ik deze reactie over Hanne Woele:


F.M. van de Vorst zei op 13 september 2020 om 12:00
"Hanne Woele" is niet de juiste naam, deze bijnaam moet zijn Hatje d’n Woele en haar eigenlijke naam is Johanna van Berkom gehuwd met Dirk van Orsouw. Dit echtpaar woonde rond 1910 in Oss noord, in café de “Oijense Hut” gelegen aan de Hertogswetering richting Oijen. Johanna is overleden 18 nov 1925 en haar man Dirk is overleden 30 dec 1936. Dirk had als bijverdienste met fuiken en netten vis te vangen in de wetering en na zijn dood heeft zijn zoon Nol het vissen in de wetering voortgezet. Hij had vergunning om te vissen met fuiken en netten in diverse wateren die in beheer waren bij Waterschap De Maaskant. Iedereen kende Nol als “Nol van de Hut”. Nol is overleden 22 nov 1968. De Oijense hut is lange tijd een café met biljart geweest waar in het weekend vele klanten kwamen biljarten. In 2001 is het café gesloten en een woonhuis geworden.
De betekenis van “woele(n) is; ‘zich onrustig bewegen’ ‘geen rust in je lichaam hebben’
Rene Brands zei op 14 mei 2022 om 15:25
Lambertus Vos (1877 Oijen) getrouwd met Katharina Ellinghoven (1882 Kempen Dld) komen samen met hun aangenomen zoon Ludwig Kapl op 17 februari 1927 op Heeschepad nr 18 wonen.. Hun vorige woonplaats was Murs (?) Duitsland. Lambertus overlijdt een jaar later. Katharina hertrouwt met Antoon Verhoeven (na 1947). Onbekend is of zij als weduwe op Heeschepad 18 is blijven wonen.

NB Heeschepad met dubbele e
Rene Brands zei op 14 mei 2022 om 15:25
Lambertus Vos (1877 Oijen) getrouwd met Katharina Ellinghoven (1882 Kempen Dld) komen samen met hun aangenomen zoon Ludwig Kapl op 17 februari 1927 op Heeschepad nr 18 wonen.. Hun vorige woonplaats was Murs (?) Duitsland. Lambertus overlijdt een jaar later. Katharina hertrouwt met Antoon Verhoeven (na 1947). Onbekend is of zij als weduwe op Heeschepad 18 is blijven wonen.

NB Heeschepad met dubbele e
Norah zei op 14 mei 2022 om 17:16
Aanvulling:

Men kwam uit Mörs, Noordrijn-Westfalen. Geschreven als Moers, uitgesproken als Meurs.
Toen Antoon Verhoeven op 20-07-1956 overleed, viel zijn woonplaats onder Megen, Haren en Macharen. Aangifte was in Oss.
Zijn weduwe Katharina Ellinghoven overleed te Oss 18-08-1970.
Mark van der Lugt zei op 16 oktober 2023 om 11:34
Op nr 56 heeft ook de familie van der Lee gewoond, WIlhelmus van der Lee was een klompenmaker in Oss die meerdere adressen bewoond heeft. Denk aan de kromstraat 7, Ridderstraat 85 (waar ook nog de klompenmakerij mee naar toe ging), de pastoor bloemstraat 35 en daarna naar de Heschepad 56. In de ridderstraat is volgens mij het adres waar de klompenmakerij voor het laatst gezeten heeft. Mogelijk heeft er nog iemand foto's van deze klompenmakerij of van de WIlhelmus van der Lee, geboren 13-12-1896 te Herpen. Ik zou daar zeer blij mee zijn. (m.vdlugt@hotmail.com)

Let op: In eerder (zelfde) bricht van mij staat een mailadres dat niet meer bestaat!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.