skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg

In nevelen gehuld

Zoals dat ging in de jaren '60, staat hier niet alleen koffie op het dikke kleed op tafel, maar ook een glaasje met sigaretten en natuurlijk een asbak. Het lijkt erop dat deze mensen naar aanleiding van de aandachtspunten op een vel papier geanimeerd met elkaar in gesprek zijn.

Sikkens Lakfabriek, Oss ca. 1964 - 1969 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1659-000324) Sikkens Lakfabriek, Oss (?) ca. 1964 - 1969 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1659-000324)

Wat verder naar achteren wordt het beeld door de rook wat onduidelijker, maar we zien nog goed het woord ‘Flexa’ staan, de doe-het-zelfverf die toen nog niet zo lang bestond. De foto zou gemaakt zijn in Oss, maar in de omschrijving lezen we ook ‘Sikkens lakfabriek, Sassenheim’. Weet jij waar we hier naar kijken, herken je iemand of heb je herinneringen aan deze tijd?

Kijk naar Toen

We nodigen je van harte uit om jouw verhaal naar aanleiding van deze foto te delen in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (2)

Meneer Kocken (telefonisch) zei op 19 maart 2019 om 15:13
De 91-jarige meneer Kocken uit Grave belde ons. Hij weet heel goed wat er op deze foto te zien is, want hij staat er zelf op. Deze foto gaat over de ruilverkaveling in 1963 en is gemaakt in Ravenstein, in het stations koffiehuis. Meneer herkent de locatie aan het witte hekje links, dat stond naast een trapje dat naar het café leidde.

De mevrouw op de voorgrond die omkijkt, is de vrouw van meneer Kocken. Zelf is hij de man met de pen daar tegenover. Een oom van meneer staat daar nog achter op de foto. Het Flexa-bord op de achtergrond is van meneers winkel. Flexa was onderdeel van Sikkens. Zijn vrouw gaf demonstraties in verven en behangen. Zelf gaf hij demonstraties over klussen aan de Rooms-katholieke boerinnenbond. Bijeenkomsten als deze werden georganiseerd met juffrouw Willems uit Gennep.

Verder noemde hij nog Ad van der Hoeven uit Herpen, die ook uitgenodigd was, en Harry van de Loop, die als eerste boer uit de omgeving een douche kreeg. Boeren hadden toen alleen nog een teil of een badkuip.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 20 maart 2019 om 08:52
Kijk, nu weten we al veel meer over deze foto. Hartelijk dank, meneer Kocken, voor dit 'getuigeverslag'; uw verhaal blaast deze opname als het ware nieuw leven in.

Mogelijk roept dit ook weer herkenning op bij anderen? We horen het graag!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen