skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic

Lint

Henk Buijks
Henk Buijks Bhic
vertelde op 6 juni 2011
bijgewerkt op 18 november 2013
De meeste burgemeesters en wethouders zullen tijdens hun bestuursperiode weleens ’n lint hebben doorgeknipt, vaak ook als afronding van een project waar zij zich sterk voor hebben gemaakt. Ook hier wordt een project afgerond, maar als de knipper de burgemeester is, ontbreekt de ambtsketen.

Het project moet te maken hebben met de woongemeenschap der Zuidoost-Molukkers in Nistelrode, maar welk project dat geweest is, is ons onbekend.

We vragen ons ook af wie de (herkenbare) personen op de foto zijn? Vragen die men in Nistelrode vast gemakkelijk kan beantwoorden.

Dus schroom niet en reageer!

Reacties (9)

j van der linden, aanwezig bij de opening zei op 19 juni 2011 om 22:21
De foto is gemaakt tijdens de officiele opening van de Ontspanningsruimte van Pekaku (molukse welzijnsinstelling) op 1 oktober 1971.
De "lintenknipper" is drs H. Wagenfeld, hoofd van de afdeling Molukkers van het Ministerie van Cultuur, Recreatie en maatschappelijk Werk. Naat hem staat Jan Roemloes, bestuurslid van de stichting Pekaku.
in het Brabants Dagblad van 2 oktober 1971 staat een artikel over deze opening. De kop luidt:
Gerealiseerd dank zij de hulp CRM
Ontspanningsruimte Pekaku Nistelrode zaterdag open.
Op de foto staat verder in de lange jurk: mevrouw Petri van Oosterhout-Linders, de echtgenote van de burgemeester Jan van Oosterhout, z.g.

Naast haar staat mevrouw Wagenfeld.

De inzender was bij de opening aanwezig. Hij was destijds ambtenaar van de gemeente Nistelrode en betrokken bij de realisering van deze ontspanningsruimte.
De heer J.van der Linden (Nistelrode, via e-mail) zei op 28 juni 2011 om 12:44
De foto in de Weekkrant van juni 2011 heeft betrekking op de opening van de ontspanningsruimte voor Pekaku aan de Kerkhoflaan op 1 oktober 1971. De opening is verricht door drs H. Wagenfeld, hoofd van de afdeling Molukkers van het Ministerie van CRMW. Op de foto zijn te zien naast de heer Wagenfeld, Jan Roemloes, bestuurslid Pekaku. Verder in de lange jurk is mevroue Petri van Oosterhout-Linders, de echtgenote van de burgemeester. Naast haar staat mevrouw Wagenfeld. in het Brabants Dagblad van 2 oktober 1971 heeft een artikel gestaan over deze opening. Pekaku is de molukse welzijnsstichting in de toenmalige gemeente Nistelrode. Nu heet deze stichting Dewa Malukku. Burgemeester van Oosterhout staat niet op de foto

Henk Buijks, namens BHIC bhic zei op 28 juni 2011 om 12:47
Beste Jan,

We hebben de inhoud van jouw e-mail toch maar geplaatst, omdat de tekst niet helemaal dezelfde was als die van je eerdere reactie. Dank voor deze info uit de eerste hand, toch alweer 40 jaar geleden!
Ben benieuwd of er ook vanuit Pekaku nog zal worden gereageerd.

Hartelijke groet vanuit het BHIC!
Alo Refwutu zei op 31 maart 2012 om 18:09
Het verhaal van dhr. van der Linden klopt. Jan Roemloes als voorzitter van stichting Pekaku wordt hier bijgestaan door Simon Sirken (links op de foto) als secretaris.
Momenteel is de naam Pekaku omgezet naar Dewan Maluku.
Henk Buijks, namens BHIC bhic zei op 2 april 2012 om 12:06
Fijn,@Alo,dat je de door mij verhoopte reactie vanuit Pekaku/Dewan Maluku hebt gegeven, met de naam van Simon Sirken erbij. Zo wordt de beschrijving van deze foto weer net iets vollediger!
THONY RETTOB zei op 23 mei 2016 om 00:56
Hi Henk een zeer late reactie van mij op de foto en tekst. Beide verhalen van Jan van der Linden (RIP) kloppen. Ter info: Oprichters van stichting PEKAKU waren Jan Rumlus en Bas Resubun. Jan was bestuurslid/adviseur en Bas voorzitter andere leden: secretaris Rufus Irijanan, penningmeester Thony Rettob en Simon Sirken bestuurslid
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 23 mei 2016 om 14:40
Bedankt Thony, voor je reactie en onze website is geduldig hoor. Zeker als we te horen krijgen dat de gegevens kloppen en als we dan ook nog eens een heleboel namen erbij krijgen!
Fonz Wenehenubun zei op 20 september 2016 om 14:33
onwijs mooi om dit te lezen. Ik zal Jan Roemloes eeuwig bedanken dat hij me toen ooit uitnodigde voor een tournooi in Ridderkerk met FC Ewab ik speelde des tijd bij Sparta Rotterdam, het mooiste tournooi wat ik ooit mee maakte naast al me internationale tournooien. ThnQ Jan Roemloes
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 21 september 2016 om 15:27
Leuk Fonz, dat je met zoveel plezier deze verhalen bij de foto hebt gelezen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

Doe mee en vertel jouw verhaal!