skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic

Het eerste optreden van een popgroep met een Top40-hit in de eerste jeugdsoos te Boekel

Popgroep Heart was de eerste popgroep met een Top-40-hit die jeugdsoos Keizersgat wist te strikken voor een concert in hun eigen jeugdsoos, vier maanden nadat het gebouw geopend was door TROS-discjockey Hugo van Gelderen. Op zaterdag 24 augustus 1974 opende de soos haar derde seizoen met een concert van deze band.

De bijna 2 jaar oude Popgroep, met als ster en middelpunt de Haagse zangeres Patricia Paay, had op dat moment met haar derde single “Lovemaker” voor het eerst in de Veronica-Top-40 een kleine hit gescoord.

Later bleek dat dit niet alleen hun laatste plaat zou zijn, maar ook dit concert een van de laatste voor de band was. Nog geen jaar later trok Patricia, samen met haar toenmalige echtgenoot en bassist van Heart, de stekker eruit omdat ze een solocarrière ambieerde .

Dit concert was uitsluitend voor de 12 t/m 16 jarige jeugd en de entree voor de avond was Fl.2,-. Vandaar dat de gage voor de band niet hoog geweest kan zijn, want van de barinkomsten van die leeftijd (geen alcohol) hoefde je niet veel te verwachten en de gemeentesubsidie was ook maar een paar duizend gulden voor een heel jaar. De avond duurde van 18.30 uur tot 22.30 uur.

Heb je nog een herinnering aan dit concert of heb je misschien zelfs een foto van dit optreden ? Reageer onder dit verhaal of e-mail het naar info@bhic.nl zodat het verhaal nog completer wordt.

P.s. Je kunt ook bellen 073-6818500 of Whatsappen naar 06-12887717.

Reacties (6)

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 6 mei 2016 om 13:14
.. en de gemeente subsidie was ook maar en paar duizend gulden voor een heel jaar ... Uit een krantenbericht van 28 dec. 1972 blijkt dat de jeugdsoos voor het jaar hiervoor (=1973) een subsidie van Fl. 2327,- van de Gemeente Boekel toegekend kreeg.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 9 december 2017 om 14:11
Bedankt voor deze leuke muzikale link, Gerard!
Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 17 december 2017 om 16:49
Ja sorry als ik teveel reacties overneem van anderen, die op in dit geval plaatselijke facebook-site's staan. Maar mij lijken ze wel relevant.
Toen ik ik een link van dit verhaal plaatste op de Facebook-site "Je komt uit Boekel als ... " reageerde discjockey Harm Koenders van Radio Kontakt uit Laarbeek ( en oud-discjockey van Drive-in-Discoheek "Sound-Locator" uit Beek en Donk) met het volgende :
"Heart wilde destijds een rockbandje zijn net als Shocking Blue, BZN, George Baker Selection, etc. Alleen was de tijd een beetje voorbij voor Neder-rock. BZN en George Baker kozen een andere genre en Shocking Blue en anderen die toch doorgingen kregen te maken met steeds minder belangstelling. Had natuurlijk ook te maken met de verdwijning van radio-zeezenders Veronica en Radio-Nordsee-International.
Heart kreeg een beetje bekendheid door hun aanwezigheid in de toen populaire serie "Waaldrecht" met hun liedje "Beautiful Woman" de b-kant van "Lovemaker".
In dat zelfde jaar dat Heart (met Patricia) stopte, begon de Amerikaanse Heart ; die inmiddels al een tijdje onder andere namen bestond. Maar in die tijd waren er wel meer bands die platen maakte onder de naam Heart. Een band kan n.l. pas een naam claimen als de naam geregistreerd staat als merken-naam. Dat is een kostbaar iets wat alleen voor grote bands en artiesten is weggelegd." aldus Harm Koenders.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 18 december 2017 om 11:42
Daar hoef je jezelf zeker niet voor te verontschuldigen, Gerard! Wij zijn juist hartstikke blij met jouw interessante informatie en ik weet zeker dat je er vele andere (muziek)liefhebbers ook heel blij mee maakt. Leuk dat er ook zoveel reacties via Facebook binnenkomen! Fijn dat je ons weer wat meer hebt geleerd over de achtergrond van de band Heart, bedankt!
Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 19 mei 2022 om 15:59
Kwam zojuist een nog nooit eerder geziene "clip" tegen van # Lovemaker " van deze Nederlandse Heart . Niet dat het iets toevoegd voor Brabantse geschiedenis , maar in de hoop dat iemand mede door al deze info iets herinnerd van dit concert of anderen-in-Brabant en dat hier alsnog kwijt wil. Hier de link naar de recent (2022) geplaatste clip : https://www.youtube.com/watch?v=M6CZauBc4u8

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.